Nik97 Nik97 komentáře u knih

☰ menu

Prokurátor Prokurátor Paulina Świst

Kniha je perfektní. Mám ráda červenou knihovnu a mám ráda detektivky bez krvavých detailů - tohle je dva v jednom. Těšíte se a hádáte, jak to dopadne, zároveň sledujete vztah plný sexu a nebezpečí. Autorka to umí podat tak dobře, že jsem knihu za dva večery přečetla. Skoro 300 stran obyčejně nezhltnu tak rychle. Moc se mi líbí pohled z obou stran. Chvilku vypráví Lukáš a další kapitolku Kinga, zároveň tam není nic, co by se rušilo nebo, že by vadilo preskakovani úhlu pohledu. Díky za skvělé čtení, trochu mě mrzí, že v druhém díle jsou jiní hrdinové a není to další případ u Kingy a L.,taky by mě zajímal Šedivák a jeho příběh od začátku.

25.02.2021


Aura v každodenním životě Aura v každodenním životě Manuela Oetinger

Kniha je zajímavá a rozebírá mnohé nové, co se jen tak v jiných knihách nedočteme. Přesto si myslím, že na ni musí přijít "správný čas rozvinutého vědomí," protože dřív bych si určitě nedokázala tohle čtení vzít k srdci, něco brát s nadhledem a něco pomalu zkousnout, začíst se. Nejvíc mi vadily pasáže o černé magii a zlých stvoření, protože se mi úplně nelíbí to pojmenování a občas se to mlelo stále dokola - posléze jsem to přeskakovala a četla jen to, co mi bylo líp uchopitelné.

20.01.2021 2 z 5


99 sladkých teček Marie Baťové 99 sladkých teček Marie Baťové Gabriela Culík Končitíková

Wow, perfektní kuchařka a dobrá práce. Zajímavé recepty, poznámky, krásné rozděleno. Navíc autorka učí na utb ve Zlíně a je znalec na vše kolem Bati. ☺️

10.01.2021


Darker Darker E. L. James (p)

Já jsem spokojená. Čte se to dobře, hladí to na srdci, Anna mi tak nějak připomíná, že důležitá je laskavost k sobě (nedělat, co nechci a co je přes hranice), ale i laskavost k muži (je tak záhadně klidná i přes všechny jeho nesnesitelnosti)... A že by to byla cílovka pro starší maminy - to si nemyslím, znám spooustu žen kolem dvacítky, které prostě rády čtou červenou knihovnu a nechávají se inspirovat. Líbí se mi, že můžu číst ty samé situace z obou pohledů. Občas mi přijde, že mám takového chlapa (bez těch milionů a vrtulníku) doma a od Anny si většinu situací, které řeší laskavostí a klidnou hlavou, nechávám k zamyšlení.

K názoru ostatním: samozřejmě, je tam hodně sexu a 100 % orgasmů, trochu naivní. A Christian a jeho pocity viny a nesebevědomí - z pohledu psychologa běžné - jde si za cílem podnikání, vše ostatní včetně srdce uzavřel, nikoho k sobě nepustí, proto miluje kontrolu a plánování, ve vztazích se nedokáže uvolnit a těžce ukazuje srdce, pocity, proud myšlenek a jen těžko upraví hranice tvrdě nastavených pravidel.. Myslím, že bychom se všichni divili, kolik takových lidí opravdu existuje a společné by řada z nich měla i to obrovské trápení z dětství a díky tomu neschopnost projevit emoce a lásku...

19.11.2020


Cvičení přítomnosti Cvičení přítomnosti Marielu Lörler

Zajímavá kniha.

09.11.2020


100 nejkratších cest k Tobě aneb příběh duše 100 nejkratších cest k Tobě aneb příběh duše Petr Casanova

Krásná kniha. Je napsaná mnohem lépe, než prvních 250 zákonů lásky. Mám ji na úrovni Dvanácti srdcí a děkuji za mnohé podložené výzkumy o vodě, DNA, atd. Po přečtení knihy Zákon rezonance mi mnohé dílky hezky zapadly do sebe a jde vidět, že i Petr se v mnohém změnil. V první knize tak nějak neurčitě obcházel názory na náboženství, v této dokonce pár logických vět Bible (vět o lásce, o poslání, o překážkách) cituje. Díky Petře, trvalo mi dva roky, než jsem knihu zakoupenou hned po vydání, otevřela. Všechno má svůj čas, protože pak mi přečtení trvalo asi týden. Pro příští prolistovani mi stačí jen ty citáty a 100 názvů kapitolek - cest, říkají moc i bez omáčky.

09.10.2019 5 z 5


250 zákonů lásky 250 zákonů lásky Petr Casanova

Psáno stylem učebnice/zákoníku bez většího propojení, to mi docela vadilo, přestože všechny zákony sedí a ve vztahu by měly být dodrženy. Pozdější knihy mne více oslovily.

22.01.2018 2 z 5


Dvanáct srdcí Dvanáct srdcí Petr Casanova

Neuvěřitelně skvělá čtivá kniha (y)

22.01.2018 5 z 5