preceja preceja komentáře u knih

☰ menu

Krvavé koleno Krvavé koleno Laurell K. Hamilton

Tenhle díl mě tedy zklamal. Do půlky moc pěkné, slibně rozjeté, ale pak jako by autorka nevěděla, jak dál. Nesnáším, když se postavy chovají nelogicky a proti všemu, co vyznávaly v dřívějších dílech, aby svou chybou umožnily nějaký posun děje. Neustále se připomíná, jakou mají hrdinové úžasnou moc, ale když se vyskytne nějaká složitější situace, vyváznou z ní shodou náhod. Doufám, že se autorka pomalu tímto nepřesouvá od kvality ke kvantitě, byla by to škoda, první tři díly série se mi moc líbily a i tady je spousta slibných momentů.

22.08.2015 2 z 5


Mihotavé stíny Mihotavé stíny Patricia Briggs

Ale jo, moc pěkný, tyhle knížky můžu číst pořád dokola, jen bohužel překlad ztrácí na kvalitě, protože je asi požadována rychlost. Například si nějak nevšimli, že autorka upravila část Alfy a Omegy- setkání Lea a Charlese tak, aby to působilo logičtěji, prostě jen převzali původní verzi. Škoda pro české čtenáře:-(

27.07.2015 5 z 5


Střet králů Střet králů George R. R. Martin

Tak ne, zkusila jsem druhý díl, první byl přece jen úvod a nastínění postav, ale fakt to nejde. Jak fantasy miluju, tak tohle mě prostě neoslovilo. Je to strašně rozvláčné a postavy se vyvíjejí tak nějak náhodně, což je sice možná podobné jako v realitě, ale u knížky mi to vadí. Mám pocit, že autorovi to nějak moc rozbujelo a tak sem tam někoho nechá zemřít jen proto, že už si s ním neví rady. Do dalšího dílu už vážně nemám chuť, je spousta mnohem zajímavějších knih.

22.09.2013 2 z 5


Hra o trůny Hra o trůny George R. R. Martin

Napsané je to bezesporu dobře, ale nějak se pořád nemůžu odhodlat začít druhý díl. Některé kapitoly se čtou samy, přes některé jsem se těžce prokousávala, mám z té knížky rozporuplné pocity. Celkově je to na mě trochu moc depresivní, i když zase musím uznat, že popis středověké atmosféry je zřejmě dokonalý.
Ale to davové nadšení moc nechápu, jsou podle mě zajímavější knížky, které procházejí s mnohem menším ohlasem. Asi to bude reklamou spojenou se seriálem.

04.03.2013 3 z 5