Blackout: Zítra bude pozdě přehled

Marc Elsberg (p)

Jednoho chladného únorového dne zhasnou světla v Itálii. A nejen tady. Chvíli nato ve Švédsku, pak v Německu, Francii, Rakousku, Belgii a Holandsku. Všude v Evropě se hroutí elektrická síť, přestanou fungovat výtahy, metra uváznou v tunelech... Italský bývalý hacker a programátor Piero Manzano věří, že ví, kdo je za to zodpovědný, a tak se to snaží sdělit odpovědným orgánům. Ale nikdo mu nevěří. Až francouzský komisař Europolu François Bollard je ochoten ho poslouchat. Ale když mladá a atraktivní novinářka Lauren Shannon objeví, že z Pierova počítače byly odeslány podezřelé emaily, začne klást nepříjemné otázky, a Bollard jej začne podezřívat. Manzano má proti sobě mazaného a neviditelného soupeře a je z něj lovná zvěř. Mezitím se situace v ulicích stává stále více dramatičtější. Zdá se, že v Evropě nic nefunguje. Několik evropských jaderných elektráren je v kritickém stavu a ohrožují životy milionů lidí. Závod s časem začíná. Závod, který lze jen stěží vyhrát.... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: 2017 , Omega
Originální název: Blackout: Morgen ist es zu spät, 2012

Co říkají o knize uživatelé?

Kniha "Blackout" se zabývá tématem, jak by vypadala společnost po výpadku elektrické energie. Autor se snaží zachytit různé perspektivy, od obyčejných lidí po vládní úředníky. Čtenáři oceňují realistické zobrazení situace, ale někteří postrádají hloubku charakterů a emocionální propojení s příběhem. Tempo vyprávění je rychlé a místy chaotické, což může ztěžovat orientaci v ději. Přesto kniha vyvolává důležité otázky o naší závislosti na elektřině a potenciálních následcích jejího výpadku. Více v komentářích.

Komu by se kniha Blackout: Zítra bude pozdě mohla líbit?

• Čtenáři, kteří se zajímají o dystopické scénáře
  • Milovníci napínavých příběhů s technickým zázemím
  • Ti, kdo chtějí přemýšlet o současné společnosti
  • Fanoušci knih s politickým podtextem

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Blackout: Zítra bude pozdě. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

IgnaciusBlack
30.11.2025

A mě to bavilo. Velmi dobře zpracované následky výpadku, které jsou při tom uvědomění velmi děsivé a široké. Zápletka byla fajn, typicky béčková, nijak mě neurážela. Chování některých postav bylo občas trochu zvláštní, ale příběhu to neubralo. Rozuzlení problému považuji za silně nereálné, ale ono by bylo asi nežádoucí (pokud v té době možné), dávat nějaké hlubší vhledy do této problematiky. Za me stojí za přečtení, které podnítí přemýšlení o takové samozřejmosti, jako je elektřina a taky podnítí nákup konzerv a balené vody

všech 384 komentářů

Související novinky - Blackout: Zítra bude pozdě (2)

Seznamte se, Marc Elsberg

22.11.2019

10 právě čtených knih podle uživatelů (leden)

15.01.2018

Pane generále, už více než pět hodin je Paříž bez proudu. Máte informace, jak dlouho tenhle stav ještě potrvá?

Víceméně celý výrobní a dodavatelský řetězec potravin se zastavil. Veškeré moderní systémy totiž fungují na elektronické bázi.

všech 6 citátů najdete u autora

Kniha Blackout: Zítra bude pozdě v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Přečtených1 922x
v Mé knihovně778x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi