romanaxs romanaxs komentáře u knih

☰ menu

Holubice smrti Holubice smrti Peter Tremayne (p)

Ze začátku mi příběh přišel takový rozvláčný, ale vše se nakonec rozjelo a propojilo a kniha se mi moc líbila. Určitě doporučuji.

19.02.2016 4 z 5


Znamení Jidáš Znamení Jidáš Vlastimil Vondruška

Další detektivka známého autora. Kniha se velmi dobře čte a má spád. Děj je podobný většině dalších podobných detektivek od pana Vondrušky a jako odpočinkové čtení poslouží ideálně.

19.02.2016 4 z 5


Led v žilách Led v žilách Yrsa Sigurðardóttir

Kniha se dobře čte a na čtenáře dýchá chladná a tajuplná atmosféra. Hodně se mi líbily popisované pasáže o životě v Grónsku, o kterém toho moc nevím. Čekala jsem však - zejména na konci - asi něco víc.

19.02.2016 3 z 5


Ztracené memoáry Jane Austenové Ztracené memoáry Jane Austenové Syrie James

Kniha Ztracené memoáry Jane Austenové popisuje fiktivní události v životě slavné spisovatelky. Příběh je více či méně inspirován knihami spisovatelky a je tedy vyprávěn v tomto duchu. Jedná se však plně o fikci, místy opírající se o reálná fakta ze života Jane Austenové. Každopádně se kniha velmi dobře čte a romantická duše si přijde na své.

21.08.2015 4 z 5


Dracula, má láska Dracula, má láska Syrie James

Kniha Dracula, má láska určitě stojí za přečtení, pokud máte rádi romantické historické romány a příběhy o upírech. Kniha je romantická, místy naivní, strašidelná, lehce erotická a především velmi čtivá. S hlavní hrdinkou Mínou jsem prožívala všechny situace a přemýšlela jsem o všem i po odložení knihy. Vše jsem si velmi barvitě představovala a příběh mě naprosto strhl. Když jsem knihu večer odložila, tak už jsem se těšila na ráno, až ji opět otevřu. Hlavní hrdinka mě ke konci knihy zklamala. Chvílemi mi přišla velmi reálně uvažující a vzápětí se chovala nebo myslela úplně opačně, až si možná protiřečila. To jsem moc nechápala, ale možná to byl autorčin záměr.

21.08.2015 4 z 5


Za branami Prahy Za branami Prahy Jan Bauer

Kniha se velmi dobře čte a je srozumitelná i pro čtenáře, kteří o tématu doposud mnoho nevěděli. Čtenář se především dozví zajímavosti o Praze a o jejím nejbližším okolí, případně o lidech, kteří jsou s nějakým místem spojeni. Autor shrnuje informace z jiných zdrojů a v podstatě nepřináší žádná nová fakta, nicméně čtenáři připomene události, místa a osoby, které si mnohdy již ze školních lavic nepamatujeme. Místy si autor též pohrává s mystikou, kterou nalezneme i v jiných jeho knihách.

13.01.2015 4 z 5


Má drahá, hříšná lásko. Dopisy Kateřiny Vilemíny vévodkyně Zaháňské lordu Frederiku Lambovi. 1814-1815 Má drahá, hříšná lásko. Dopisy Kateřiny Vilemíny vévodkyně Zaháňské lordu Frederiku Lambovi. 1814-1815 Devana Pavlik

Vynikající monografie o vévodkyni Zaháňské doplňující známá fakta novými zjištěními. Kniha je doplněna bohatou obrazovou přílohou, což je pro představu doby, osob i pozadí příběhů velmi přínosné. Kniha se velmi dobře čte a je srozumitelná i pro čtenáře, kteří o tématu doposud mnoho nevěděli.

13.01.2015 5 z 5