Pouť vyděděnce

Pouť vyděděnce https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/511685/bmid_pout-vydedence-dWQ-511685.jpg 4 47 10

Mirror World série

< 3. díl >

V Mirror Worldu to vře a jeho mapu čekají dramatické změny. Všichni se připravují na kolonizaci země nikoho. Nejsilnější klany si brousí zuby na nejlukrativnější kousíčky nových území a vysílají na expedice průzkumné oddíly složené z nejlepších válečníků. Ceny zdrojů vyletěly nahoru jako hejno vyplašených holubů, vznikají nová spojenectví a aliance, žoldnéři si vylepšují brnění a brousí meče; jejich čas se kvapem blíží. Přeloženo z anglické verze (The Way of the Outcast, překlad Irene Woodhed a Neal P. Mayhewa) ukrajinského originálu.... celý text

Literatura světová Fantasy
Vydáno: , Fantom Print
Originální název:

Путь изгоя (Put' izgoja) , 2016


více info...

Přidat komentář

Afrodedek
10.04.2024

Onyx18 - díky za info!

Afrodedek
10.04.2024

Rimar - Moc díky za vysvětlení! Já to nějak přehlédl.


rimar
07.04.2024 5 z 5

Afrodedek - bojovou postavu získal tak že si koupil rozšíření.
Pierot neexistoval to jen vedení pustilo o něm fámu a ty postavy tam dali oni aby rozvířili hru. Těch unikátních prý je víc ale zatím jen Oleg se dostal tak daleko

Onyx18
07.04.2024

Kysel (rusky кисель, ukrajinsky кисiль, polsky kisiel, litevsky kisielius, lotyšsky ķīselis, finsky kiisseli, estonsky kissell) je rosolovitý dezert skládající se z vody, ovoce, cukru a bramborové moučky jako zahušťovadla. Většinou se podává studený (často s tvarohem a ovocem), ale může se jíst i teplý. Je oblíbený zejména v Polsku, zemích východní Evropy (Rusko, Ukrajina), v Pobaltí a také ve Finsku.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org/wiki/Kysel

Afrodedek
05.04.2024

(SPOILER) Můžu se vás zeptat, kamarádi čtenáři? Dal jsem si pauzu po druhém dílu a teď začal třetí. Nerozumím několika věcem:
1) Jsem na začátku a Oleg si plánuje bojovou postavu a chce levelovat, jak je to možné? To je tím druhým "povoláním", které získal když se stal mistrem?
2) Co říkáte překladu? Oleg si při lehání do nového modulu připadal jako by spadl do "kyselu", co to jako je???? Jde jen o překlep a mělo by jít o jídlo kyselo, nebo jde o něco úplně jiného?
3) Úplně mně vypadlo jak to vysvětlili s tím Pierrotem, hodíte mě někdo do obrazu, prosím?
Moc díky za pomoc a přeji hezký den!

nai.ivka
03.01.2024 5 z 5

Zatím se mi série líbí, jdu na další díl. I kdyby se to pohoršilo, doufám se dozvím aspoň to, jak to dopadne s holčičkou.

Hwest
13.11.2023 5 z 5

Jo, tohle mě bavilo.. Přibylo akce, levování, nový rozměr hry a celkově se to četlo lehce a dobře. Za mě jeden z nejlepších dílů celé série (patrně s prvním).

rimar
20.03.2023 5 z 5

Tak mně naopak tato série a její směřování moc baví. Je psána prostě pro střední ikdyz z hlediska náctiletých starou :-)) věkovou kategorii a plně cítím s hlavní postavou protože ve virtuálním světě si mně 16ti letý borec namaže na chleba a ani se nezapoti. Bez štěstí nemá starší hráč na výběr a buď bude dříčem a nebo si zaplatí výhody. Je zajímavé sledovat ten rozdíl v pohledu člověka který tam jde za obživou a tím co jde za zábavou. Oproti jiným autorům kvituji že se nemusím prokousávat popisy a tabulkami čísel a prostě jede příběh, který si mohu užívat. Rozhodně se těším na další díl a jsem zvědavý jak se bude příběh vyvíjet.

Lacie
10.03.2023 3 z 5

(SPOILER) Budu se prostě muset smířit s tím, že tahle série není pro mě.
Při srovnání s minulým dílem rozhodně došlo k pokroku, při srovnání s jinými sériemi - například také v tuto dobu vycházejícími Ohýbači reality - je to pořád bída. Na stejném počtu stran jsou Ohýbači nabiti akcemi, zvraty, lokacemi, postavami, zatímco Olgerd prošel jesle a zažil jednu bitku. Přesně v okamžiku, kdy jsem si v knížce říkala, že se to hurá konečně začíná rozjíždět... byl konec.
Dvě věci, co mi od začátku vadí, zůstaly. Co se týče hraní, Oleg v podstatě nemůže nic zvorat - výběr povolání, zbraně, všechno má předurčeno, bez volby. A všechno se "nečekaně" ukáže být super. Nekontaktní bojovník s možnostmi mechanických udělátek? Sem s ním! Jenže Olgerdův přístup, he-he, já mám vlastně zbraň, ani jsem se nekoukl, to jsem trubka, he-he... co to tu je za odpadky, seberu je, místa mám dost, bude se to hodit, he-he... to úplně pohřbívá.
Po několikátém he-he mi naskočil obraz Luďka Soboty v Jáchyme, hoď ho do stroje, jak přivřený do dveří odolává útokům učitele juda. A to je vlastně to, čím série ničí svůj potenciál - Olgerd je svou cheatovou postavou "přivřený ve dveřích" a všechno kolem něj se děje víceméně v jeho prospěch, aniž by se o to zasloužil vlastními schopnostmi, silami, rozvahou, nápady či neotřelými postupy, he-he.

kokrokr
25.02.2023 4 z 5

(SPOILER) Olgerd i jeho zvířecí přátelé získávají nové schopnosti, rychle zvyšují levely a zažívají nová dobrodružství. To nejdůležitější v tomto díle je Olgerdova změna profese, z horníka se stává bojovník - armádní mechanik.

Štítky knihy

ukrajinská literatura LitRPG (herní svět + fantasy/sci-fi)

Autorovy další knížky

Alexej Osadčuk
ukrajinská, 1979
2022  87%Projekt Každodenní rutina
2022  87%Citadela
2023  88%Pouť vyděděnce
2023  81%Soumračný obelisk
2023  88%Zakladatel

Kniha Pouť vyděděnce je v

Přečtených63x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených2x
Knihotéce60x
Chystám se číst7x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x