Mihotavé stíny

kniha od:

KoupitKoupit eknihu

Povídková sbírka Mihotavé stíny přivádí čtenáře zpět do světa automechaničky a kožoměnkyně Mercedes Thompsonové, tentokrát se však nejedná o její příběh, nýbrž o pohled do zákulisí celé série. Sbírka obsahuje deset povídek a dvě vystřižené scény, které přibližují život a pohled ostatních postav. Autorka se v povídkách vrací do hluboké minulosti, například v srdceryvném příběhu Samuela a Ariany, nebo setrvává v současnosti a poskytuje čtenářům vhled do života vedlejších protagonistů série. Díky tomu se mohou čtenáři lépe seznámit například s Asilem, Benem, či Warrenem a jeho přítelem Kylem....celý text

https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/245391/big_mihotave-stiny-245391.jpg 4.4350
Série:

Komentáře (40)

Kniha Mihotavé stíny

Hatshepsut
19. března

Bylo fajn si přečíst vyprávění autorky, kde nám odhaluje něco více z životních osudů některých oblíbených postav ze série Mercedes Thompsonové. Jsou zde příběhy méně záživné, ale i příběhy velmi poutavé jako například seznámení Charlese a Anny nebo i Samuela a Ariany. Pokud jste fanoušky této série, nemůžete si nechat ujít ani tuto povídkovou knihu.

Charmedka
28.06.2022

Vůbec nejsem povídková a bohužel je to vždy při hodnocení povídkových knih znát, vlastně i při tom čtení, protože se hrozně těším, až danou knihu dočtu a budu se moci pustit zas do klasického příběhu.

Za mě asi vůbec nejhezčí byla první povídka Stříbro, která se zaměřila na Briana, Samuela a dokonce i Arianu, sahá tedy hluboko do minulosti. Docela emotivní byla Růže v zimě, příběh o dětské vlkodlačici Kaře.

LilluLong
24.01.2022

Ťažko sa mi hodnotí cela kniha, keďže u týchto poviedok jednu by som urcite hodnotila 3*a ďalšie 4* a 5*,takze spriemerujem :)

Luigi1
02.05.2021

Po získání nových informací o jiných "né,že by byly méně důležití"hrdinech,které jsem poznal díky Patricii.

KájaKoxík
30.10.2020

Oblíbená autorka přidává knihu, která je sbírkou povídek o veldlejších postavách ze sérii o Mercedes i Anně a Charlesovi. Za mne super počin a 5 z 5.

Co Vás v knize čeká? Přidávám seznam povídek a o kom si v nich přečtete:

1) Stříbro - povídka o Samuelovi a Arianě. Doporučuji přečíst před knihou Stříbrná relikvie, jelikož knižní příběh navazuje na tuto povídku.
2) Vílí dary - povídka vypráví příběh o upírovi Thomasovi Hao a fae Maggie
3) Šeď - vypráví o opírce Elyně
4) Vodící pes - příběh to tom, jak se poznali Moira bílá čarodějka a Tom Franklin zástupce alfy smečky Smaragdového města (Seattle). Děj předchází knize Měsíční píseň a Toma a Moira dále vystupují v knize Loviště.
5)Alfa a Omega - povídka je také součástí knihy Štvanice. Vypráví o tom, jak se poznali Anna a Charles.
6) Davidova hvězda - příběh Davida Christiansena. Známe ho z knihy Měsíční píseň a tato povídka se odehrává o Vánocích po události v Měsíční písni.
7) Růže v zimě - povídka o Kaře. Vlkodlačici, kterou jsme poznali především skrz žádost jejího otce o pomoc v knize Krevní pouto. Odehrává se mezi Zkříženými hnáty a Stříbrnou relikvii.
8) V rudé a s perlami - příběh vypráví o Warenovi, který začal pracovat jako soukromé očko pro svého partnera Kylea. V povídce se tedy vydáme s detektivem Warenem pátrat. Odehrává se mezi Stříbrnou relikvií a Říčním znamením.
9) Vykoupení - povídka o Benovi sprostém Britovi se záhadnou minulostí. Tu odhalíme v této povídce, která se odehrává mezi spálenou mrazem a Nocí zlomenou.
10) Díra - povídka navazuje na knihu Nocí zlomená a je přímo o Mercy.
11) Scéna vystřižená z konce Nocí zlomené - patří na konec knihy a vypráví o Samuelovi a Arianě.

katallinka
26.05.2020

Obecně moc povídky nemusím, ale tato kniha byla skvělá. Všechny povídky měly nějakou zajímavou zápletku a žádná nebyla zbytečně zdlouhavá. Klidně bych si přečetla i další povídkovou knihu. Bylo moc příjemné nahlédnout do života vedlejších postav. Samozřejmě některé povídky byly lepší a jiné horší. Pro mne byla nejlepší povídka s Karou.

Catyna
25.03.2020

Super série

x-lee-x
04.08.2019

Bylo fajn přečíst si tyto střípky a zasadit je do prázdných míst příběhu, který už známe. Autorka vdechla život skupině úžasných lidí a tvorů. A jsem ráda za každou příležitost poznat jejich život o něco blíž.