MouBanjerri MouBanjerri komentáře u knih

☰ menu

Irské duchařské historky Irské duchařské historky Patrick Byrne

Mnohem lepší než anglické... Miluju duchařské historky, paranormální jevy apod. a Irsko má rozhodně jedny z nejlepších příběhů na tato témata. Hodně mi vyhovovalo, že byla rozdělena na kapitoly podle tématu. Nejvíce mě bavili Banshee, Kočka z Killakee (souvisí s Klubem pekelného ohně) a jezerní příšery. 4,5 hvězdičky, moc pěkná kniha.

09.07.2018 4 z 5


Moby Dick: Bílá velryba (komiks) Moby Dick: Bílá velryba (komiks) Lance Stahlberg

Původní příběh mám hodně ráda a jako komiks mě dost potěšil. Úžasný příběh obohacen krásnými ilustracemi. 4,5 hvězdičky

09.07.2018 4 z 5


Ovšem Ovšem Karel Kovy Kovář (p)

Během večera (a noci) jsem dočetla Kovyho OVŠEM... Co k tomu říct. Ty desítky pocitů, které se u mě při čtení střídaly, ani nejdou popsat. Vůbec jsem nevěděla, co od knížky čekat. Nečetla jsem recenze ani jsem se pořádně nepodívala o čem je, jen jsem věděla, že mám Kovyho ráda a chci si přečíst jeho knížku. A četla se úplně sama! Dojetí, smích, uvědomění, pochopení, zamyšlení... Tahle kniha je opravdu o všem a má všechno. Je mi naprosto jasné, že jsem ji nečetla naposledy. Tolik emocí, zpovědí, historek, fotek, zážitků a zkrátka všeho nemá snad žádná kniha, co jsem kdy četla. Nemůžu dát jinak než pět hvězdiček. Děkuju za tuhle knížku, i když se to nemusí zdát, tak vám tahle kniha může dát hodně a mě hodně dala. Moc děkuju.

09.07.2018 5 z 5


Anglické duchařské historky Anglické duchařské historky Richard Dalby

Bylo zde pár dobrých historek, ale některé mě opravdu nebavily a myslela jsem, že je ani nedočtu. Proto volím zlatý střed a hodnotím třemi hvězdičkami.

Podrobné hodnocení: Oči 1⭐, Fialové auto 3,5⭐, Památka 4⭐, Tím třetím je jen stín 4⭐, Začarovaný kotlík 3,5⭐, Čekárna 4⭐, A nepřijdeš už více 2,5⭐, Příběh noční ošetřovatelky 5⭐, Tři míle 4,5⭐, Obílené hroby 2⭐, Učitelka v černém 5⭐, Zvláštní příhoda 1⭐, V žádném případě, má milá! 1⭐, Dvojité řízení 5⭐, Hlas Boží 3⭐

09.07.2018 3 z 5


...o psu nemluvě ...o psu nemluvě Connie Willis

Když jsem četla recenze, tak jsem myslela, že jsou přehnaně pozitivní, ale O MŮJ BOŽE... lepší knížku jsem hodně dlouho nečetla. Vtipná, romantická, napínavá, rychlý spád, skvělá zápletka, úžasné postavy... Naprosto geniální kniha a zaslouží si i více než pět hvězdiček. Všichni, co váháte, si jí přečtěte, opravdu to stojí za to.

09.07.2018 5 z 5


Panna Panna Radhika Sanghani

To bylo tak moc skvělý! Snad ve všem jsem se našla a je to bomba! Otevřená kritika dospívání, sexuality a všeho s ní spojeného naprosto bez obalu. Přečteno během jednoho dne a rozhodně ne naposledy. Pět hvězdiček je naprosto zasloužených. Všem dívkám i ženám tuto knížku moc doporučuji. Každá z nás je totiž tak trochu Ellie Kolstakisová...

09.07.2018 5 z 5


Žádný sex, je úterý Žádný sex, je úterý Tracy Bloom

Skvělá oddechovka. Rychlé, vtipné, dobrý námět. Přečteno jedním dechem, velmi poutavá. Celou dobu jsem myslela, že jí dám čtyři hvězdičky, ale po geniálním a i dojemném závěru musím dát pět. Kniha je opravdu čtivá a zábavná. Rozhodně doporučuji.

09.07.2018 5 z 5


Jsem single a pomstím se Jsem single a pomstím se Tracy Bloom

Velmi vtipná, čtivá a ipřímná kniha. I jako šťastně vdaná jsem často přitakávala názorům na muže a jejich chování. Pomsty, které si Suzie připravila, byly velmi vtipné, kreativní a trené. Dost jsem se u knihy zasmála, ale místy byla předvídatelná, proto jí dávám čtyři hvězdičky. Jako oddechové čtení na víkend je skvělá.

09.07.2018 4 z 5


Oprátka za osm mrtvých Oprátka za osm mrtvých Roman Cílek

Neuvěřitelná kniha popisující příběh dívky zklamané lidmi a životem. Objektivně napsána, plná autentických výpovědí. Velmi poutavá, jen s těží jsem jí dokázala odložit. Roman Cílek rozhodně nezklamal, kniha je neuvěřitelně dobře propracovaná. Nutí k zamyšlení, jak vlatně ungovala, či stále unguje společnost, jak se chová k lidem, kteří jsou její součástí. Jak by Olga Hepnarová dopadla v dnešní době? Uznali by lékaři že je nemocná, nebo by se i dnes musela uchýlit k činu vraždy? Strhující kniha, rozhodně doporučuji.

09.07.2018 5 z 5


Smrt a jiné vrcholy mého života Smrt a jiné vrcholy mého života Sebastian Niedlich

Naprosto skvěle napsaná kniha! Nutí k zamyšlení nad smyslem života, nad tím co je po smrti a jestli to někdo vůbec ví. Velmi čtivá, úsměvná, nechybí černý humor. Rozhodně se k ní ještě vrátím, všem ji doporučuji.

09.07.2018 5 z 5