Oter Oter komentáře u knih

☰ menu

Bohové a hrdinové - Achilles Bohové a hrdinové - Achilles Pavol Valachovič

Krásná knížka pro děti, která přináší ale osvěžení mytologie i dospělým.

01.01.2017 5 z 5


Chytré pohádky pro malé rozumbrady Chytré pohádky pro malé rozumbrady Jiří Žáček

Tato pohádková knížka je opravdu skvělá. Čte se u nás pořád dokola a rozhodně jsem ráda, že jsme na ni narazili.

01.01.2017 5 z 5


Nebyla jsem velká, byla jsem tlustá Nebyla jsem velká, byla jsem tlustá Renata Levá

Kniha je výbornou inspirací pro ženy, které mají celý život kila navíc. Plně chápu motivaci autorky - narození syna. Druhá část knížky je věnována zdravým a chutným receptům. Velmi se mi tato prvotina líbila. ;)

01.01.2017 5 z 5


Prostě a jasně Prostě a jasně Peggy Nicholson

Celou knihu jsem čekala alespoň na nějaký ten děj (i když v tomto žánru nečekám nic vyčerpávajícího či překvapivého) a ničeho se mi nedostalo. Rozhodně nedoporučuju.

05.07.2014 odpad!


I nám vládli nemocní? I nám vládli nemocní? Zdenka Psůtková

Sice zajímavé téma o tom, jak nemoci a stáří ovlivňují novodobou historii, ovšem hrozně podané. Možná by kniha byla zajímavá pro lékaře, ale pro laika určitě ne.

10.06.2014 odpad!


Silné ženy, slabí muži Silné ženy, slabí muži Sigrid-Maria Größing

Z názvu jsem si myslela, že kniha bude pojata velmi feministicky, ovšem není tomu tak. Autorka sice píše o "silných" ženách, které hrály nemalou roli v dějinách, ovše drží se dobových materiálů a faktů. Je však určena pro milovníky celé historie, protože jsou zde osobnosti jak z antiky, tak z novodobé historie.

09.06.2014 4 z 5


Štrajchpudlíci Štrajchpudlíci Jakub Arbes

Námět určitě je vybrán dobře a osloví čtenáře i v této době, ovšem čtení je nudné utrpení.

07.06.2014 2 z 5


Rudý kníže Rudý kníže Timothy Snyder

Ač mám velmi ráda historické biografie, tato mne tedy nenadchla. Člověk se při čtení této knihy doslova nudí, což při 260 stranách textu je opravdu problém.

07.06.2014 2 z 5


O lásce a milování O lásce a milování Publius Ovidius Naso

Určitě není jednoduché tuto knihu přečíst. Mnohdy ji člověk musí odložit a vrátit se k ní zase až po čase. Její přečtení je však zajímavé a rozhodně člověka obohatí.

07.06.2014 3 z 5


Vyznáte se v tlačenici? - Úvod do štikologie Vyznáte se v tlačenici? - Úvod do štikologie Nataša Tanská

Štikologie je zajímavá publikace o tom, jak být úspěšnou mrchou. No, upřímně bych tuto ženu v reálném životě rozhodně nemilovala (i když ne vždy potvory včas poznáme), ovšem jako literární postavu ji člověk musí do určité míry obdivovat.

07.06.2014 4 z 5


Fantastická zvířata a kde je najít Fantastická zvířata a kde je najít Mlok Scamander (p)

Klasická dodatková knížka k HP. Zpracování je povedné, ale hodnotou nic moc.

07.06.2014 2 z 5


Jak předpovědět budoucnost Jak předpovědět budoucnost Viv Foster

Pro někoho, kdo hledá návod na využití karet, je to výborná kniha. Mne osobně ale vůbec neoslovila.

07.06.2014 1 z 5


Velký snář Velký snář Jitka Höflerová

Občas je zajímavé se podívat, co ten daný sen, který nám v noci nedal spát, vlastně znamená. Dle mého by základní snář neměl chybět v žádné rodině.

07.06.2014 4 z 5


Babiččiny dobré rady Babiččiny dobré rady Nicolas Priou

Kniha přináší rady našich babiček z oblastí jako zahrada, kuchyně, oblečení nebo úklid. Dozvíme se například jak zabránit chátrání džín, připravit netučné hranolky, vymalovat různými dekory a mnoho dalšího. Pro hospodyňku je to kniha k nezaplacení, pro nás ostatní je také zajímavá, ale jen na jedno přečtení.

07.06.2014 3 z 5


Za domácím štěstím Za domácím štěstím Iva Hüttnerová

Kniha obsahuje moudra a poučení z dob dávno minulých. Mnohá rada se však dá i dnes využít. Text je zpracován přehledně a čtivě a všemu dodává lesk krásné obrázky a dobové ilustrace.

07.06.2014 3 z 5


Co to znamená, když se řekne... Co to znamená, když se řekne... Kateřina Rollová

Výborná knížka pro zvědavé děti (i dospělé). Čtenář se dozví fakta, vznik i zajímavosti o heslech, které v běžném životě užívá (např. chytat lelky, Kolumbovo vejce, grázl nebo žabomyší válka).

07.06.2014 5 z 5


Dospělým vstup zakázán Dospělým vstup zakázán Miroslav Plzák

Výborná knížka, kterou by dle mého měl přečíst každý člověk (ideálně do svých dvaceti let). Skvěle se obsah čte a je podán zábavnou formou a mnohdy nutí čtenáře opravdu k velkému zamyšlení.

07.06.2014 4 z 5


Příběh jedné lásky Příběh jedné lásky Erich Segal

Moc hezky a stravitelně napsaný milostný příběh. Čte se lehce a rychle a je myslím výborným odrazovým můstkem pro mnohé slečny od jednoduchých romantických "slátanin" ke klasice. Četla jsem ho poprvé ve dvanácti letech a ráda se k němu občas vrátím.

07.06.2014 4 z 5


Tajná kniha rodičovských triků Tajná kniha rodičovských triků Ute Glaser

Kniha obsahuje nápady, jak zvládnout děti tak, aby to přežilo jak dítě tak rodiče. Návody jsou tříděny podle oblastí života (jídlo, uspávání...). Velká většina doporučení lze zrealizovat a určitě je přínosem pro každého rodiče, i když ne vše platí za každých okolností na každé dítě.

07.06.2014 4 z 5


Ženy, ženy, ženy! Ženy, ženy, ženy! Pavel Landa

Knihu nedokážu zařadit do jednotného stylu. Možná něco na pomezí literatury faktu, biografie a naučné publikace. Každopádně kniha je velmi zajímavá, ovšem člověk se musí při jejím čtení hodně soustředit. Autor neustále odbíhá od primárního tématu, a tak člověk často přijde o dějovou nit a těžko ji hledá. Na druhou stranu musím ale říct, že tyto odbočky jsou velmi zajímavé a poučné. Pokud si chcete rozšířit znalosti a méně známá fakta a souvislosti, tak doporučuji. Jinak je to pro mě ale takový slabý průměr.

07.06.2014 2 z 5