Dracula, má láska

Dracula, má láska https://www.databazeknih.cz/img/books/77_/77614/mid_dracula-ma-laska-xbf-77614.jpg 4 106 24

Uznávaná spisovatelka historických románů Syrie Jamesová se chopila proslavené literární klasiky Brama Stokera Dracula a bravurním způsobem ji převyprávěla očima ženy. Nesmrtelný mýtus získal romantické a smyslné obrysy… Mína Harkerová je rozpolcená mezi dvěma muži. Přestože upřímně a oddaně miluje svého manžela, Jonathana Harkera, který téměř zahynul při známých děsivých událostech v Transylvánii, je zároveň neodvratně přitahována k charismatickému, ale nebezpečnému panu Wagnerovi. Brzy se ukáže, kým tajemný cizinec ve skutečnosti je, avšak pro Mínu, která v sobě poprvé objevila skutečnou vášeň, je již pozdě.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Historické romány

Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Dracula, My Love: The Secret Journals of Mina Harker , 2010


více info...

Přidat komentář

babiočka
12.03.2024 1 z 5

Pohádka pro romantické snílky.

MinaHawke
24.08.2021 4 z 5

Draculu od Brama Stokera mám ráda, bylo zajímavé číst o něm z pohledu Míny.


ajla5
08.05.2018 3 z 5

Všichni se tam chovali divně, falešně a lhali. K nikomu se nedalo přiblížit.

lagareta
09.04.2018 3 z 5

Začátek a vlastně cela první polovina se mi líbila, ale pak už méně a méně. ..

Skylarka
16.12.2016

Jednoznačne ma uchvátila. Niektoré vysvetlenia, ktoré Dracula podal Míne ohľadom Lucy, mi prišli veľmi známe - sama som uvažovala po dočítaní originálneho Draculu od Stokera, či ju vlastne nezabila tá transfúzia, atď. Dracula bola pre mňa vždy zaujímavá postava a z tohto pohľadu ženy je to ešte zaujímavejšie. Päť hviezdičiek a nečítala som túto knihu naposledy.

Ewik
13.07.2016 5 z 5

Originální nápad a pohled na Draculu z pohledu ženy. První polovina knihy plynula velmi lehce, procházky ve Whitby, taneční zábavy, poklidná četba na útesu..tím vším se Mína s Lucy bavily. Druhá půlka byla mnohem akčnější a napínavější...tajné schůzky, polibky, nekonečné honičky a pronásledování, putování do tajemné Transylvánie....

Chvílemi jsem byla tak napnutá, že se mi chtělo přeskakovat stránky, abych zjistila co bude dál. Koho si Mína vybere? Johnatana - milujícího, oddaného manžela a přítele z dětství, se kterým prožije spokojený a klidný život? Nebo Draculu - šarmantního, hezkého, nebezpečného muže, který je posedlý láskou k ní a je ochoten zajít až za hranici, odkud není návratu?

Napětí, akce, lži, zakázaná, vášnivá láska. Tato kombinace byla něco pro mě. Dracula byl vážně nezapomenutelná postava a já ho ráda poznala tímto způsobem.

Podobnost s klasickým "Stokerem" tu ale nehledejte, až na jména a pár citátů, je to prostě velmi povedená romantika s napínavou zápletkou.

Anna 13
12.07.2016 4 z 5

Upíří pohádka, která neomrzí...
Kniha mne strašně bavila, ale bohužel ve mne vyvolávala dojem velké neopravdovosti, bylo to naivní a hloupoučké, ale přesto vás to táhlo číst dál... Draculu od Stokera jsem ještě nečetla, ale už teď se na něj těším.
Příběh určitě potenciál měl. Je vidět, že autorka se lehce inspirovala Stmíváním. :)

Bohužel u mne Meyerová se svým upírem Edwardem a jeho láskou ke smrtelné dívce stále vede.

lapagerie
30.05.2016 4 z 5

Romantika jak má být. Draculu Brama Stokera mám ráda a tohle zpracování z Mínina pohledu je hezké. Líbilo se mi, že děj reaguje původní dílo. Dracula, který není jen čistý zloduch, je sympaťák.

Smiley96
05.03.2016 3 z 5

Dlouho jsem váhala jestli 2 nebo 3 hvězdy. Nakonec 3, možná bych přimhouřila oko na 3,5. Originál kniha Drákula od Stokera je bezkonkurenční, což všichni moc dobře ví. Tato kniha není špatná, líbí se mi nápad jak to mohlo s Mínou být a jiný pohled na charakter Drákuly. Jen mi při četbě vadilo, a to hodně, že se spisovatelka hodně snažila psát mluvou té doby (stejně jako psal Stoker) a bohužel jí to moc nešlo, což bylo až do očí bijící. Strašně moc opakujících se slov. (Možná za to mohl špatný překlad) A dokonce jsem narazila i na historickou hloupost s autobusem. Což mě i tak trochu pobavilo, narazit v knize na takový kiks. Prostě kniha není úplně špatná, ale zázraky nečekejte.

Aniday
20.01.2016 5 z 5

"Nikdy ho nepřestanu milovat. Nikdy na něho nezapomenu. Změnil mě navždy a já mu zůstanu nadosmrti vděčná... "

romanaxs
21.08.2015 4 z 5

Kniha Dracula, má láska určitě stojí za přečtení, pokud máte rádi romantické historické romány a příběhy o upírech. Kniha je romantická, místy naivní, strašidelná, lehce erotická a především velmi čtivá. S hlavní hrdinkou Mínou jsem prožívala všechny situace a přemýšlela jsem o všem i po odložení knihy. Vše jsem si velmi barvitě představovala a příběh mě naprosto strhl. Když jsem knihu večer odložila, tak už jsem se těšila na ráno, až ji opět otevřu. Hlavní hrdinka mě ke konci knihy zklamala. Chvílemi mi přišla velmi reálně uvažující a vzápětí se chovala nebo myslela úplně opačně, až si možná protiřečila. To jsem moc nechápala, ale možná to byl autorčin záměr.

Merlinit
22.02.2015 4 z 5

Kniha rozhodně předčila očekávání: namísto plytkého a laciného nesmyslu jsem si užila poctivou historickou romanci. (K příjemnému překvapení by mi v tomto případě zcela postačil fakt, že kniha není úplně pitomá.)

Dani3
02.01.2015 4 z 5

Příběh je vyprávěn z ženského pohledu, tedy tak trochu netradičně, což byla příjemná změna. Začátek knížky mi přišel trochu rozvláčný, ale s příchodem postavy doktora Van Helsinga dostal příběh ten správný rozměr.

Autorka skvěle vykreslila momenty Míniny nerozhodnosti vybrat si mezi dvěma muži a také její pochybnosti věřit dvěma různým pohledům na skutečnost. Hrabě Dracula je mistr manipulace, samozřejmě má cvik několika staletí, ale moc mě bavilo, že měl odpověď na všechno a dokázal tak rozptýlit veškeré Míniny pochybnosti….opravdu hezká knížka.

lenda123
27.05.2014 4 z 5

Kniha je úžasně napsaná... Moc se mi líbí tenhle druh nápadu, ale jsem poněkud skeptická k vývoji děje. Nevím jak to fungovalo v té době, ale docela silně pochybuji, že by si mladá žena zmítaná vášní a dosud nepoznanými emocemi vybrala tak jak si vybrala. Zkrátka pochybuji, že by dala přednost čisté lásce před tou živočišnou. Nicméně, dílo je velmi poutavě napsané a nemohla jsem se od něj odtrhnout...

Petra de Valo
23.05.2014 5 z 5

Len čo som objavila túto knihu, hneď som si ju kúpila a veru som neoľutovala. Konečne niekto vniesol trocha romantiky do presláveného upírskeho príbehu, čo poteší hlavne ženské duše. Snažila som sa čítať pomaličky, tak som nechcela dôjsť až na koniec, pretože som vedela, ako to skončí, hoci celý čas som tak verila v happy end ...
Stoker síce Draculu stvoril, ale vykreslil ho ako čisto bezcitného netvora. Verím, že som nebola jediná, komu v knihe chýbalo trocha citu. Dočkali sme sa síce skvostného filmového spracovania od pána Coppolu, kde to bola totálna vražedná love-story, v knižnej podobe sa o niečo pokúsili Ian Holt a Dacre Stoker v knihe Dracula, knieža nemŕtvych, ale až táto kniha ma potešila na duši.
Príbeh je podaný z pohľadu Miny, výborne je vykreslené jej rozpoltenie a váhanie medzi grófom a Jonathanom. No keby som si mala ja vyberať, veru neviem, neviem, či by som sa rozhodla ako ona ...
Veľa náznakov zo Stokerovej knihy bolo v tejto knihe pretavených do skutočnosti a hoci niektoré vysvetlenia sú trochu bizarné, odpúšťam, pretože ... no pretože inak sa to asi vysvetliť nedalo. Dracula je tu skoro úplne rehabilitovaný, až by človek uveril, že je fakt nevinný ako ľalia, je úplne skvelý, diabolsky príťažlivý, očarujúci, zvodný, smutný i vražedný, jednoducho priam neskutočne dokonalý princ z temnôt.

Stazie
14.05.2014 5 z 5

Úžasna kniha. Dozvěděla jsem se hodně nových věci , a doopravdy pohled na Draculu z ženského pohledu je obdivuhodný. Bylo mi moc lito, když umřel Dracula, dokonce mi unikla slza. Je to velmi zajimavý příběh. Sice na místě madam Míny bych vybrala Draculu , ale bohužel se to v této knize nestalo. A byla jsem na ni docela naštvana, že zabila toho starýho upíra. Ale je zajimavé sledovat uvažováni lidi z roku 1890.

H.Anetka000
07.11.2013 5 z 5

Úžasná kniha!!! Pohled na Draculu z pohledu ženy. Místy jsem nevěděla komu vlastně fandit zda Draculovi, nebo Jonathanovi.
Knihu jsem přečetla během dvou dnů, protože jsem prostě potřebovala vědět pro koho se Mína rozhodne. Zda pro Draculu sice upíra, ale šarmantního krásného mladého muže, se kterým poznává nepoznané, nebo pro svého milujícího manžela Jonathana, který by pro ni udělal cokoliv na světe....

bookcase
05.08.2013 5 z 5

Jiný pohled na Draculu...moc se mi to líbilo.

Jaymay
21.05.2013 4 z 5

fandím záporným hrdinům a když Dracula zemřel, brečela jsem :/ Vztah Draculy k Míně mě nepřestane fascinovat a vždy bude Dracula patřit k mým favoritům. Romantický příběh s notnou dávkou napětí a mystiky. Originál jsem nečetla, takže nemohu srovnávat ale s tímto dílem jsem spokojená, až na zbytečné sáhodlouhé a nepodstatné popisy, které mohla autorka vynechat, bohužel to zapříčinilo 4* ale jinak doporučuji pro fanatiky jako jsem já :)

AnnaE
12.05.2013 4 z 5

Zajímavý úhel pohledu, kapka romantiky i napětí, líbilo se mi to.

Štítky knihy

upíři Anglie 19. století Drákula

Autorovy další knížky

Syrie James
americká
2011  84%Dracula, má láska
2008  85%Ztracené memoáry Jane Austenové
2012  90%Tajné deníky Charlotty Brontëové

Kniha Dracula, má láska je v

Právě čtených1x
Přečtených137x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených13x
Knihotéce107x
Chystám se číst63x
Chci si koupit9x
dalších seznamech4x