Padma Padma komentáře u knih

☰ menu

Skleněný pokoj Skleněný pokoj Simon Mawer

Pro mě příjemné překvapení. Obzvlášť se mi líbily pasáže, ve kterých autor popisoval pokoj jako takový - úplně mě navnadily na návštěvu vily Tugendhat.

18.09.2019 4 z 5


Cesta Cesta Cormac McCarthy

Knihu jsem četla v němčině. Umím německy velmi dobře, ale ne úplně jako rodilý mluvčí, což pro mě v tomto případě možná byla spíš výhoda, protože hádám, že by mě kniha místy dostávala ještě víc. A to už by bylo moc. I tak to pro mě byl dost silný zážitek. Málokterá kniha mne tolikrát donutila na chvíli přestat číst a zamýšlet se nad tím, jak bych se v dané situaci zachovala já. Zároveň jsem si říkala, že se nám něco podobného teoreticky opravdu může stát a ta představa je dost znepokojující.
Fascinovala mě postava chlapce, který se už do zničeného světa narodil - na jednu stranu tak dětský, nevinný a křehký... a na druhou tak dospělý, vážný a odvážný... Knihu určitě doporučuji.

18.09.2019 5 z 5


Misery Misery Stephen King

Kingovky čtu ráda, ale vybírám si spíš ty "neduchařské", protože jsem hroznej strašpytel. U čtení Misery jsem si ale uvědomila, že je ve skutečnosti na světě asi víc nebezpečnej magorů než duchů a že se vlastně bojím špatně. :-D Příběh mě ale neskutečně bavil. Film jsem neviděla, takže jsem až do konce nevěděla, jak to dopadne... Za mě skvělý do posledního písmenka.

18.09.2019 5 z 5


Metro 2033 Metro 2033 Dmitry Glukhovsky

Pro mě velké zklamání. Stálo mě hodně přemáhání knihu dočíst, pořád jsem čekala, kdy se konečně stane něco zajímavého. Hlavní hrdina mi nebyl ani trochu sympatický, bylo mi tak nějak jedno, jak to s ním dopadne. Chápu, že má mít kniha asi určitý filosofický přesah a nejdeme v ní spoustu pasáží, kde se řeší náboženství a různé politické směry. Ale přišlo mi to takové plytké. Po dalším dílu rozhodně nesáhnu.

18.09.2019 1 z 5