Moby Dick: Bílá velryba (komiks)

Moby Dick: Bílá velryba (komiks) https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/116687/bmid_moby-dick-bila-velryba-komiks-1FX-116687.jpg 3 26 7

Bylo to posedlost, která je mohla všechny připravit o život... Jedné chladné prosincové noci přijíždí z Manhattanu na severovýchodní pobřeží Ameriky mladý muž jménem Izmael, aby se nechal najmout na velrybářskou výpravu. Před vyplutím se seznámí s potetovaným divochem a toto náhodné setkání je začátkem Izmaelova nebezpečného dobrodružství. Druhý den se Izmael s divochem stanou členy posádky lodi s názvem Pequoda. V přístavu se k nim přitočí starý vysloužilý námořník a varuje je, že pokud se vydají na moře s kapitánem Achabem, už se možná nikdy nevrátí. Neohrožený Izmael s přítelem přesto ráno na širé moře vyplují. Jak dopadne plavba lodi Pequoda za bílou velrybou? Pro členy posádky je tato výprava prostředkem k zajištění obživy, ovšem kapitán Achab, posedlý nenávistí a pomstou, vede námořníky do bezhlavého boje s obrovskou mořskou nestvůrou.... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , Grada
Originální název:

Moby Dick , 2010


více info...

Přidat komentář

cyril.gando
29.12.2023 4 z 5

(SPOILER) Zajimavá knížka. Byla hodně napínavá, ale je škoda, že tam Kvígkveg umřel.

Booky84
26.04.2023 4 z 5

Další čtivý komiks známého díla. A ikdyž jsem věděla, co mě čeká stejně jsem doufala v jiný konec. Lidská posedlos bohužel nezná hranic a tohle je prostě smutné vyprávění.


uzivatel4449
28.07.2022 odpad!

Dobrý ale mohlo být lepší

VeruMalfoy
06.01.2021 4 z 5

Krásný, smutný a strhující příběh, který jsem četla už podruhé. Je to příběh o lidské posedlosti, která člověka vede až do úplné záhuby a spolu s ním i ty, jež se mu nechtěně připletou do cesty.

Kate18
03.09.2019 4 z 5

Klasika v novém kabátu. Snad všichni aspoň z doslechu znají Moby Dicka, bílou velrybu. Komiksové zpracování je ideální pro ty, co chtějí mít trochu přehledu, ale třeba nemají čas na přečtení celé knihy. Izmael se shodou náhod setká s divochem Kvíkvegem. Tomu padne do oka a stanou se z nich přátelé, kteří se spolu vydají hledat velrybářskou loď, na které by mohli plout. Jednu takovou najdou, ale jeden námořník v přístavu je varuje před kapitánem lodi Achabem. I přes to se Izmael s Kvíkvegem přidají k velrybářské posádce na jeho lodi. Až pozdeji zjistí, že co se povídá o jejich novém kapitánovi je pravda. Kapitán má na mysli jediné: odplatu, pomstu a zášt vůči Moby Dickovi, který ho připravil o nohu. Ale Podle námořníků, kteři Moby Dicka viděli nebo o něm slyšeli myslí Moby Dick na to samé. Posádka je na širém moři a má příznivý vítr... ale je vážně příznivý?

MouBanjerri
09.07.2018 4 z 5

Původní příběh mám hodně ráda a jako komiks mě dost potěšil. Úžasný příběh obohacen krásnými ilustracemi. 4,5 hvězdičky

cepice
12.10.2013 3 z 5

Mňo, nemohu říct, že by se jednalo o zázrak, nebo o propadák. Autor komiksu se snažil a je to vidět, ale problém už je v samotném díle od Melvilla. Nějaký prdlý týpek chce zabít velrybu, co mu ukosla nohu. Všichni zahynou, až na hlavního hrdinu.No kdo, by to byl čekal.

Štítky knihy

Moby Dick

Autorovy knížky

2011  64%Moby Dick: Bílá velryba (komiks)

Kniha Moby Dick: Bílá velryba (komiks) je v

Právě čtených1x
Přečtených38x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených1x
Knihotéce6x
Chystám se číst12x
Chci si koupit2x