pepina07 pepina07 komentáře u knih

☰ menu

Tatér z Osvětimi Tatér z Osvětimi Heather Morris

Silný příběh. Knihu jsem četla v angličtině, ale věřím, že slovenská/česká verze bude také bezchybná. Člověk si až do morku kostí uvědomí: Že většina problémů, které řešíme, jsou v podstatě maličkosti. Že náš život občas závisí na velké míře štěstí. Že skutečná láska, která vznikne za napjatých událostí, má nekonečný rozměr.
V některých pasážích chybělo vysvětlení a příběh tak jako kdyby sám plynul a trochu přeskočil několik dní dopředu, aniž by čtenář věděl, co se mezitím dělo.
Někomu by možná tento typ příběhu nemusel vyhovovat kvůli drsnému tématu, ale už z názvu knihy je jasné, o co jde.

13.01.2020 5 z 5


Organizace skutečného života Organizace skutečného života Cassandra Aarssen

Docela fajn kniha, která mě bavila. Autorka po nějaké době otročení při nekonečném uklízení po nejen svých dětech konečně přišla na to, jak efektivně třídit a organizovat nejen věci, ale i trochu život. Hlavním smyslem je udělat to tak, jak vám to bude vyhovovat, jinak žádná metoda nepomůže.
Možná je knížka trochu natahovaná, ale rozhodně dodá motivaci. A tu hodně lidí potřebuje. Autorka by ale mohla ve větší míře klást důraz na to, že běžná rodina má skutečně příliš krámů, které nepotřebuje a kterých by se mohla zbavit a neplýtvat časem a materiálem na jejich organizaci. Jelikož jsem četla více takových knih o úklidu, tato mě už ničím výrazně nepřekvapila.

Vlastní fotografie jsou skvělé a potěšily mě na konci "pracovní listy" k vystřižení.

10.01.2020 3 z 5


Hra o trůny Hra o trůny George R. R. Martin

Nechtěla jsem se dívat na seriál, dokud nepřečtu knihu. A vyplatilo se. To, co se odehrává v seriálu je mnohem krásněji vystiženo v knížce, která nutí číst pořád dál a dál. Napínavý děj, propletené postavy a zákeřné zvraty, kterými je autor pověstný. Svět G.R.R. Martina působí skutečně a důvěryhodně, byť se objevují známky mystična.

Hra o trůny začíná příběhem Neda Starka a jeho rodiny na Zimohradu, čtenář ale postupně prožívá příběhy dalších postav z pohledu třetí osoby. Jednotlivé příběhy postav se nepřekrývají, ale navazují na sebe, proto je tak čtivá, ke konci každé kapitoly je čtenář zvědavý, jak to bylo dál.

V souhrnu skvělá kniha, ke které jsem byla skeptická, ale po přečtení pár stránek už není možnost se od ní odtrhnout. Jednoznačně doporučuji všem, kdo mají jen trochu rádi fantasy svět.

08.01.2020 5 z 5