OcelovaBara OcelovaBara komentáře u knih

☰ menu

Vaše znaménko krásy Vaše znaménko krásy Dita Von Teese

Za mě perfektní. Je to náhled do života Dity von Teese a zároveň průvodce po všech stránkách krásy (líčení, strava, cvičení, vlasy, nehty). Pro mě je kniha inspirací v mnohém. Začala jsem si užívat denní péči o sebe samu.

Ne opravdu nikoho nenutí stát hodiny před zrcadlem. :D Každý máme svou hlavu a nemusíme opakovat ničí styl nebo život.

15.11.2020 5 z 5


Škola Malého stromu Škola Malého stromu Forrest Carter (p)

Celou knihu se mi táhl pocit, že tomu klukovi je spíše tak dvanáct, než pět let.
Jinak asi nic co bych knize vytkla.

23.08.2016 5 z 5


Veselé tropy Amazonie Veselé tropy Amazonie Mnislav Zelený-Atapana

Tuto knihu jsem měla možnost koupit na Knižním veletrhu v Praze. Momentálně se od čtení odtrhávám jen když jdu ven (je poměrně velká, nevejde se mi do kabelky) nebo na záchod. Je moc zajímavá ve všecho ohledech, občas se fakt stydím za bělochy (nejen při čténí Veselých tropů) a doporučuji knihu každému koho zajímá život jako takový nebo jihoameričtí indiáni. Za mě palec hore a snad to probere aspoň pár lidí z toho pošahaného konzumního života, i když kvůli tomu kniha asi nevyšla. :D

19.05.2016 5 z 5


Jak jsem potkal ryby / Smrt krásných srnců Jak jsem potkal ryby / Smrt krásných srnců Ota Pavel

Povinná četba, abych byla upřímná, přečetla jsem pouze Smrt krásných srnců, pak už jsem neměla absolutní chuť číst cokoliv dalšího od pana Pavla. Naštěstí povídka byla krátká, postavy nesympatické a to násilné roubování strašných příhod z druhé světové.... Jakoby se autor snažil za každou cenu upozornit na utrpení židů, což je sice super, ale napsat to mohl taky jinak. Doufám že si to u maturity nevytáhnu a už se k tomu nikdy nebudu muset vracet.

03.08.2015 odpad!


120 dnů Sodomy 120 dnů Sodomy Donatien Alphonse François de Sade

U této knihy jsem musela vypnout představivost a dlouho mi trvalo než jsem ji při čtení zase nastartovala. Každopádně přes všechny ty nechuťárny je dobré pozorovat chování lidí, jako třeba když se teplý mnich co opovrhuje ženami, zamiluje do ženy a uprosí ostatní kumpány o její milost, nebo stará šlapka co vypráví příběhy má na kahánku když se dozví o smrti své sestry a musí předstírat necit jen proto aby se taky nestala obětí. Případně kdo četl ještě Justýnu a Julietu tak jde vidět jak se cnostná sestra nikdy nevzdala ctnosti a to v podmínkách v jakých žila vyžaduje velkou sílu, nebo když se její zvrhlá sestra o ni starala..
Takže kdo chce uvidí v tom zvrhlost, někdo filozofii (i když poněkud nefunkční) někdo absurditu lidí, kteří zaprodali zbytek své duše pro trochu vzrušení a pocitu moci.
Naštěstí se na tuto knihu dá nahlížet z mnoha úhlů a to ji zachraňuje od statusu totálního braku, každopádně se nedá říct, že by svět potřeboval zrovna tuto knihu.

03.08.2015 3 z 5


Finština nejen pro samouky Finština nejen pro samouky Hilkka A. Lindroos

Pro velké nadšení do finštiny jsem si pořídila tuto učebnici. Velké nadšení opadlo a nastala zmatenost. Kapitoly jsou řazené docela zvláštně a některé gramatické pravidla neodpovídají skutečnosti (alespoň dle mého finského kamaráda). Finština není jednoduchý jazyk o tom žádná, každopádně nevím jak moc by člověk obstál ve Finsku když by se učil pouze z této učebnice.

31.07.2015 3 z 5


Obraz Doriana Graye Obraz Doriana Graye Oscar Wilde

Skvělá kniha, zajímavé vyobrazení myšlenkových pochodů té doby. Doriana mi bylo líto, ten naivní chudáček se jen stal obětí manipulace a špatného názorového systému a dost byl egocentrický aby neměl šanci to poznat. Konec mě malinko zklamal, doufala jsem že si všechno co si nadrobil vyžere mnohem více..
Každopádně za mě, filozofie v knize nefunguje i když se o to lidi snaží. :D

30.07.2015 4 z 5


Havajské mýty, pověsti a rituály – Fornanderovy Havajské starožitnosti Havajské mýty, pověsti a rituály – Fornanderovy Havajské starožitnosti Abraham Fornander

Pro velké nadšení pro Hawai'i jsem si knihu koupila. Je velmi zajímavá, ale bez lepších znalostí Hawaiského uvažování jsou příběhy občas velmi zmatené. Příběhy vůbec nejsou podobné těm, které známe z Evropy. Část zmatenosti příběhů připisuji českému překladu, který je občas zvláštní. Každopádně není nouze o zajímavé příběhy lidí, kteří se mění v předměty, hovoří s duchy, chodí na nebesa navštěvovat bohy a své předky, soupeří s nestvůrami nebo oživují své milované (a to všechno úplně jinak než u nás :D ). Pokud se nebojíte trochu náročnější četby a hawaiských jmen určitě stojí za přečtení.

29.07.2015 4 z 5