Rechpa Rechpa komentáře u knih

☰ menu

Pavučina světů Pavučina světů Michael Atamanov

Ty brďo, tak tohle byla zase pecka. Atamanov opět prokázal, že žánr litrpg je jeho. :) U knihy jsem se ani na chviličku nenudil a doslova jsem ji "vdechnul" za jeden večer. U knih tohohle autora je největší problém to, že na ty knize vidíte, jak rychle ubývají stránky do konce. :)

12.12.2023 5 z 5


Soumračný obelisk Soumračný obelisk Alexej Osadčuk

Bohužel musím konstatovat, že serie od Osadčuka je ve světě litRPG největší odpad... Když nepočítám, že hlavní postava je absolutně nudná a nezáživná, tak celkový děj je pomalý a o ničem... Tohle se vůbec nedá srovnat se šamanem a ostatními klenoty... V minulém díle, když popisoval boj svých petů, tak jsem myslel, že si u toho autor honí...Momentálně se snažím dočíst poslední knihu, ale po pár kapitolách si musím na týden odskočit na jinou serii. Možná změním názor, až knihu dočtu, ale pochybuji... Kdyby to nebyla poslední kniha žánru litRPG, která mi chybí, tak jsem to už dávno vzdal.

01.12.2023 odpad!


Herní tester Herní tester Michael Atamanov

(SPOILER) Nevěřil bych tomu, že postava golblina (nesnášim tuhle rasu ve všech hrách) mě dokáže tak zaujmout. Příběh vás hned vtáhne, líbí se mi i propojení s realným světem, které ve většině ostatních litrpg stojí za prd... Postavy jsou sympatické a knihy jsem prakticky vdechl. U takových knih mě vždycky mrzí, že příběh musí někdy skončit. :)
Vložka - barlog je neskutečně vzácný a nebezpečný tvor obývající jen ty nejhlubší jeskyně. Prvního barloga zabil člověk čaroděj zvaný Gandalf Šedý a údajně to dokázal úplně sám. K jeho profilu však nevedl žádný odkaz, což mě vedlo k domněnce, že nejspíš dostal ban za podvádění. Legendární :D

12.12.2022


Úkol přežít Úkol přežít V. Mahaněnko (p)

No...Jako člověk, který hraje mmorpg půlku života jsem byl k žánru litRPG trochu skeptický. Jako první jsem přečetl série od Dmitriho Ruse, Korněva, atd... Hraju abych žil pro mě je srdcovka a snad od doby HP a hraničářova učně jsem lepší sérii nečetl. Nedávno se mi dostal do ruky šaman a musim říct - WOW. Děj byl propracovaný, postavy příjemné a co se mi nejvíc líbí je, že šaman neni všemocný a dostává na prdel v každé knize. U ostatních autorů se většinou z hrdiny stává overpower postava, která zabijí stovky jiných hráčů a pod... Tady je to spíš vtipné ( např výroba přívesku milenců :D ) Pěkně jsou tu i propracovaný záporáci - geraniku jsem měl rád od samého začátku a můžu říct, že konec (zatim 7 kniha) jsem sice očekával, ale přesto se mi líbil.
A samozřejmě další bod za Plinta, jehož linie mě fakt bavila. :) Teď tu tak smolim tenhle příspěvek a doufám, že Mahaněnko neni ve válce a píše osmou knihu a plánuje devátou. :) 5 hvězd.

10.11.2022 5 z 5


Útěk z Falaise Útěk z Falaise John Flanagan

Bohužel přesně jak jsem předpokládal, tak je kniha velké zklamání. Poslední dvě knihy mohl spojit do jedné, děj je předvídatelný, dá se říct, že se stále opakuje to samé. Myslím si, že hraničářův učeň měl končit desátou knihou. :) Řekl bych, že si už další knihu nekoupím, ale lhal bych - stále je to hezká pohádka, kde dobro vítězí nad zlem. :)

21.01.2022 2 z 5


Sokrates Sokrates Dan Millman

Neuvěřitelné, hlavně ten konec jsem fakt nečekal:)

08.08.2016 5 z 5