Paralimpomena Paralimpomena komentáře u knih

☰ menu

Tajemství harmonie -- Kde jsme se tu vzali? Tajemství harmonie -- Kde jsme se tu vzali? Barbara De Angelis

Jako všechny knihy od BdeA - přehledná jako učebnice, nabízející konkrétní rady a postupy. Po jejím přečtení si sami lépe dokážete odpovědět na otázky ve svém životě. Tentokrát zaměřeno na to, jak se vyrovnat s životními prohrami.

16.08.2021 3 z 5


Móda má duši aneb Metoda osmi stylových typů OCTO CODES® Móda má duši aneb Metoda osmi stylových typů OCTO CODES® Táňa Havlíčková

Kniha spíše pro věčné tápalky, než pro skutečné fashionistas, pro které je naopak střídání stylů typické. Užitečné je i zamyšlení nad tím, jaké vzorce - nejen ohledně oblékání - si vlastně neseme z rodiny.

14.07.2021 3 z 5


Co si dnes vezmu na sebe Co si dnes vezmu na sebe Ines de La Fressagne

Ines de La Fresanche je pojem ve světě módy. Kniha je výjimečná svým vizuálem, který u nás nemá obdoby. I když některé kreace nebudou zřejmě nositelné pro všechny a i když doprovodný text je víceméně jen pro pobavení, kniha ukazuje, jak pomocí několika nosných kusů oblečení vytvořit promyšlený outfit.

13.07.2021 5 z 5


Subjektivní fotografie Subjektivní fotografie Jan Pikous

Dvojjazyčná publikace, kromě fotografií obsahuje rozhovor a profesní biografii autora.

13.07.2021 5 z 5


Stylistkou sama sobě Stylistkou sama sobě Michaela Stabrynová

Na první pohled nijak nevyčnívající brožura, ale s odstupem musím říct, že je to knížka, ke které se ráda vracím (a vzhledem k rozsahu ji přečtu vždy na jeden zátah). A co mě na ní tak baví? Mile napsaná - takové popovídání u kafe s kámoškou, ale hlavně civilní přístup. Narozdíl od podobných publikací, které vás nabádají hlavně ke konzumaci a koupi kvalitních, nadčasových, prostě drahých kousků, tato kniha má spíše opačný efekt - nenutit se do ničeho, co vám není vlastní, najít si svůj styl a chytře ho obměňovat třeba doplňky.

13.07.2021 5 z 5


Slavné fotografie - Historie skrytá za obrazy II Slavné fotografie - Historie skrytá za obrazy II Hans-Michal Koetzle

Vydavatelství Taschen, to je záruka sama o sobě. Dozvíte se okolnosti vzniku mnoha ikonických fotografií - a nejen to, jak se relativně neznámý fotograf stal svědkem poslední fotostory božské Marylin...

13.07.2021 5 z 5


Bible stylu Bible stylu Lauren A. Rothmanová

Nadčasová kniha pro všechny, kdo musí dodržovat dresscode v korporátním prostředí. Najdete tu podrobnější definici módních stylů, stejně jako tipy na obchody a návody, jak bussiness oděv trochu ozvláštnit. Jednu hvězdičku ubírám za obrazový materiál, kterého mohlo být více.
Čtivě napsaná kniha, ze které se dozvíte to, co spoustě Čechů stále nedochází - že na oblékání záleží!

13.07.2021 4 z 5


Rebečin příběh Rebečin příběh Sally Beauman

V porovnání s knihou Paní de Winterová Rebečin příběh, jako pokračování Mrtvé a živé, s převahou vítězí. Obstojí nejen jako "fan fikce", ale i jako svébytná kniha s novými hrdiny a jejich osudy. Stále přitom obsahuje atmosféru Manderley, a hlavně odpoví na otázky: Odkud pocházela Rebeka? Byla to ďábelská femme fatale, nebo jen emancipovaná mladá žena, která se narodila do špatné doby? Co se stalo s Favelem a paní Danversovou? A poslední nejdůležitější otázka: Proč Rebeka i tolik let po své smrti stále fascinuje? - Ale na tuto otázku odpověď jistě znáte, jinak byste se nesháněli po této knize ;).
Zajímavost: Autorka vychází jak z kánonu, tak i z knihy Paní de Winterová, která ji chronologicky předchází.

05.07.2021 5 z 5


Paní de Winterová - Mrtvá a živá II Paní de Winterová - Mrtvá a živá II Susan Hill

Začátek vypadal slibně - Susan Hill rozhodně zvládá vykreslit Maurierové poetiku, jenže pak už čtenář začne být netrpělivý, kdy se mezi těmi růžemi, fialkami a kerblíky začne konečně něco dít. A ono se dva díly neděje VŮBEC NIC. Vše, co měla autorka této "fan fikce" na srdci, se odehraje ve třetím díle, a je toho zoufale málo, a je to i zoufale zbytečné vzhledem k tomu, jaký odkaz Maurier na konci své knihy jasně definovala. Ano, je zřejmé, že Hillová kánon dobře zná - tu a tam na nás vykoukne věta nebo narážka jako starý známý, ale jedna věc je ctít originál a druhá věc je napsat pokračování. Za mě bohužel, nezvládnuto.

02.07.2021 1 z 5