Michiska29 Michiska29 komentáře u knih

☰ menu

S duší lvice S duší lvice Petra Langová

Dílo S duší lvice je taková serióznější a vyspělejší sestra autorčiny předchozí knížky Prázdniny za trest, ve které jsme se již mohli seznámit s některými postavami, jež sledujeme i tady.

Hlavní hrdinka Lenka se právě se stěhuje do Prahy za svými dvěma kamarády, u kterých bude bydlet. Přijela tam jak proto, že chtěla začít nový život, tak kvůli tajemství svého přívěsku, který přísahá, že jako malá chvíli po své adopci dostala při setkání se svým biologickým tatínkem. To by ale nebyla Langová, aby hrdince do cesty nepřipletla nějakého muže, nebo možná dva?

Příběh je, jak už jsme u autorky zvyklí, krásně napsaný. Lenčina povaha je na stránkách hezky rozvinutá, zkrátka se zdála jako živá, ne fiktivní.

Záhada přívěsku byla ze začátku hlavním pohaněčem příběhu. Po čase se ale začínáme čím dál více zabývat hrdinčiným milostným životem, vztahy s kolegy v práci a jejími spolubydlícimi a hlavně jejím vztahem sama se sebou.

Lenka se během knihy snaží přijít na to, jakým směrem se v životě chce vydat, co jí udělá doopravdy šťastnou a jestli je vůbec dost statečná na to, aby si své štěstí nenechala protéct mezi prsty.

Autorka do příběhu vložila i pár neotřepaných scén. V knížce se nachází takový opak meet cute, což mi přišlo originální i humorné.

Jelikož jsem knihu ohodnotila pěti hvězdičkami, tak je asi jasné, že ji mohu jenom doporučit. Pokud vás zaujala anotace a/nebo máte rádi tenhle typ příběhů, rozhodně bych si zrovna tento nenechala ujít.

P.S. Nepovinné. Pokud vás kniha bavila, doporučuji si přečíst i již zmíněné Prázdniny za trest, které časově předchází dějové lince S duší lvice.

17.07.2023 5 z 5


Nejhorší rok mýho života aneb Už žádné další Nejhorší rok mýho života aneb Už žádné další Kateřina Havlová

Podle recenzí i podle prvního dojmu ( a reklam na konci knihy), jsem si myslela, že to bude něco příšerného. Na konec se mi kniha docela líbila, ikdyž musím přiznat, že ty komentáře jsem nečetla, to by mě opravdu nebavilo.

09.03.2016 2 z 5


Půlminutové horory Půlminutové horory * antologie

Musím říct, že kniha byla spíše vtipná než strašidelná, až na pár výjimek, některé příběhy byly i trochu nechutné, ale celkový dojem je slabý průměr...

03.03.2016 3 z 5


Jiná rasa Jiná rasa Jenny Nowak (p)

(SPOILER) Už od začátku jsem věděla, že se pouštím do knížky, která není můj typ. V knize jsem si ale zamilovala Graen a Dagha, jenže ti jaksi zemřeli ještě před koncem... A jelikož jsem se stejně vždy těšila na pasáže o nich dvou, které už tam samozřejmě po jejich smrti nebyly, knihu jsem celou nedočetla.

13.02.2016 3 z 5


Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

(SPOILER) Pamatuji si, že jsem se před přečtením této knihy, již považovala za vášnivou čtenářku... Po přečtení jsem zjistila, jak moc jsem se mýlila. Teprve tahle kniha mě zavedla do čtenářského světa, který si plně užívám. Nemůžu si ale pomoct, toto byla má první zkušenost se špatným koncem...a já to tak trochu nemohla překousnout. Ale ani mně nenechala kniha suché oči :)

09.02.2016 5 z 5


Twilight sága (box) Twilight sága (box) Stephenie Meyer

Na tuhle sérii jsem se mega těšila . Udělala jsem ale zásadní chybu a jako první se koukla na filmy... které se mi když se na to zpět podívám líbily možná o trochu více. Od knih jsem čekala hodně, první díl - úžasné, u 2. Jsem se docela nasmála, 3. mě chvílemi strašně štval Jacob, připadal mi nesnesitelný a Bella ta to taky někdy přikořenila tím svým sobectvím... popravdě jsem díl četla jenom abych se dostala na svojí srdcovku - Rozbřesk, který mi vynahradil všechny ty chvíle, kdy jsem se u předešlého dílu chytala za hlavu a proklínala činy postav... Jedinými postavami, které jsem milovala celé 4 knihy byl Edward, Emmett, Carlisle, Esme a Seth. Když to ale zhodnotím celkově, tak se mi série líbila a vcelku splnila očekávání...

08.02.2016 4 z 5


Láska na první haf! Láska na první haf! Karin Schramm

Tuhle knihu jsem četla když jsem byla menší a v tu dobu to byla moje srdcovka, milovala jsem příběhy o zvířatech... hodlám přečíst znovu v nejbližší době, abych zjistila, jestli se mi pořád stejně líbí :)

08.02.2016 4 z 5


Doupě Doupě Lisa Jane Smith

(SPOILER) Jak já miluji tuhle sérii... Sice jsem to psala i u prvního dílu, ale jinak to nejde... Knížka mě naprosto dostala, vtáhla mě do děje... společně s hrdiny jsem byla šťastná, smutná, vyděšená,... Nechyběly ani úsměvné okamžiky. I když musím říct, že stejně jako u prvního dílu jsem skoro od začátku fandila Julianovi.... a ten konec... opravdu jsem se chvíli bála, že v tom ohni uhoří :) ale jinak opravdu úžasná knížka.

30.01.2016 5 z 5


Lovec Lovec Lisa Jane Smith

Nejsem nějak velký pisálek a tak napíšu jen tohle, BOMBAAA!!! Autorka píše přesně podle mého gusta, už jsem četla i druhý díl a ten byl stejně úžasný, moc se těším na další...

15.01.2016 5 z 5