PitaPitovic PitaPitovic komentáře u knih

☰ menu

Deníky Deníky Leonardo Da Vinci

Právě čtu a nemohu si vynachválit. Mým zlozvykem je podtrhávání zajímavých myšlenek. A jak už to tak bývá u zajímavých knih, jednu stránku mám skoro celou žlutou. Knihu můžu jen doporučit i neználkům umění.

23.05.2016


Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Ransom Riggs

Kniha mě zaujala především svými fotografiemi. Záhadné, staré fotky mám prostě v lásce. Do začátku knihy jsem se nemohla vůbec začíst, ale už v půlce jsme nemohla se čtením přestat.
A jak už to bývá, první díl je jednoznačně lepší než ten druhý. Třetí jsem ještě nečetla a kdo ví, jestli budu.

23.05.2016


Sněženky a Machři po čtvrt století Sněženky a Machři po čtvrt století Radek John

Knihu mám v knihovně díky vyřazování knih v městské knihovně u nás ve městě. Z důvodu praxe ji mám zadarmo a chystám se číst. Sama od sebe bych si ji nejspíše nezakoupila.

23.05.2016


Neotvírat - Encyklopedie nejlépe střežených tajemství světa Neotvírat - Encyklopedie nejlépe střežených tajemství světa John Farndon

Knihu mi zakoupili rodiče a byla (pořád vlastně trochu) jsem nadšená. Spousta zajímavých věcí, výborně graficky zpracované a nejednou mi pomohla na referát do školy.

23.05.2016


My děti ze stanice ZOO My děti ze stanice ZOO Christiane Vera Felscherinow

Přestože jsem jako první viděla film, do knihy jsem se začetla hned od prvních stránek. Myslím si, že tato kniha patří k těm, které by si měl každý přečíst. Já se stydím, že jsem ji četla až teď. Měla jsem vydání s fotografiemi, díky kterým jsem po dočtení držela knihu v rukou, přemýšlela a na nic se nezmohla. Silný zážitek. Opravdu doporučuji všem.

14.05.2016 5 z 5


Eleanor & Park Eleanor & Park Rainbow Rowell

Kniha mne bavila, nejspíše to bude tím, že je psaná z pohledu obou hlavních hrdinů. Dobře se pak vcítíme do každého zvlášť a mnohdy je pochopíme.
Konec se mi moc nelíbil, čekala jsem od něj asi víc.
,, Jestli se jí po něm stýská? Nejradši by se v něm ztratila. Ovázala si kolem sebe jeho ruce jako škrtidlo. Kdyby na sobě dala znát, jak moc ho potřebuje, utekl by."

04.05.2016 4 z 5


Hvězdy nám nepřály Hvězdy nám nepřály John Green

Asi jsem jediná, která se do knihy nemohla začíst. Snažila jsem se, protože jsem všude slyšela jak úžasná je. Ale bohužel. Knihu jsem opustila asi v půlce.

03.05.2016