ondrej4555 ondrej4555 komentáře u knih

☰ menu

Co děláte se svým životem? Co děláte se svým životem? Jiddu Krišnamurtí

Výborná milá a užasná kniha, nicméně je to nejslabší věc co jsem za posledních půl roku četl / studoval. Minaříkova Joga, Kurz zázraku, Pár kousku z edice Horev u vodnáře a Vševidoucí Hawkins společně s Nissargadatou byla ostřejší munice v honbě za poznáním.

24.05.2022 4 z 5


Frabato Frabato František Bardon

Číst jako poslední knihu z pod Bardonova pera! ( ví bůh jak moc to pero Bardon držel v ruce, zda vůbec)

24.05.2022


Prastaré pověsti české Prastaré pověsti české Petr Mašek

(Druhé vydání má více ilustrací, novou předmluvu i doslov)

Několik verzí naši historie na jedné stránce nutí k zamyšlení a jasně ukazuje jaký kronikář za koho kopal. Nikdo vám necedí informace a neříká co si máte myslet, vše máte zde a je jen na vás ke které verzi se přikloníte a kterou odsoudíte jako manipulativní psanou na zadaní.

24.05.2022 5 z 5


Kurz zázraků (úplné vydání) Kurz zázraků (úplné vydání) Jakob Thor

Nejdříve to ignorujete protože ten název je debilní. Pak to ignorujete protože je to 5 knih v jedné. Pak to ignorujete protože je to na cigaretovém papíře. Pak to budete ignorovat páč je tam moc omáčky co už znáte. Ale pak, až příjde čas otevřete knihu na plus mínus 700 straně a zkusíte předepsané čtyřminutové cvičení a pak druhé a pak třetí a pak si řeknete: . . . . . . konečně něco moderního co mě dává smysl, mě západnímu člověku.

Doporučuji všem co už pár knih přečetli, ideálně nějakého Bardona, Lasenika, Kefera pro ty bude tato kniha jak tmel na staré, hluboké, prázdné spáry v poznání. Tahle kniha vás vžene do praxe!!! A to chceš!

24.05.2022 5 z 5


Vševidoucí já Vševidoucí já David R. Hawkins

Klenot na cestě, od Egyptskeho Hermetismu přes prvorepublikovou universálku po Kabeláky, Bardony a Theofany Abby. Zcela jasné pokračování současného člověka lačného poznání, Hawkins čerpá z . . . . moment! Spíš než čerpá by se hodilo slovo přibližuje poznání Nissargadatovo a jemu předcházejících různých Mahardžů. Hawkins ho překládá bližší formou západnímu člověku, laikovi, hmotaři. Další vaší zastávkou bude nejspíše "Kurz zázraků - úplné vydání" a pak už jen ta hromada hermetické literatury kterou jste do teď nechápali. (např.Magia Divina se vám zpřístupní jak se vám ani nezdálo)

24.05.2022 5 z 5


Vzestup po úrovních vědomí Vzestup po úrovních vědomí David R. Hawkins

Nedívímse, že je zde pár lidí co knihu neocení, chápu je. Kniha podle mě totiž bude dávat největší smysl lidem, kteří žijí stále hodně materiálním životem a o duchovním životě spíše čtou než ho žijí. To byl i můj případ, než jsem prostudoval tuto knihu. Do mého životního puzzle zapadala s každou kapitolou další a další kostička. Níní mohu říci: více takových knih! - Díky Hawkinsi

28.11.2021 5 z 5


Vpád Mongolů v roce 1241 Vpád Mongolů v roce 1241 František Palacký

Palacký ve své plné parádě. Takto si představuji historický exkurz do naší historie. Pokud se oprostíte jednou provždy od předsudků, které na Palackého nalepili všichni ti, kteří sloužili cizím zájmům, užijete si knihu mnohem více a hned zítra objednáváte vše kolem RKZ.

25.02.2021 5 z 5


Stručné poučení o nepadělaných Rukopisech Stručné poučení o nepadělaných Rukopisech Karel Andrlík

Kniha která mě nějakým záhadným způsobem nasměrovala k lepšímu studiu českých dějin, tak nějak od té doby mě přestala být historie najednou Putna. Rukopisy se staly mým středobodem zájmu, jelkož právě ony se táhnou jak ariadnina nit celou naší historií . Od prvního násilného pokřeštanštování až k hmotnému průzkumu RKZ z roku 2017. Rukopisy o naší historii básní a od roku 1817 ji tvoří. Za mě povinná četba do škol !

25.02.2021 5 z 5


Přednášky pro Universalii a Horev-klub Přednášky pro Universalii a Horev-klub Pierre de Lasenic (p)

Díky bohu za rejstřík, protože jen skrze něj se můžeme vloupat postupně do svatyně jménem Horev. Jak to myslím? Témata co nám jsou blízká pochopíme snáze a proto jimi začínáme. Rejstřík naštěstí obsahuje stovky názvu přednášek, takže chycení Lasenikovi niti nebude problém.

27.01.2021 5 z 5


Mahábhárata – největší duchovní epos všech dob Mahábhárata – největší duchovní epos všech dob Krishna Dharma

Leč miluji především naše české legendy, tak Mahabharata je něco úchvatného, vrchol morálních hodnot, cti a hrdosti. Po přečtení prvních 10stran budete mít zmatek ve jménech skoro jistě, ale odměnou vám bude, že stejně jako já, si ta jména po dočtení knihy budete pamatovat do smrti. Kdo ví, třeba je to i kus naší historie, jsme přeci jen indoevropská kultura.

26.01.2021


Jóga v životě současného člověka Jóga v životě současného člověka Květoslav Minařík

Povinná četba pro všechny kdo se chtějí již jen radovat a být lepšími každým dnem. Bdělost a radostnost to je oč tu běží.

26.01.2021 5 z 5


Plno záhad kolem Hanky Plno záhad kolem Hanky Vladimír Kopecký

Po přečtení tohoto sešitu vám začnou zapadat do sebe i moderní metody dnešních medií. Rukopis královodvorský a zelenohorský pro vás začne být něčím mnohem víc než si dokážete představit. Po přečtení poslední strany (o jeho pohřbu) vklidu přidáte Václava Hanku mezi nejvýznačnejší osobnosti našich dějin a pocítíte hrdost.

26.01.2021 5 z 5


Kniha tajemství velikého šému Kniha tajemství velikého šému František Kabelák

Ryzí praxe!

28.11.2018 5 z 5


Hermetická iniciace Martinismu Hermetická iniciace Martinismu Pierre de Lasenic (p)

Pokud by někdy někdo chtěl poradit, jakou zbraň si má vzít do boje proti ubohosti, doporučím mu tuto knihu :-)

28.11.2018 5 z 5


Hovory s Lasenicem Hovory s Lasenicem Pierre de Lasenic (p)

Idealní pro začátek studia hermetismu

28.11.2018 5 z 5