Projekt Každodenní rutina

Projekt Každodenní rutina https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496255/bmid_projekt-kazdodenni-rutina-Hyi-496255.jpg 4 62 10

Mirror World série

1. díl >

Olegova dcera umírá. Zachránit ji může jedině uměle vypěstované srdce – a to není zrovna levná záležitost. Oleg potřebuje rychle sehnat dvě stě tisíc eur, což představuje nemožný úkol. Dokud nenarazí na hru, o které doteď jen slýchal a myslel si své. Mirror World. Virtuální fantasy svět obydlený hráči všech možných ras nabízí dobrodružství a spoustu příležitostí k snadnému výdělku. Oleg neváhá a ponoří se do hry. Zdá se, že má vyhráno. Jenže tak jednoduché to nebude. Shodou okolností si totiž vybere „mrtvou“ rasu, výtvor zhrzeného vývojáře Pierrota, který před svým odchodem stihl do hry vložit několik tajemných misí. Oleg plánuje, že si odpracuje své a nechá hru hrou, ale Mirror World je mnohem návykovější, než si dokázal představit. S objevováním dalších Pierrotových „pastí“ se noří čím dál hlouběji a neuvědomuje si, jak plyne čas ve skutečném světě. Podaří se mu sehnat peníze na dceřinu operaci? Nebo je teď důležitější zjistit, co se stalo s tajemnou rasou ennanů?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Fantasy

Vydáno: , Fantom Print
Originální název:

Проект «Работяга» (Projekt «Rabotjaga») , 2014


více info...

nai.ivka
nai.ivka
28.12.2023 5 z 5

Nehraju hry, ale ráda čtu fantasy a sem tam nahlížím dětem při jejich hrách přes rameno. Proto se mi i tyto knihy velmi líbí, možná víc než jiné fantasy, protože se v nich téměř nevyskytují nelogičnosti nebo aspoň si to myslím. První díl měl pro mě pomalejší rozjezd a pak mě drapnul. Dávám 4,5 hvězdičky, píšu jich plný počet.

witko
witko
16.09.2023 5 z 5

Tuto knihu jsem četl prvně v ruštině, protože jsem si myslel, že se na náš trh nedostane. Teď jsem si ji přečetl v českém překladu což se mi četlo rozhodně lépe, :-) Jsem rád, že i tato série se u nás vydává.


kalamity14jane
kalamity14jane
02.04.2023 5 z 5

Kniha velice podobná Šamanovi. Velice dobře se četlo.

Geramon
Geramon
25.03.2023 5 z 5

Přečetl jsem Cestu Šamana, Obránce perimetru, Galaktogon, Pouť mrtvého, Temného bylinkáře, Jiný svět a proto jsem tvrzení v knize v části O autorovi, že kritici ho považují za jednoho z nejlepších spisovatelů LITRPG bral ze začátku s nadhledem. Přeci jestli je nejlepší, proč Fantomprint vydal jeho knihy až nyní. Po cca 70 stránkách jsem začal tušit, že mají pravdu, po 150 jsem si myslel že mají pravdu a po přečtení jsem měl již jistotu.
ANO já také považuji Alexeje za jednoho z nejlepších. a možná pro mě je prostě nejlepší i když ostatní jsou také super. V celé knize hlavní postava nezabije ani jednu postavu nebo moba a stejně je to neuvěřitelně zábavné čtení. Navíc je stejně zajímavý děj jak ve hře tak mimo hru. Prostě já dávám 11z10. A jdu číst druhý díl.
Nicméně si myslím, že jestli někdo nehraje hry nebo RPG nebo MMORPG tak se mu kniha pravděpodobně nebude líbit a přijde mu nudná. Jenže to neznamená že není dobrá, to znamená že není dobrá pro něho. Já také nečtu a nehodnotím knihy třeba o fotbale nebo dívčí romány. Proč? No protože bych musel dát 1 hvězdičku že to je nudné. A proto to nedělám. Každý by si měl na to udělat vlastní názor. To je mé doporučení.

Leblanc8
Leblanc8
04.03.2023 4 z 5

Čtivá svižná oddychovka žánru LitRpg Četla se moc dobře a těším se na další díly

Hwest
Hwest
29.09.2022 5 z 5

Jasně, v tomto žánru se špatně vymýšlí něco nového. První přečtená série má velkou výhodu, u mně to byla Cesta šamana.. Po pravdě řečeno jsou tam logické mezery a hlavní postava to tam sází jako superhrdina, ale bavilo mě to a to je hlavní. Nesmí od toho člověk čekat zázraky, ale odddechovou LitRPG, potom se to dá docela v pohodě přečíst. Jsem zvědav na další díly..

pobijecmuch
pobijecmuch
26.07.2022 2 z 5

(SPOILER) Žánr LitRPG má ten problém, že tyto knihy jsou vlastně všechny na jedno brdo. Hlavní hrdina vždy potřebuje peníze a tak jde do služeb herní společnosti. Jednou je bylinkář, podruhé čaroděj, válečník, atd.
Postava této knihy začíná jako tvrdý makáč v dolech. Přiznám se, že první díl této série byl pro mně nuda. Děj je hodně chaotický a vůbec nemá spád. Zatím zklamání a jen za dvě hvězdičky.

Lacie
Lacie
21.06.2022 1 z 5

(SPOILER) Horník jako hlavní postava je fajn, ale Mirror World se mi zatím vůbec nelíbí. Je to taková hra na otroky a otrokáře, kdo nemá prachy, je v kelu. Beznaděj a nulové vyhlídky – kdo by tohle chtěl opravdu hrát?
Autor do knihy zamíchal všechno, co mu cestou cvrnklo o klobouk. Umírající holčička, kterou zachrání jen drahá operace. Její vyčerpaný, zoufalý otec, herní panic. Mafiánský slizoun ředitel banky. Kladný nevlastní bratr pracující pro MW (věříte mu?). Nebezpečný osobní nepřítel i kámoš hromotluk, co ho provede začátkem.
Přestože ví Oleg o hraní velké kulové, při výběru povolání a celkové strategie si vede jako ostřílený vlčák. Náhodně zvolená postava – ennan, poslední z mrtvé rasy stvořený zatímnevímeproč programátorem Pierrotem – je cheatová. Zatímco ostatní se namakají na každý bod pro vylepšení úrovně, Olegovi naskakují mrknutím oka a leveluje raketovou rychlostí, až se i sám jako podvodník cítí.
Olegovu veškerou herní invenci by zmákl robot s krumpáčem. Jakékoliv dění zajišťuje Pierrot, který mu podstrkuje jeden bonbónek za druhým, věci, mapy, táhne ho na vařené nudli a směřuje tam, kam sám chce. Děj je jednoduše nuda. I akce z obálky – obří pavouk v jeskyni – je tak statická, jak je namalovaná.
Trvá celých 85 % knihy, než se aspoň něco začne trochu dít! Postrkován Pierrotem se Oleg dojde podívat na první místa vyznačená v mapě a jako vrchol prvního dílu se rozhodne posunout ještě dál... tohle dává slovnímu spojení "pozvolný rozjezd" úplně nový význam.
A k tomu všemu jsem nenašla na Olegovi ani chlup, co by mi byl sympatický. Jako jo, umírá mu dcera, ale jeho nechuť ke hře, nezájem o věci kolem sebe, odhodlání se zničit, aby získal peníze... mě vůbec nelákají, když vyjde další díl, tak se opravdu netěším, že bych si tohle měla přečíst znovu pro osvěžení paměti. Dávám bod – půl za naději, že se to rozjede, půl si vysloužil Šibal.

kruppe
kruppe
10.06.2022 4 z 5

Projekt každodenní rutina je RPG s krumpáčem obohacené o zápletku z real life, která by se dala shrnout do souvětí:"Hraju, aby žila". Má to pomalejší rozjezd. Není to tak záživné jako Mahan, ale postupně vás autor zaháčkuje. Je to hlavně zapříčiněno handycapem, který si stanovil sám autor. Jednoduše, v tomto díle je hlavním hrdinou nebojová postava. Grinder. Kamenokop.
Potenciál to má, napsáno to je dobře, jen první stránky jsou jazykově nevyrovnané. Autor nebo překladatel začal na tento typ literatury příliš vzletně- opisná pasiva, inverze atd. Až skončila audience v bance, jazyk se ustálil...
Za mě pěkných 70%

kokrokr
kokrokr
08.06.2022 4 z 5

První díl Osadčukova herního světa mě zaujal. Je to zajímavý dobrodružný příběh. Zatím nás zásobuje díly LitRPG především Fantom Print a občas něco přidá Fragment. Škoda, že Fragment nevydal další pokračování série Disgardium. Patrně za to může malý odbyt, to ale mohly čekat u tak nepovedené obálky. Tak holky a kluci z Fantom Printu, ať je tu brzo další díl a snad odchytíte i nějakého domácího autora pro psaní LitRPG.

Štítky knihy

LitRPG (herní svět + fantasy/sci-fi)

Autorovy další knížky

Alexej Osadčuk
ukrajinská, 1979
2022  88%Projekt Každodenní rutina
2022  88%Citadela
2023  88%Pouť vyděděnce
2023  82%Soumračný obelisk
2023  89%Zakladatel

Kniha Projekt Každodenní rutina je v

Přečtených87x
Čtenářské výzvě20x
Doporučených3x
Knihotéce66x
Chystám se číst21x
Chci si koupit11x