RubyReed RubyReed komentáře u knih

☰ menu

Loď mrtvých Loď mrtvých Rick Riordan

WOW!
Tím slovem bych mohla popsat celou knihu a víc se k tomu nevracet, ale myslím, že to není ani zdaleka dostatečné. Riordan je ve psaní jednička, má svůj (velmi dobrý) styl a já bych od něj s radostí přečetla snad i nákupní seznam.
Na Loď mrtvých jsem se těšila a přečetla jsem ji během dne, což mluví samo za sebe.
O severskou mytologii jsem se nikdy moc nezajímala, ale on dokáže všechno popsat tak, aby to člověk pochopil a k tomu všemu, ještě aby to bylo vtipné. Děj plyne a nezadrhává se. Člověk se nenudím. Netuším, jak to ten člověk dělá, ale dělá to dobře.
Postavy byly naprosto dokonalé. Mám ráda, když je jich víc a jsou rozmanité a přesně to se dělo. Každá měla svůj úkol, účel, osobnost, všichni měli své strachy a všichni měli skvěle promyšlenou minulost. Byli dokonale reální.
nejvíc jsem se asi zamilovala do Alex/e a za mě je to jedna z nejlépe vymyšlených a napsaných postav, jaké jsem za pár let viděla.
Neuvěřitelné.
Ke konci jsem možná čekala něco kapku dramatičtějšího, ale to jsem schopná odpustit.
Plný počet hvězdiček,celou sérii můžu jenom doporučit.

06.04.2019 5 z 5


Smrtka Smrtka Neal Shusterman

Myslím, že ke Smrtce jsem asi musela dozrát. Četla jsem ji před dvěma lety s tím, že jsem na ni všude slyšela jen samou chválu a svým způsobem jsem ji nechápala. Styl byl poutavý, ale čekala jsem... víc.
Vrátila jsem se k ní až teď, po takové době a rozhodně jsem neudělala chybu. Zhltla jsem ji během čtyř dnů (A to od září nestíhám číst téměř vůbec...) a byla úžasná.
Nikde nic nedrhlo, děj nestál, postavy byly pěkně vykreslené, zamilovala jsem si Rowana, Citru a především Smrtky Voltu, Curieovou a Faradaye. I námět mi nakonec přišel opravdu skvělý a kdo ví... Možná bude budoucnost jednou opravdu vypadat takhle.
Bez výčitek svědomí můžu jenom doporučit.

16.03.2019 4 z 5


Kletba vítězů Kletba vítězů Marie Rutkoski

Objednávala jsem knížky k Vánocům a vedle těch, které jsem určitě chtěla, jsem sáhla také po Kletbě s tím, že zkusím něco jiného. A té volby rozhodně nelituji. Přečetla jsem ji téměř jedním dechem, během týdne.
Bylo to skvělé, celou dobu se něco dělo, člověk se při čtení nenudí, nejsou tam takové ty obvyklé nudné pasáže, jako ve většině knih, kdy člověk čtení odloží na jindy, protože ho to prostě nebaví a potom se k němu třeba měsíc nevrátí. To v Kletbě chybělo a já z toho byla nadšená. Skvěle vykreslené postavy, chápala jsem, kdo zastává jakou roli a rozhodnutí byla pochopitelná. Velmi často jsem souhlasila jak s Kestrel, tak s Arinem. Ani jeden z nich mě nerozčiloval a oba byli velmi příjemní.
A ten konec... No... Wow. To jsem nečekala.
Už se těším na další díl.

12.01.2019 4 z 5


Ve znamení Štíra Ve znamení Štíra Maggie Stiefvater

Upřímně... Nemám sebemenší tušení, proč přesně jsem to odkládala tak dlouho. Od Maggie zbožňuju jak Vlky, tak Havrany a Ve znamení Štíra se neslo v její obvyklé kvalitě. Úžasná, originální a perfektně zpracovaná myšlenka, skvělé postavy, skvělé popisy,... Byla jsem nadšená.

21.07.2018 5 z 5