Frabato

Frabato https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/55638/bmid_frabato-MwK-55638.jpg 4 52 12

Autorův životopis odhalující pohled do zákulisí tajné lože FOGG seznamuje s existencí Bratrstva Světla.

Žánr:
Literatura naučná , Biografie a memoáry

Vydáno: , Chvojkovo nakladatelství (Jiří Chvojka)
Originální název:

Frabato: Autobiographisher Roman , 1955


více info...

Přidat komentář

jaryn
29.03.2024 3 z 5

Text je čtivý, je taky vidět, že autor (ať už to byl, kdo chtěl) věděl jasně, co chce sdělit, ovšem po stránce literární nejsem až tolik uspokojen - styl je příliš strohý, až jaksi "úřední" a je vidět, že to nepsal skutečný literát, ale jen zručný psavec. Myslím, že tady nejde a priori hodnotit obsah, jakkoli by byl převratný [a jakkoli byl pan Dieter R. (jeden ze spolupachatelů textu) z Wupertalu jako teta Mici].

gabriela8704
06.07.2023 5 z 5

Rozhodně román nabitý magickými znalostmi. Poklad, který jsem v knihovně objevila.


Radimka
04.07.2023 3 z 5

Začátek byl zajímavej, ale pak to sklouzlo někam mimo moje chápání. Moc se mi to nechtělo ani hodnotit, protože jsem tomu jednak nerozuměla a jednak jsem si místy říkala, jestli to nenapsal úplnej magor.

ondrej4555
24.05.2022

Číst jako poslední knihu z pod Bardonova pera! ( ví bůh jak moc to pero Bardon držel v ruce, zda vůbec)

Jelitovna
03.09.2018 odpad!

Vydat vzpomínky a představy kohosi neznámého pod jménem toho, koho se týkají, mi připadá jako drzost. Kdyby na to aspoň dotyčný upozornil hned na začátku, ale ne, až v doslovu uvádí, že literární úpravu přenechal Bardon zcela své sekretářce, B. dodal jen "konstrukci z faktů svého života", a navrch to celé přepracoval nakladatel, který se možná chtěl svézt na vlně odhalování tajných lóží a trochu si vydělat? Omlouvám se, ale tohle dílko mě nějak rozhořčilo, takže nemohu nedat odpad.

aladatabaze
16.08.2016

Jestli chtěl někdo znevážit pana Bardona, touto knihou to dokázal. Vydavatel neví, co znamená význam slova autobiografie, nejedná se o autobiografii.

Eldar80
09.09.2014 2 z 5

Pokaždé, když si na tuhle knihu vzpomenu, vyvolá to na mé tváři úsměv. Nesmím však vidět obálku, to se pak totiž začnu smát. Kniha shrnuje určitou životní část vynikajícího léčitele, který publikoval jako znalý esoterik několik knih o magii. Uvádí se, že jeho sekretářka (?) sepsala tento životopis a ukázala ho Mistrovi, který byl z díla trochu v šoku a řekl, že to nesmí vyjít. Bohužel vyšlo - po jeho smrti. Skutečné pravdy, ale jest asi ještě možno se dopátrat, avšak tak daleko mě Arion nezaujal. Kniha uvádí některé informace z Brány a vypráví o konfliktu Mistra a jedné okultní lóže. Mezi řádky toho moc není a děj je poněkud úsměvný, ale úplně neznalí lidé ohledně magie si mohou udělat určitou představu. Pro materialisty nemá smysl knihu číst, literární úroveň je slabá a děj budou považovat za hloupý výmysl. 60%

HonzaT
22.08.2014 4 z 5

Zajímavé. V podstatě oduševnělé i záhadné. Stojí to za přečtení i když čtení o božské prozřetelnosti a esoterické zasvěcenosti nevyhledávám. Ten Bardon musel být zvláštní člověk, chtěl bych se s ním setkat a také se zároveň setkat s lidmi co ho potkali, např. profesora Gereckého. Že by sektářské čtení?? Něco pro lidi co hledají jakousi pravdu a neví čeho by se chytli.

Ronin Roujin
30.06.2013

tak trochu životní příběh, tak trochu beletrie

freywar
10.03.2013 5 z 5

kniha se četla jedním dechem, tajemný a konspiračně mystický pohled na okultní praktiky lože FOGG, a jejích členů v Německu v 30 letech, s jedním ze členů má být Adolf Hitler.

alzbetaf3
31.01.2013 5 z 5

Kniha, která sice není obsáhlá, co se počtu stran týče, ale hloubka obsahu je opravdu nesmírná... Je především pro ty, kdo umějí číst mezi řádky a chtějí si z četby odnést něco podstatného pro život a další duchovní vzdělávání...

Ikkju
25.09.2011 2 z 5

Při čtení knih ve kterých se píše o věcech kterým nerozumím se snažím být pokorný, ale fotky Lao-ceho s hlavou ve tvaru bramboru zvaného rohlíček mě nedovolily zůstat vážným x). Pak si ještě pamatuji elektricky izolovanou postel, telefon do zásvětí, no bylo to pro mě takové... jiné..