Soumračný obelisk

Soumračný obelisk https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/518958/bmid_soumracny-obelisk-Uup-518958.jpg 4 40 7

Mirror World série

< 4. díl >

Oleg se s hrstkou enpécéček vydává hledat Zapovězené město. Cestou je čeká mnoho zkoušek a strastí. Na začátku svého putování ještě netuší, že se k nim blíží horda nokteánů, která opustila údolí Stříbrné hory. Armáda Temných klanů překročila Černý potok. Světlí pronikli k okraji Ledového lesa. Oleg si uvědomuje, že životy kalteánů, kteří mu důvěřují, lze zachránit jediným způsobem: musí aktivovat Soumračný obelisk.... celý text

Literatura světová Fantasy
Vydáno: , Fantom Print
Originální název:

Сумеречный Обелиск (Sumerečnyj Obelisk) , 2017


více info...

Přidat komentář

nai.ivka
08.01.2024 5 z 5

Baví mě to pořád stejně. Oceňuji vysvětlivky některých slov. Když se tu tolik vzpomíná na Šamana, budu si ho muset přečíst.

Rechpa
01.12.2023 odpad!

Bohužel musím konstatovat, že serie od Osadčuka je ve světě litRPG největší odpad... Když nepočítám, že hlavní postava je absolutně nudná a nezáživná, tak celkový děj je pomalý a o ničem... Tohle se vůbec nedá srovnat se šamanem a ostatními klenoty... V minulém díle, když popisoval boj svých petů, tak jsem myslel, že si u toho autor honí...Momentálně se snažím dočíst poslední knihu, ale po pár kapitolách si musím na týden odskočit na jinou serii. Možná změním názor, až knihu dočtu, ale pochybuji... Kdyby to nebyla poslední kniha žánru litRPG, která mi chybí, tak jsem to už dávno vzdal.


Hwest
13.11.2023 2 z 5

Uff, těžké hodnocení. První tři díly mě hodně bavily, ale tento prostě ne. Pomalé, bez výraznější akce a napětí, místy strašně nudné, dlouhé a zbytečné popisy, nezáživné konverzace. Tak jak jsem se po třetím dílů těšil na další, tak teď jsem se těšil, až to budu mít za sebou. Snad bude poslední díl lepší.. Pro mě ale určitě zklamání...

Geramon
17.09.2023 5 z 5

Dávám 5 hvězdiček, neboť jsem nakonec nebyl zklamaný.
Nicméně třeba levelování postavy jako by zde bylo navíc, jako obtěžující.
a vlastně nicneříkající. Nebyla žádná radost z postupu na vyšší level, radost z nějakého vybavení.
Celkově to bylo super jako příběh a román, ale jako LITRPG to bylo slabší.
Což nemusí být na škodu.
Ale jo je to dobře napsané. Minimálně pro mě.

rimar
21.07.2023 5 z 5

Mně se směřování příběhu líbí. Sice v některých směrech je hlavní postava tak trochu vedena mantinely mezi kterými nemá tolik prostoru k manévrování dál se řídí lidskosti a snaží se přežít ve hře a zachránit i Kalteany. Víc a víc se noří do herního světa a v podstatě celá kniha je jeden dlouhý ponor do hry. Předchozí díly mně bavili o chlup víc byli více o vývoji jeho postavy ale tady se vyvíjí celý kmen a on jeho změny z lehka kočíruje a napomáhá jim a tudíž už to není o jedné postavě a jednoduché dějové linii. Člověk si dal tuhle jednohubku a teď zase čekat na další díl sakra. No na Amazonu již 5 díl je a podle komentářů nás opět čekají změny kam se a do čeho a do koho hlavní hrdina pustí. Navíc je tam i další 9-ti dílna série od autora která u nás zatím nevyšla.

Onyx18
13.07.2023

(SPOILER) Oleg ale všechny čtyři mistry našel. Nejprve navštívil mistra Grilbyho, který záhy zemřel, pak se několikrát vracel k mistrovi Adkhurovi, a poslední dva mistři, Satis a Axe, jej přivítali v Zapovězeném městě ennanů. Tahle výtka tedy není namístě ;).

kokrokr
12.07.2023 3 z 5

(SPOILER) Z Olega se stává ochránce a vůdce. Obsadí Zapovězené město, najde zbrojnici a obelisk, vytváří z klanu silnou údernou jednotku. Díky své vůdčí pozici velmi rychle posiluje své schopnosti. Po těžkých bojích odvádí sjednocený klan z města a vrací se zpět do Stříbrných hor. Z téhle ságy mám takový pocit, že si autor osnovu celého příběhu pořádně předem nepromyslel. Nejdříve udělá z Olega horníka a pak změna, je tu mechanik a vojevůdce. Má najít staré mistry a místo čtyř stačí nalézt jen dva. Má prozkoumat nové území a aktivovat obelisk, ale i tohle splní jen částečně. Už neřeší tajemství staré rasy ennanů, ale je z něj vůdce kalteánů. No, jsem zvědav na další zvraty v příštím pokračování. Dávám tři a půl bodu. Pro Onyx18: Vlastně máte pravdu, ale spíše našli oni jeho.

Štítky knihy

LitRPG (herní svět + fantasy/sci-fi)

Autorovy další knížky

Alexej Osadčuk
ukrajinská, 1979
2022  87%Projekt Každodenní rutina
2022  88%Citadela
2023  88%Pouť vyděděnce
2023  81%Soumračný obelisk
2023  88%Zakladatel

Kniha Soumračný obelisk je v

Přečtených54x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených1x
Knihotéce58x
Chystám se číst5x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x