misqwa misqwa komentáře u knih

☰ menu

Jako led Jako led J. Lynn (p)

Zaujal mě už pouhý popis děje. Automaticky jsem po knize šáhla, neboť, kdo by odolal popisu Kylera?
Co se týče Syd, byla jsem trošku na rozpacích. Její postava byla zajímavá, ale někdy mi trošku vadilo, jak všechno podceňovala. Rozumněla jsem tomu, že trpí kvůli Kylerovi, ale i tak jsem si nemohla pomoci.
Kyler byl přesně takový, jakého jsem ho čekala. Děvkař, vypracovaný tělo, okouzlující kukuč a podobně. Přesně taková postava se mi tam hodila. Pravděpodobně mohl i za to, že jsem knížku zhltla během chvilky.
Celkově byla kniha zajímavá, ale čekala jsem trošku něco jiného. Čtyři hvězdičky dávám za to, že se většina děje odehrávala v horské chatě. Děj by se podle mě mohl rozvinout i do jiného okolí. Každopádně i tak je můj celkový dojem z knihy pozitivní.

24.01.2015 4 z 5


Trhni si! Trhni si! Andrea Kabeláčová

Opravdu skvělá knížka. Kousek z ní jsem asi před dvěma lety četla v podobě povídky. Když jsem si knihu půjčila, netušila jsem to, došlo mi to asi až po přečtení deseti stran. Každopádně, ačkoliv je knížka od české autorky, musím ji pouze chválit.
Mia jako hlavní postava byla opravdu rázná. Celkem příjemná změna od ostatních ženských postav, které se jen červenají a nevědí, co říct. Opravdu jsem se dost nasmála u některých jejích poznámek a to, že se tam objevovalo trošku více vulgarity mi vůbec nevadilo.
Brad byl opravdu stejně zajímavý jako Mia. Je to jedna z těch mužských postav, která vás naprosto dostane. Libilo se mi, že dostával Miu na okraj sebeovládání a dost často ji svými poznámkami a chováním vyrazil dech.
Hodně mě zaujalo, že autorka se věnovala i ostatním klukům. Opravdu jsem se nenudila. Jediné, co bych asi vyčetla, byl ten konec. Přišel mi strašně moc uspěchaný, asi by se mi mnohem víc líbilo, kdyby se trochu víc prodloužil a objevili se tam i ostatní kluci. Ale což, i tak jsem spokojená.

24.01.2015 5 z 5


Buď se mnou Buď se mnou J. Lynn (p)

Vážně dobrá kniha. První díl jsem nečetla, ale myslím, že to snad ani nevadí. Podle popisu mě zaujal spíše druhý díl. Musím se přiznat, že jsem čekala trošku něco jiného, ale ani tak jsem nebyla zklamaná. Rozhodně dobrá kniha na zkrácení dlouhé chvíle. Hlavní postavy v podání Jase a Tess se mi líbily, i když jsem párkrát Tess nepochopila. Každopádně jsem si čtení užila. :))

09.01.2015 4 z 5


Krásná katastrofa Krásná katastrofa Jamie McGuire

Opravdu skvělá knížka. Po pravdě, čekala jsem trošku něco jiného, ale i tak jsem si tuhle knihu zamilovala. Co k tomu dodat? Jednoznačně jsem propadla Travisovi. On byl vlastně důvod, proč jsem nad knihou probděla šest hodin v kuse. Jakmile jsem se totiž začetla, nemohla jsem přestat.
Přikláním se k názoru, že si Abby Travise nezaslouží. Jasně, chvilkami mi byla sympatická, ale častokrát to dost přeháněla. Byla na Travise až moc hnusná. Přišlo mi, že až příliš často měnila názory. Chápu to, měla špatnou minulost, ale to ji ještě neopravňovala k tomu, aby si to vylívala na Travisovi. Někdy opravdu myslela pouze na sebe. Kdybych věděla dřív, že existuje Travisova verze příběhu, asi bych si vybrala ji.
Když Abby ukončila jejich vztah, byla jsem totálně nervama na dranc. Podle mě, byl jejich rozchod až moc dlouhý. Jasně, chápu, že by to bez něj bylo až moc jednoduché, ale i tak.
Takže co nakonec? Stálo mi to za to, ale jediný důvod mojí závislosti byl Travis.

22.11.2014 5 z 5