Mustafa Mustafa komentáře u knih

☰ menu

Mé nepálské lásky Mé nepálské lásky Michaela Gautam

Před Míšou klobouk dolů... škoda, že víc lidí nemá její bezmeznou vytrvalost a dechberoucí odhodlání nesobecky rozdávat lásku. Řekla bych, že chtít po ní, aby byla ještě laureát Nobelovy ceny za literaturu už by bylo skoro nepatřičné.
Nehledám literární dokonalost, hledám inspirativní příběh.
Mě se kniha s jejím obdivuhodným příběhem velice líbila. Míšo, nemohu se dočkat druhého dílu... a hlavně...hodně sil pro další činnost

18.10.2018 5 z 5


Bůh chodí po světě vždycky inkognito Bůh chodí po světě vždycky inkognito Laurent Gounelle

Dokonale motivující kniha... Je znát, že autorem je odborník na neuro-lingvistické programování... Jsem nadšena a mám chuť si od něj přečíst vše, co kdy napsal... Včetně odborných článků ;)

12.05.2018 5 z 5


Blackout – Zítra bude pozdě Blackout – Zítra bude pozdě Marc Elsberg (p)

Doporučuji! Kniha je psána jinak, než jsem zvyklá, ale příběh je tak silný a drasticky reálný, že nešlo přestat. Z kraje jsem se vracela v textu, abych od začátku chápala všechny souvislosti a zapamatovala si jména a místa, potom už v pohodě. Souvislosti, které jsou popsány asi málokoho samovolně napadnou. Cítím se obohacena o spoustu informací

03.03.2018 5 z 5


Turista Turista Olen Steinhauer

Velmi zajímavý příběh, jen se člověk nesmí ztratit v ději a jménech... Není to úplně můj šálek čaje, ale milovníkům thrillerů mohu doporučit.

20.11.2011


Indická princezna Indická princezna Javier Moro

Také doporučuji. Krásně napsaný velice potavý příběh. Zároveň obdivuji odvahu hlavní hrdinky. Škoda jen, že se neovládla, stejně tím nic nezískala.
Autor uvádí, že měl k dispozici fotky hrdinů, škoda, že v knize nejsou.

20.11.2011 5 z 5


Princezna Sultana - Život pod závojem Princezna Sultana - Život pod závojem Jean Sasson

Výborná kniha, hlavně mě zaujalo, že autorka popisuje realitu a nikoli evropské "cenzurované" informace o Islámu. Pokud čterář zná podstatu Islámu a chování muslimů dle Koránu, udělá si jasný obrázek o chování tamních mužů a o překrucování víry, kterou se ohánějí.

20.11.2011 5 z 5


Uloupená tvář Uloupená tvář Latifa

Kniha je skutečným svědectvím, nikoli exotický románek. Je to nahlédnutí do strašlivé reality muslimů, kteří jsou nuceni přihlížet tomu, jak jejich svaté texty "někdo" předělává dle svých sadistických idejí. Z tohoto vyprávění je patrné, že islám se nerovná terorismus, jak nám evropská média statečně prezentují již řadu let. Přetla jsem jedním dechem, moc dobré.

19.11.2011 4 z 5