Zakladatel

Zakladatel https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/526927/bmid_zakladatel-655cd4353baf5.jpg 4 30 5

Mirror World série

< 5. díl

Měsíční rehabilitace po dlouhém ponoru utekla Olegovi jako jediný den. Zatímco odpočíval a nabíral síly v rodinném kruhu, události v Mirror Worldu nabraly spád. Světlé i Temné klany nadále pronikají do země nikoho. V herních novinkách a multimediálních zdrojích se stále častěji objevují zmínky o střetech zvědů z různých klanů, kteří bojují mezi sebou i s místními monstry vysokých úrovní. Všichni se v rámci svých možností snaží urvat nejlukrativnější kousky nového území. Oleg si uvědomuje, že Temní na svou potupu nezapomněli. Příměří se Světlými stojí na chatrných základech. Následně se v údolí Stříbrné hory zjeví vetřelci. Novou kalteánskou osadu je zapotřebí bezodkladně opevnit, Oleg se tedy musí opět ponořit do hry.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Fantom Print
Originální název:

Основатель (Osnovatěl') , 2022


více info...

Přidat komentář

nai.ivka
13.01.2024 5 z 5

Tohle vzal trochu hopem. Bylo tam hodně budování nového světa, což není tak záživné a pak už tam nebylo dost místa na závěrečné bitvy. Kdyby to víc rozepsal, musel by knihu rozdělit na dvě a to by ta předposlední kniha byla hodně nudná, i když by to bylo logické pokračování. Je to takový slušný kompromis. Celá série je velmi povedená.

witko
17.12.2023 5 z 5

Nemohu si pomoci, ale trošku mi tam chybělo víc bitev. I tak je to velmi povedená série. Oleg prošel velkou proměnou a rád bych se do Zrcadlového světa rád vrátil, zajímala by mne mořská linka. Tak snad někdy v budoucnu.


rimar
08.12.2023 4 z 5

Nejspíš konec téhle série. Sice by pokračování by šlo udělat, dveře si nechal autor otevřené, ale už by to asi bylo mlácení prázdné slámy jak se říká. Hold nechám se překvapit. Hlavní postava se hodně změnila a ten její vývoj je tak nějak na pozadí a spíš se řeší rozvoj města pevnosti atd. a abych se přiznal tolik mně to už nebavilo jako ty předchozí díly ale pořád je to značně nadprůměrné. Spousta zajímavých akcí je jen tak zmíněná mimochodem asi tím jak se rozjela šíře záběru hlavní postavy tak už nebylo tolik místa a autor už to nechtěl natahovat do další knihy. Rozhodně se těším že od autora ještě něco do ruky k přečtení dostanu.

nikola3989
27.11.2023 5 z 5

Prostě skvělej pohádkovej konec našlapanej akcí.

kokrokr
27.11.2023 4 z 5

Pátý díl je budovatelský. Olegův klan překotně osídluje kraj Stříbrných hor a stává se vůdčí silou na tomto území. Rychle tu rostou nové farmy a řemeslnické dílny, prudce stoupá produkce potravin a kvalitního zboží. Klan opravuje pevnost, buduje velké město, zakládá obchodní trasy. Poblíž města Oleg otevírá přístav pro obchodní a válečné lodě. V druhé polovině knihy dojde i na několik bojových akcí a kalteánský národ předvede svou vojenskou sílu. Klan dále roste a má patrně největší a nejlépe vybavenou armádu v Mirror Worldu. Kdopak je teď nejrespektovanější hráč?