pleplova_reads pleplova_reads komentáře u knih

☰ menu

Dvanáct dní Dashe & Lily Dvanáct dní Dashe & Lily Rachel Cohn

Máte chuť na pohodové nenáročné čtení, které ve Vás navodí Vánoční atmosféru? Pak je tato knížka to pravé.

Krásné a milé počtení, které ve mně ještě více vyvolalo touhu po Vánocích. Vánoce jsou můj oblíbený svátek. Je to snad jediný den v roce, kdy si celá rodina najde čas a všichni se sejdeme u jednoho stolu. Sledujeme vánoční pohádky, české klasiky, posloucháme koledy, zdobíme stromeček a ještě se nakonec skvěle nabaštíme.

Teď ale zpět ke knížce. Moc se mi líbil směr, kterým příběh směřoval. Na začátku si Lily prošla temným obdobím, kterému moc dobře rozumím. Postupně se však vracela zpět k lásce k Vánocům a zpět k Dashovi, který se celou dobu tak snažil dát jí prostor.

Jejich příběh mě vždy zahřeje u srdíčka. A mám chuť na horkou čokoládu.

Hodnotím 4/5. Četlo se to moc dobře, taková krátká jednohubka. Určitě mohu doporučit. Není to nic vyloženě originálního, je zde spoustu klišé, ale roztomilých.

07.11.2023 4 z 5


Aurora hasne Aurora hasne Amie Kaufman

(SPOILER) Nejúžasnější a nejzábavnější sci-fi série všech dob. Amie a Jay jsou skvělá dvojka a dokázali opět vytvořit naprosto geniální příběh plný zvratů, humoru, lásky, přátelství, promyšleného prostředí a cestování časem!!! Ani chvilku jsem se u čtení této série nenudila. Poslední díl byl zlatou třešničkou na dortu. Naprostá pecka! Vyvíjení postav od prvního dílu taky parádní, dokázala jsem se do každého z nich vcítit a prožívat tu jízdu s nimi. Mou nejoblíbenější postavou však již od prvního dílu zůstává Finian de Karran de Seel. Tech kterého potřebuje každá správná jednotka, skvělý kámoš, vtipálek, sarkasmus mu taky nechybí a hleďte, dokonce i romantik. No a pak je tady samozřejmě Saedii Gilwraethová... Nezlomená drsňačka jak má být, ale někde hluboko uvnitř se ukrývá i srdce ze zlata. A kdopak si ho asi získal? ;) Miluju to. Za mě prostě tato série vyletěla na první příčku mého žebříčku TOP knižních sérií.

30.03.2023 5 z 5


Temná kněžka Temná kněžka Margaret Rogerson

Kniha mě zaujala hned, co jsem se o ní dozvěděla. Kouzla rodu Thornů naprosto miluju a tohle byla teda taky jízda. Moc jsem si čtení užila. Přízrak je prostě úžasná postava. Mám ráda jeho vtipné komentáře a rozhodně se mi teď po nich bude stýskat. Nemůžu se dočkat dalšího dílu. Určitě doporučuji přečíst!

24.06.2022 5 z 5


Faja Faja Petra Stehlíková

Dobře... Tohle byla naprostá pecka! Jeden z mála druhých dílů, který je ještě lepší než první. Miluji ten příběh, postavy a hlavně prostředí, ve kterém se všechno odehrává. Nemůžu se dočkat dalšího dílu, který si hned po vydání musím koupit. Jsem hrzoně moc zvědavá, jak se to celé ještě vyvine.

28.03.2020 5 z 5


Terapie sdílením Terapie sdílením Ester Geislerová

Když se cítím nejhůř, přečtu si pár zpráv z této knihy a hned se zasměju nad tím, jak jsou lidi někdy tak blbý. Za mě super počteníčko na pobavení.

16.03.2020 5 z 5


Tisíc polibků Tisíc polibků Tillie Cole

Nádherná knížka... Nemám slov. Krásný příběh o lásce, který ve vás probudí tolik emocí, že se sami budete divit.

16.03.2020 5 z 5


Divotvůrce Divotvůrce Sebastien de Castell

Skvělé postavy, super příběh, celkově zajímavé prostředí. Hrozně se mi libí obálka, stejně tak u všech dalších dílů. Knihu jsem si užila a nemůžu se dočkat jak to celé bude pokračovat dál.

16.03.2020 5 z 5


Naslouchač Naslouchač Petra Stehlíková

Kniha mě naprosto ohromila. Skvělý příběh, originální svět (skvěle by to doplnila mapa, která zde bohužel není) i životy postav. To všechno mě pohltilo, nemohla jsem se odtrhnout od čtení. Ze začátku knihy pomalejší rozjezd, ale potom to začalo být tak zajímavé, že jsem nemohla přestat číst. Rozhodně knížku doporučuji. Už se pouštím do druhého dílu a už teď jsem si jistá, že to bude stát za to.

16.03.2020 5 z 5