neonknght neonknght komentáře u knih

☰ menu

Nezbytné věci Nezbytné věci Stephen King

Pro mě možná nejlepší King, vysvětlím proč. Často mě zklamou jeho konce - baví mě cesta ale nebaví cíl. Tato kniha se velmi pomalu rozjíždí, pak nabírá otáčky a konec je nekonečný nářez za hranu. A finále je finále a ne nějaký štěk do ztracena.

29.03.2019 5 z 5


Pojídači mrtvých Pojídači mrtvých Michael Crichton

Když jsem se dozvěděl, že jen první kapitoly jsou skutečné a zbytek je freestyle, nechápu proč by se mi to mělo líbít. Styl psaní je otravný a zabíjí napětí. První Crichton který mě nevzal.

29.03.2019 2 z 5


Čtyři klíče Čtyři klíče Michael Crichton

Dokonalý výlet do viktoriánské anglie. Opět, jak už to u Crichtona bývá, spousty zajímavostí z dané doby, dávané do kontextu. Tyto odstavce o zajímavých jevech kterými většinou začíná kapitola, byly nakonec ještě víc obohacující, než samotná loupež, která byla taky skvělá a je neuvěřitelné, že se to opravdu stalo. Líbí se mi, že Crichton řeší každý malý technický detail. Bomba.

29.03.2019 5 z 5


Konec hlídky Konec hlídky Stephen King

První i druhý díl super, ale tady je hodně zznát, že už to psal kvůli termínu. Nápad celkem dobrý, ale nebylo to psané s chutí a láskou. Škoda.

29.03.2019 2 z 5


Proud času Proud času Michael Crichton

Pro mě dokonalá kniha. Dobrá scifi zápletka, a jakmile se dostanou do středověku, není tam hluchá pasáž - jen akce a napětí. Crichton zajímavě popisuje jak korporátní a vědecké prostředí, tak především středověk. Je vidět,že se zajímal o podrobnosti, většinou technické, někdy i společenské, a často je začleňuje do příběhu. Ví jak je každá budova postavena, jak funguje každý stroj, a hrdinové toho využívají. Moderní technika použitá k vyřešení problému ve středověku vždy potěší. Je navíc vidět, že měl Crichton zkušenosti s filmem, protože akční scény jsou dosti filmové, v dobrém slova smyslu. Zápletka s Robertem de Kere je pro mě vrchol knihy (kdo četl ví, nechci to prozrazovat). Líbilo se mi i to, že se kniha věnuje spíš ději, než rozjímání a pocitům. Když už ale dojde na nějakou tu myšlenku či pocit, vždy to stojí zato a často jsem s tím byl na jedné vlně. Musím říct, že je mi líto že už to mám za sebou.

Film není nijak extra dobrý, ale vždy se na něj rád podívám. Je škoda že je jen průměrný, protože obsah i styl knihy je podklad pro epický mega trhák!

Pro mě zatím nejlepší Crichton.

29.03.2019 5 z 5


Hobbit Hobbit J. R. R. Tolkien

Krásně čtivé dobrodružství, téměř bez hluchým míst. A funguje to, protože i přes úspornost psaní, je cítit, že svět kolem je vybudovaný do posledního kamínku. Ne jen vymyšlený pro jeden příběh. Přečteno za několik dní.

28.06.2017 5 z 5


Právo nálezce Právo nálezce Stephen King

Jiné než první díl, ale stejně chytlavé. Odpouštím Stephenovy, že se začíná opakovat (Misery).

28.06.2017 5 z 5


Duna Duna Frank Herbert

Propracovaný příběh, hutné sci fi, ale bohužel napsané tak, že jsem měl problémy to dočíst. Obsah dobrý, forma strašná.

28.06.2017 3 z 5


Poslední přání Poslední přání Andrzej Sapkowski

Povídka Poslední přání je pro mě zaklínačský top.

07.01.2016 5 z 5


Pan Mercedes Pan Mercedes Stephen King

Ještě nikdy jsem nebyl u čtení knihy tak napjatý. Skvělé!

07.01.2016 5 z 5