Shirako Shirako komentáře u knih

☰ menu

Kráľovstvo podvodníkov Kráľovstvo podvodníkov Leigh Bardugo

Ne, ne a znovu ne. Říkal jsem si, že třeba druhá kniha bude lepší. Není. Je snad ještě horší. Tuny a tuny zoufalé nudy, které jsem místy musel přeskakovat. Upozorňuji, že jsem dočetl do 60% (čteno na čtečce) a tam skončil. Tím se tato kniha zařadila mezi pouhé 2 které jsem nezvládl dočíst.
Postavy které se objevují, jen aby se objevily a každý, opravdu každý měl svého záporaka. Milostné vztahy, které mi pily krev s každou další načatou epizodou. Další nadpřirozené postavy, jen aby byla větší hrozba. A k tomu stále chování postav, které absolutně neodpovídá jejich historii. Ufff. Ne prostě ne....

13.10.2023 1 z 5


Šest vran Šest vran Leigh Bardugo

(SPOILER) Tak teda nevím, jestli jsem četl stejnou knihu jako všichni ostatní (aktuálně 90%). Protože po úvodní zajímavé scénce, která mne navnadila, se vše otáčí. A ne k lepšímu. Oprostil jsem se od věku postav, ale jejich chování, které absolutně nesedí k jejich vykreslené minulosti. Když někdo, kdo tvrdí, že vyrostl v podsvětí se chová jak kdyby k podsvětí nikdy ani nečichl a hlavní postavy jsou víceméně pozitivní. S takovou minulostí založit svůj plán, na tom, že věřím v lásku dvou postav.... To bylo totální WTF. A k tomu ta romantická zápletka, která mi tam akorát pila krev. A vrcholí to nelogičností hlavní zápletky, kdy si bohatý obchodník najme hned 2 skupiny gangsterů, aby co? Se povraždily navzájem?
Aktuálně čtu druhý díl, ale ten je snad ještě horší.... Ufff, tohoto autora už tedy nikdy víc....
Plusové body dávám, že příběh utíká aspoň svižně a má momenty, kdy jsem se zasmál, ale to mi přijde od knihy dost málo.

04.10.2023 2 z 5


Poslední noc Poslední noc Zara M. P. Cole

Přečteno na doporučení, ač knihy s upíří tématikou nevyhledávám. Většinou jsou klišovité bez hlubšího podtextu. Ale tady se mi líbila i ukázka, tak jsem knize dal šanci. A za mě kniha mohla dostat mnohem víc, než 300 stran. Dějové skoky jsou dobře oddělné a já přivyklý fantasy knihám o 600 a více stran bych ocenil větší rozepsání. Má to ale i svoje pro. Děj se ubírá svižně, udržuje napětí a člověk se nikde nenudí.
A potom přijde to hlavní.... A to je závěr knihy u které jsem zůstal s otevřenou pusou.... WOW. Jestli jste druh čtenáře, který rád si nejdříve přečte závěr knihy, tady to nedělejte :)

24.04.2023 5 z 5


Elantris Elantris Brandon Sanderson

Tato kniha byla mým prvním setkáním s tímto autorem a to jakým způsobem dokázal prolnout dějové linky mě naprosto uchvátilo a stal jsem se tak jeho věrným fanouškem.

24.04.2023 5 z 5


Železné rakve - Zážitky kapitána německé ponorky za války v Atlantiku Železné rakve - Zážitky kapitána německé ponorky za války v Atlantiku Herbert A. Werner

Neskutečný náhled do myšlenek německého kapitána, přečtené jedním dechem. Zajímavé jak podáním, tak náhledem do tématiky samotné. A zejména tím i jak popisuje i život za frontou, kdy se vrací domů.

24.04.2023 5 z 5


Utekl jsem z Osvětimi Utekl jsem z Osvětimi Rudolf Vrba

Dle hodnocení velká očekávání a opravdu naplněna. Přečetl jsem mnoho knih na toto téma a tohle je jeden z nejhlubších vhledů do této tématiky, navíc napsaný tak čtivě, že ihned po dočtení jsem ji četl znovu.

24.04.2023 5 z 5