raicevik raicevik komentáře u knih

☰ menu

Všechno modré z nebe Všechno modré z nebe Mélissa da Costa

Tolik slz a úsměvů jsem nějakou chvíli nad knížkou nevykouzlila. Má dušička je potěšena ze života a zároveň smutná z těch konců...použila bych na to citát: “S knihami je to jako s lidmi: jen velmi malý počet něco znamená a zbytek se ztrácí v množství.“ Voltaire
Tak tato kniha pro mě určitě něco znamená

07.01.2024 5 z 5


Tisíce metrů ode dna Tisíce metrů ode dna Jasmin Schreiber

Moc dojemný příběh o životě i smrti...o tom, jak se s ní smířit a jak žít i zemřít. Taková ta kniha, která vás pohladí po duši (i když přes slzy) a zanechá tam stopu... taková ta kniha, na kterou se nezapomíná.

21.04.2022 5 z 5


Pobřežní cesta Pobřežní cesta Raynor Winn

Moc krásný příběh... občas jsou trochu nudnější pasáže, ale pointa toho příběhu je nádherná a opravdová. Prostě se takové hnusné věci v životě stávají a záleží na tom, jak se o tomu člověk postaví. A tito dva lidé se s tím poprali nejlíp jak mohli a je to obdivuhodné! Uvědomění toho, že to materiálno je pro lidi někdy to nejdůležitější a přitom tak pomíjivé... že taková cesta může být řešení.. cesta je cíl...krok za krokem až kam nás život zavede... vím, že na tuto knížku nikdy nezapomenu!

27.01.2022 5 z 5


Žena v bílém kimonu Žena v bílém kimonu Ana Johns

Pro mě to byla jedna z těch knih, která ve vás zanechá takový silný pocit, že na ni nezapomenete... Pobrečela jsem si a zapálila svíčku za všechny ty životy, které byly zničeny jen kvůli rasovým předsudkům... Smutné, jak lidé dokážou být krutí i k těm nejnevinnějším tvorečkům jako jsou čerstvě narozená miminka. Moc krásná kniha! Měl by si přečíst každý... díky za ponaučení a uvědomění si.

28.11.2021 5 z 5