petatzu petatzu komentáře u knih

☰ menu

Plzeňské mordy / Nepohřbený rytíř / Případ s alchymistou Plzeňské mordy / Nepohřbený rytíř / Případ s alchymistou Vlastimil Vondruška

Čtivé a vyloženě do děje vtahující. Ale postupně mi to přijde všechno si tak podobné. Moc ráda se však k této sérii budu vracet, je to lehčí čtení.

07.02.2017 4 z 5


Labyrint: Útěk Labyrint: Útěk James Dashner

Vůbec nevím, co si o knize myslet. Možná, že už jsem na podobný žánr dost stará a už to není co bývalo.
Knihu bych doporučila, je zajímavá a je podána "jinak". Ale pro ty, kdo už mají dost všech antiutopistických děl to si bude jedna z těch dalších.

07.02.2017 4 z 5


Eleanor a Park Eleanor a Park Rainbow Rowell

Abych pravdu řekla, kniha se mi líbila mene, nez Fangirl, ale jako oddechovka byla fajn.

Co jsem tak četla v komentářích, tak v českém znění jsou na konci zmíněná dve slova na pohledu, v anglickém znění tři (kdy mi to v aj přijde o mnoho variabilnější, tím pádem) :)

16.08.2016 3 z 5


Hvězdář diplomat Hvězdář diplomat Libuše Koubská

Průměrná kniha, co se týče stylu psaní. Hlavně ze začátku mi to připomínalo stylově spíš knihu pro děti. Obsahově je to ale publikace velmi zajímavá, a myslím, že cela edice je skvělý nápad, jak lidem představit i méně známé, ale významné tváře daných oborů. Navíc ma kniha krásnou obálku i úpravu uvnitř, typická kvalita Academie.

05.08.2016 3 z 5


Velké kriminální případy Velké kriminální případy Ivo Pejčoch

Velmi čtivě napsané. Pro někoho, kdo má některé ze známějších hrdelních zločinů ČSR nastudované či prostudované do větších detailů, to asi nebude nic nového, ale myslím, ze kniha nabízí pěkně sumarizované případy zase trochu jiným pohledem. Kdo se chce ujistit, že první republika nebyla jen načančaným světem s Oldřichem Novým a Lídou Baarovou, nechť se do této publikace pustí.

04.08.2016 5 z 5


Fangirl Fangirl Rainbow Rowell

Konečně kniha, kde hrdinka není dokonalá a úžasná, navíc dělá chyby a někdy je dokonce vyloženě protivná a myslím, ze čtenář zatne občas i zuby nad jejím nemožným rozhodnutím. A právě proto je příběh opravdový a ja si ho užila se vším všudy, i s prokládaným příběhem Simona, který mě postupem času zajímal víc a víc. A člověk aspoň zjistí, jak se asi také cítí dnešní "slavní" blogeři a youtubeři.

03.08.2016 5 z 5


Strana štěstí Strana štěstí Vlastimil Vondruška

Vtipné a čtivé. Kromě úsměvů na mně kniha vyloudila i několik upřímných záchvatů smíchu. Jediné, co mi trošičku vadilo, je autorova záliba ve zvláštních a krkolomných jmenech, ovsem bez tech by to v mnoha případech nebylo ono, to musím uznat. Rozhodně doporučuji, kdo chce něco lehčího a oddechovějšího, nechť se do toho pustí.

03.08.2016 5 z 5