natalusak natalusak komentáře u knih

☰ menu

Síla hotentota Síla hotentota Petr Kovařík

Hodnocení:

Jako první musím okomentovat obálku knihy, která je neskutečně nádherná!

Už v úvodním slově a prologu autora jsem se shodla s mnoha jeho myšlenkami. Měla jsem pocit, že mi mluví z duše. Myslím si, že ta kniha je přesně to, co jsem potřebovala, abych si uvědomila, co chci v životě dál dělat. Chci budovat a dávat.

Pokud máte před sebou křižovatku života, na které se musíte rozhodnout pro jakou životní cestu se vydat, přečtěte si Sílu hotentota. Stačí vám i jen prvních pár stran a pochopíte to. Ať už jste na křižovatce vybrání střední školy, vysoké školy nebo vašeho budoucího povolání, bude to stát za to.

Všechny začátky jsou těžké. Každý se jednou ocitl v nulté fázi – kdy máme prozatím nesplněné sny, které se dají vyplnit. Musíme hlavně udělat ten první krok a nebát se. Podle knihy je mnoho fázi v životě. Já se ocitám ve fázi První – hledání. A nemohu se dočkat, až se posunu dál.

Můžu s čistým svědomím říct, že Síla hotentota může motivovat hodně lidí a dát jim tu oporu. Když si opět nebudu v životě věřit, knihu si rozhodně přečtu.

Děkuji za možnost přečtení.

12.03.2021


P.S. Líbíš se mi P.S. Líbíš se mi Kasie West

MOŽNÉ SPOILERY

Neskutečně nádherná kniha. Zde je vidět, jak tenká hranice je mezi láskou a nenávistí.

Než jsem knihu četla, prostudovala jsem si hodnocení a komentáře bez spoilerů. Hodně lidí komentovalo fakt, že už hned ze začátku věděli, kdo její anonymní dopisovač je. Já jsem se zřejmě nechala unést dějem a Lukasem, že jsem se jen modlila, ať je to on. Ke konci knihy jsem však více než ráda, že to dopadlo tak, jak dopadlo.

Líbil se mi nápad knihy, její jednoduchost i pro relaxaci. (Ne, že by mi dala ta kniha spát, jelikož jsem stále dumala nad tím, kdo to může být.) Ještě se mi nestalo u knih, že s těžkým srdcem v nočních hodinách jsem se ji musela vzdávat pro svůj spánek. Ale těšila jsem se na další den, až si ji přečtu. Nenapadlo mě, že bude přečtena za 2 dny..

Kniha se stala jednou z knih, která mi bude dlouho zanechána v srdci a budu se k ni ráda vracet.

Za mě patří mezi 6 nejlepších knih, co jsem doposud četla.

22.07.2019 5 z 5


Vévodkyně Vévodkyně Nichole Chase

Pokud milujete Deník princezny, je to Váš šálek kávy. Samozřejmě v knize nechybí ani tak trošku více té erotiky.

Když jsem se dozvěděla, že existuje kniha, která má podobné téma, jako byl deník princezny, nedalo mi to a knihu jsem si musela koupit.

Pro mne se právě ověřila teorie - NESUĎ KNIHU PODLE OBALU. Obálka mne z prvu moc nezaujala, ale uvnitř knihy je to neskutečný příběh. Čtivý, jednoduchý k oddechnutí, romantický.

Neskutečně jsem hltala prince Alexe. Každé jeho gesta, které udělal.

Jen mohu doporučit!

20.07.2019 5 z 5


Smrtka Smrtka Neal Shusterman

Před několika měsíci jsem narazila na knížku Smrtka. Všichni o ni mluvili a vychvalovali. Nemohla jsem uvěřit, že by byla tak dobrá (dobrá je slabé slovo), jak ostatní říkají. Knihu jsem si tedy koupila a přečetla.

DAMY A PÁNOVÉ, neskutečná knížka! Opravdu nemám slov.

Hlavní hrdinové jsou velmi příjemní, po první stránce mne kniha uchvátila a do dvou dnů byla přečtena. Kniha je velmi výjimečná a není divu, že má tak skvělé hodnocení. NEALE klobouk dolů. Každou kapitolou přišel zvrat, nové informace a nečekané vyvíjení děje. Kniha se nedá předvídat a až do samého konkláve jsem byla napjatá, kdo uspěje. NIMBUS již vyšel, a proto se na nějak už těším. Kdyby šlo dát víc než 5 hvězdiček, udělala bych to.

SMRTKU JSEM TEDY ZAŘADILA MEZI NEJLEPŠÍ KNIHY, KTERÉ JSEM ZATÍM PŘEČETLA.

01.06.2019 5 z 5


Námi to končí Námi to končí Colleen Hoover

OBSAHUJE SPOILERY

Když jsem zjistila, že vychází nová kniha od Colleen, byla jsem natěšená a musela jsem si ji koupit, ačkoliv jsem od ní předešle četla jen Odvrácenou tvář lásky, která mě nadchla, což se ale o Námi to končí nedá říct. Začátek knihy i průběh knihy byl nádherný - poznání na střeše, opakované setkání po delší době. Knihu jsem si užívala, jak jen to jde, dokud nepřišly první výbuchy Rylea a pozdější uhození. Zde pro mne Ryle skončil a znechutil se mi. Dočetla jsem knihu jen z důvodu Atlase - prolínání příběhu minulostí se současnosti, kdy se opět s hlavní hrdinkou setkali.

Je možné, že jsem ještě mladá a knížku hodnotím jinak, než lidé okolo mě, se zaměřením na domácí násilí.
Proto nechci knihu hned zavrhnout a nedoporučovat pro všechny, zřejmě budu muset ještě chvilku počkat.

01.06.2019 2 z 5


A hvězdy mi daly tebe A hvězdy mi daly tebe Karen McQuestion

NEOBSAHUJE SPOILERY

S jistotou musím přiznat, že z knihy jsem byla zklamaná. Čekala jsem něco víc, ačkoliv jsem zvyklá číst sci-fi příběhy, tento mi připadal jako nepovedeně napsaný příběh čtrnáctiletou dívkou na Wattpadu. Začátek příběhu se mi líbil, i když jsem měla smíšené pocity. Postupem času šel můj zájem o pokračování v příběhu do kytek.

Na celé věci mne iritovala jedna věc. Když lidé, ať už to byl Eric, či jiní jmenovaní v příběhu, po každé důležité větě, která dávala nové informace, hlavní hrdinka odpoveděla suše: ,,AHA." Díky tomu u mne knížka klesla.

Je možné, že knihu bude bavit jiné čtenáře, u mne tedy neuspěla.

01.06.2019 2 z 5