Siginek Siginek komentáře u knih

☰ menu

Hypnotizér Hypnotizér Lars Kepler

Po delší době konečně kniha, která mě chytla a nepustila, dokud jsem nebyla u konce... pravda, závěr trochu uspěchaný, zbytečná a matoucí zápletka s pokémony ... ale co, bavilo mě to! Přečteno za 2 odpoledne... evidentně je to sice moje první, ale zdaleka ne poslední "detektivka."

18.11.2011 5 z 5


Biomanželka Biomanželka Michal Viewegh

Po Románu pro muže se mi Biomanželka jeví jeho autorova druhá nejhorší kniha :( ... ačkoliv jsem se ji snažila přečíst během 9ti hodinového letu, stejně jsem to nezvládla - a raději si vzala prášek na spaní :-((..... bohužel kniha zůstala jako jedna z mála nedočtená, a jediné co mi udělao radost byl fakt, že ji můžu vrátit majitelce a nemusím litovat zbytečně vyhozených peněž. Pro mě tedy ani jako oddychová knoha na dovolenou neuabrala.

18.11.2011 2 z 5


Křik neviditelných pávů Křik neviditelných pávů Jarmila Loukotková

Konečně dočteno! Sice mi to trvalo více než 2 měsíce, protože mám průběžně rozečteno vždy několik knih, ale rozhodně to stálo za to, dočíst ji až do konce. Líbí se mi, jak autorka vypráví hlavní děj příběhu a vedle něj nechá běžet starší dějovou linii, která popisuje život hrdinových rodičů, jeho narození, dětství, mládí.... až se na konci knihy obě linie sejdou v "současnosti" a příběh je uzavřen... Čtenář tak má možnost lépe pochopit motivy chování hlavního hrdiny, ale i dalších postav. Zajímavým zpestřením je i občasné vložení dopisu některé z vedlejších postav, čtenáři je tak umožněno nazírat na příběh hned z několika úhlů pohledu.
Konečně jsem pro jednou nemusela při své netrpělivosti při čtení předbíhat a namátkově uzobávat úryvky o x stran dále, což obvykle u bezmála 600ti stránkového textu dělám běžně...nenudila jsem se ani stránku. Krásné dílo.

28.09.2011 5 z 5


Hrabě De Monte Christo. Díl I.–II. (třísvazkové vydání) Hrabě De Monte Christo. Díl I.–II. (třísvazkové vydání) Alexandre Dumas, st.

Cetla jsem nekdy v 15-ti letech, takze pro me byla malinko obtizna a zdlouhova ta cast, kdy je hrdina v kobce...tak jsem tuto cast preskocila a zhruba v polovine knihy se k ni zase vratila - diky bohu.

10.07.2011


Odměna Odměna Jarmila Loukotková

Genialni! Libilo si mi sledovat vyvoj hlavniho hrdiny, jeho myslenkove pochody.. krasne popsane a predevsim ctive! Nemohla jsem se od knihy odtrhnout!

10.07.2011 5 z 5


Medúza Medúza Jarmila Loukotková

Krasna kniha, ale souhlasim s Alix, od okamziku, kdy se hrdinka dava dohromady se svym zenatym milym, uz to nejak neni uplne ono...rekla bych ze konec je malinko pritazeny za vlasy, ne uplne realny...ale suma sumarum moc se mi libila!

10.07.2011 4 z 5


Parfém: Příběh vraha Parfém: Příběh vraha Patrick Süskind

Vazne vyborne! Poprve jsem knihu objevila zhruba pred 15ti lety v knihovne, uplne me nadchla, ale zapomnela jsem jmeno autora i nazev knihy, takze k me nezmerne litosti jsem si ji nemohla vypujcit znovu...
Diky bohu za jeji dalsi vydani...podruhe jsem knizku objevila jiz v knihkupectvi a ted jsem jeji hrdou majitelkou :)
Nadchl me jak samotny neotrely pribeh, tak autoruv sloh a desive vykresleni zaporneho hrdiny, ktereho nelze nepolitovat..

10.07.2011


Merde! Rok v Paříži Merde! Rok v Paříži Stephen Clarke

Precetla jsem vsechny dily, ale opravdu me bavil jen tenhle..dalsi mi prisly jako nucene protahovani stejneho tematu, protoze vse podstatne bylo receno hned prvnim dilem.. Ale jinak pokud jde o zkusenosti s Francii a Francouzy, nemohu nez souhlasit! Bavilo me to prave proto, ze jsem tam nachazela spoustu zkusenosti svych a sveho okoli :)

10.07.2011 3 z 5