Michule2 Michule2 komentáře u knih

☰ menu

Analfabetka, která uměla počítat Analfabetka, která uměla počítat Jonas Jonasson

Pokusím se to zvládnout jedinou větou. Která jiná kniha zpracovává něco tak nudného, jako je světová politika 70. let, tak zábavnou a vtipnou formou?

14.03.2016 4 z 5


Vytvoř si [ku:l] web Vytvoř si [ku:l] web Nate Cooper

Kdyby to šlo, dal bych 3 a půl hvězdy. Kniha je docela fajn pro lidi, kteří se prvně setkávají s problematikou vývoje webu. Je hezky napsaná a nenudí. Pro mě osobně hezké opakování. Přečetl jsme až do pasáží s Worpressem, to už s problematikou, kterou jsem hledal, nemá moc co společného.

29.01.2016 3 z 5


Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Ransom Riggs

Recenze většinou před přečtením knihy nečtu, takže jsme příliš nevěděl, k čemu jsem se vlastně dostal. To způsobilo, že jsme začal číst horor a skončil spíše u sci-fi nebo tajemného příběhu pro teenagery. To ale vůbec nevadilo, rád jsem se vrátil zpět v čase. Tajemný ostrov u britské pevniny s podivnými domorodci, sbírka černobílých fotek z přelomu století, válečné bombardéry a časová smyčka. To prostě musí fungovat. Podezřívám autora, že tento koktejl namíchal s jasným záměrem o kasovní trhák, nicméně se to zdařilo a pije se to příjemně. Knize tleskám, ale jestli začnou v příštím díle létat vesmírné koráby, tak jdu od toho.

22.01.2015 4 z 5


Selský baroko Selský baroko Jiří Hájíček

Trošku zklamání. Asi jsem čekal trošku více historie a objevil spíše současnost a venkov, vyrovnávající se svou nedávnou minulostí.

11.12.2014 3 z 5


Čtyři dohody – Kniha moudrosti starých Toltéků Čtyři dohody – Kniha moudrosti starých Toltéků Don Miguel Ruiz (p)

Doposud nejlepší rozvojová kniha, kterou jsem četl. Kniha je o tom základním. Jak se chovat k sobě samému a jak k ostatním lidem. Není rozsáhlá, o to víc o ní ale člověk může přemýšlet a hledat v ní, a také v sobě něco nového. Nejsme čtenář tohoto druhu literatury, ale tato kniha mě potěšila.

27.11.2014 5 z 5


Švábi Švábi Jo Nesbø

Já snad kvůli tomu Nesbovi začnu číst detektivky. Třetí kniha, co jsem četl opět nezklamala. Napětí, fakta o místě, kde se vše odehrávalo, krásně čtivé a ani chvíle nudy.

08.11.2014 4 z 5