molybdenit molybdenit komentáře u knih

☰ menu

Tajná moc čísel Tajná moc čísel Monika Ben Thabetová

Souhlasím naprosto s Verunika92. To není kniha o numerologii, ale o Monice Ben Thabetové. Mezisoučty jsou dost klíčové pro výklad - jak je možné, že autorka na tuto důležitou věc zapomněla? Sčítání rovin nedává žádný smysl, sedět to nemůže ani z 50% - v podstatě jen náhoda. Jediná přednost autorky je, že se umí prodat a tajemství jejího úspěchu je stejné jako u Andreje Babiše - Lžu tak drze a často, že normální člověk nevěří, že bych si to mohl vymyslet. Ano, její systém je jedinečný a téměř nikdo jiný ho nepoužívá - protože je hloupý a nedává smysl. Nechci nikoho moc hanit, ale nemám rád podvodníky.

20.02.2024 odpad!


Motýlek Motýlek Henri Charrière

Jedna z mých srdcových záležitostí. Vůbec nejde o to, co Motýlek udělal nebo neudělal. Jestli byl vrah nebo nebyl. Zločinec každopádně byl a za to nesl následky a ani to nikdy nepopíral. Když už ale něco takového člověk zažije a přežije, je dobré o tom napsat knihu. Hloupost je autora za něco soudit, každý dělá chyby a ti co si myslí, že jejich chyby jsou zanedbatelné, chybují nejvíce. Není nemožné, aby měl "zločinec" pevný charakter, neboť charakter je posilován těžkostmi, které následují po nesprávném směřování. Za mě je toto dílo klenot.

17.02.2022 5 z 5


Co nám tělo říká aneb Po stopách nemocí Co nám tělo říká aneb Po stopách nemocí Miroslav Hrabica

Kniha je úžasná. Je zvláštní, že ji často hodnotí lidé, co jí zřejmě ani nečetli, jen do ní nahlédli a někde spatřili pro ně sprosté slovo "Bůh" nebo "Ježíš", autora spojili s nějakou církví či sektou. Kniha poskytuje komplexní pohled na zdraví člověka, zarytí ateisté a přílišní materialisté asi nepochopí. Pro ty je těžké pochopit, proč je nutné neodsuzovat ani zločince a je li na nich pácháno násilí, nedojde jim, že uvnitř jsou stejní jako ten to jim ubližuje... Ale co, taky jsem byl kdysi takový a nechápal jsem, když se pak život začne hroutit, člověk je nucen se probrat. Také jsem dříve slovo Bůh téměř nedokázal vyslovit. Můj pohled změnila převážně Diagnostika Karmy od Lazareva, a tehdy jsem také poznal, že jsem dlouhou dobu zaměňoval význam slov Víra a Náboženství, a také to, že abych uvěřil věřil v Boha, nepotřebuji náboženství.

09.12.2020 5 z 5


Tobě aneb pomoc stále při ruce Tobě aneb pomoc stále při ruce Miroslav Hrabica

Kniha je to skvělá, ovšem jen pro člověka, který se alespoň snaží pochopit důvod své existence. Kdo si myslí, že může ovlivnit vše co se mu umane, bude dřív nebo později nevyhnutelně sražen na kolena... pak mu možná dojde, že je zde jistá síla, kterou se zdráháme nazvat Bůh. Lidé neduchovně založení by neměli hodnotit duchovní literaturu. Osobně si myslím, že autor pan Hrabica, je v České Republice v této oblasti jeden z nejpovolanějších.

09.12.2020 5 z 5


Život, vesmír a vůbec Život, vesmír a vůbec Douglas Adams

Paradoxně jsem četl tento třetí díl jako první z celé série, když jsem byl na vojně v roce 1998. Tehdy jsem nevěděl, že patří do této trilogie o které jsem slyšel ale nečetl, to mi došlo až po přečtení části knihy.
Z počátku jsem opravdu nechápal, ale pak jsem Adamsovu stylu přišel na chuť a dodnes patří celá série ke knihám, které se mi nesmazatelně zapsaly do paměti. Taktéž filmové zpracování prvního dílu považuji za skvělé. Škoda, že zůstalo jen u prvního. Zřejmě to je pro běžného diváka příliš velká magořina...

30.07.2020 5 z 5


Svět bez hranic Svět bez hranic Joe Vitale

Tato kniha mi byla kdysi doporučená. Přestože určitě obsahuje užitečné informace. Je to především byznys. To je ale holt kapitalismus. Šíření duchovních informací s jakousi pokorou už je spíše výjimkou. Místy bych řekl, že se autor snaží obhajovat svou obrovskou touhu po penězích. Tento "západní" princip mi někdy přijde až nechutný. Musí se ale nechat, že pro člověka neznalého může být přínosem. V podstatě si člověk tímto způsobem může uvědomit, že že je za dění kolem sebe zodpovědný on sám. Z celé skládanky ovšem obsahuje jen střípek, proto řídit se v životě jen touto knihou mě nepřijde moudré ani efektivní.

30.07.2020 3 z 5