Stručné poučení o nepadělaných Rukopisech

Stručné poučení o nepadělaných Rukopisech https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/123906/strucne-pouceni-o-nepadelanych-rukopisech-123906.jpg 5 1 2

Spis vydaný k padesátému výročí zahájení bojů proti pravosti Rukopisů, který chce nejširší veřejnost s podstatou tzv. sporu rukopisového. Práce dvou autorů, z nichž první zpracoval otázku s hlediska věd exaktních, druhý s hlediska věd ostatních, jmenovitě jazykovědy a historie.

Přidat komentář

ondrej4555
25.02.2021 5 z 5

Kniha která mě nějakým záhadným způsobem nasměrovala k lepšímu studiu českých dějin, tak nějak od té doby mě přestala být historie najednou Putna. Rukopisy se staly mým středobodem zájmu, jelkož právě ony se táhnou jak ariadnina nit celou naší historií . Od prvního násilného pokřeštanštování až k hmotnému průzkumu RKZ z roku 2017. Rukopisy o naší historii básní a od roku 1817 ji tvoří. Za mě povinná četba do škol !

HTO
18.05.2012

Čtu si tuto knížku od dvou významných obhájců, a naraziv na Gebauerovo tvrzení, že proužkový důkaz o nepravosti RKZ může pochopit i idiot, pravím si: „Ošklivý Gebauer!" – takto se mluví? To obhájci mluví slušněji. A tu dojdu na konec pojednání o tomto důkazu a narazím na tohle: „...je dnes patrno, že je to důkaz, který může pochopit jen – idiot", a pravím si: „Oškliví obhájcové!" Není to lehký, což?

Knížka by měla být ke stažení zde: http://www.glyptika.cz/cirkovsky2/?attachment_id=244 Snad se vám zadaří lépe, než mně s prof. Andrlíkem: když jsem jej zadal do obrázků na google, vypadlo na mne takové množství schodů, jaké jsem ještě nezažil.


Autoři knihy

Karel Andrlík
česká, 1894 - 1962
Jan Vrzalík
česká, 1904 - 1971

Kniha Stručné poučení o nepadělaných Rukopisech je v

Přečtených1x
Doporučených1x
Knihotéce1x
Chystám se číst1x
Chci si koupit2x