Rajec548 Rajec548 komentáře u knih

☰ menu

Noční lov Noční lov Robert Bryndza

Bryndzův styl se mi moc líbí, nicméně po přečtení této knihy jsem měla pocit, že spíš než o zápletku a její vyšetřování jde o bolavá sociální témata dnešní doby jako homofobie, nebezpečí anonymní komunikace přes web, mužský šovinismus ... Druhou hvězdičku jsem knize sebrala za závěr, který se na můj vkus až příliš podobal závěru první knihy serie. Nicméně, s o to větším nadšením se vrhám do třetí knihy a věřím, že to bude zase za plný počet *.

08.02.2021 3 z 5


Tarot - hra osudu Tarot - hra osudu Anima Noira (p)

Praktická příručka pro všechny, kteří chtějí proniknout do tajemství tarotových karet.

01.02.2021 4 z 5


Zlatý tarot Zlatý tarot Ciro Marchetti

Moje nejoblíbenější tarotové karty. Nádherné ilustrace, do kterých se můžete ponořit a najít si v nich vlastní symboliku. Doporučuji ale lidem, kteří už tuší, co v nich hledat, protože doprovodná příručka vám v tom moc nepomůže.

01.02.2021 4 z 5


Dívka v ledu Dívka v ledu Robert Bryndza

Myslím, že pan Bryndza na to kapl - poté, co na nás roky z každého regálů koukaly drsné severske detektivky (nic proti nim) našel způsob jak nás, stredoevropany, znova okouzlit anglickou rezervovanosti, a to v kombinaci se slovenským naturelem vyšetřovatelky Eriky. Spíš než na počet mrtvol a množství krve vsadil na příběh. Za mne plný počet bodů a pokračuji v sérii.

17.01.2021 5 z 5


Pohřbení Pohřbení Graham Masterton

Opět temné s detailním popisy brutálních scén, s příchutí hororu. Četla jsem všechny knihy série a tato mi zatím přišla nejslabší, čímž nechci říct, že byla špatná. Tedy až na ten konec. Ať už jde o výbuchy a zázračné přežití hlavní hrdinky, či uzdraveni že zranění, které se na základě jeho popisu prakticky přežít nedalo. Doufám, že se pan Masterson do příště polepší ????

16.01.2021 3 z 5


Jsou světla, která nevidíme Jsou světla, která nevidíme Anthony Doerr

Silný, neotřelý příběh. Osudy postav vás chytí a nepustí až do úplného konce, doporučuji ale nezhltnou knihu naráz, ale dát si načas a nechat ji vstřebat.

08.09.2020 4 z 5


Nezvyklý zájem o mrtvoly Nezvyklý zájem o mrtvoly Ann Granger

Anglické detektivky mám ráda a tato rozhodně nezklamala. nezvyklý námět, zápletka i zpracování. Jako odpočinková četba - ideální.

08.09.2020 4 z 5


Macbeth Macbeth Jo Nesbø

Nesba mám moc ráda, ale u této knihy jsem se přemáhala, abych ji dočetla. Velmi jednoduchý příběh, zato krve, vražd (často naprosto nemyslných) a drog hromady. Zklamal mne i závěr, který byl předvídatelný, nicméně, moje pragmatická mysl se bránila uvěřit, že by to bylo byt jen trochu technicky možné.

08.09.2020 2 z 5