michaela0040 michaela0040 komentáře u knih

☰ menu

The Happy Prince and Other Tales / Šťastný princ a jiné pohádky (dvojjazyčná kniha, 7 pohádek) The Happy Prince and Other Tales / Šťastný princ a jiné pohádky (dvojjazyčná kniha, 7 pohádek) Oscar Wilde

Pohádky Oscara Wildea jsou klasikou, která má čestné místo v mé knihovně. Jde o příběhy tak silné, že i po letech si člověk pamatuje detaily každého z nich. Chytnou Vás za srdce a už nepustí. Ráda se k nim čas od času vracím.

02.12.2020 5 z 5


Všichni jsou normální... na první pohled Všichni jsou normální... na první pohled John Ortberg

Výborná knížka s biblickým poselstvím, která umí vyvolat silné emoce. Plakala jsem dojetím, jindy od smíchu.

02.12.2020 5 z 5


Potřebuji tvou lásku Potřebuji tvou lásku Ross Campbell

Ač svoje vlastní děti ještě nemám, knížku jsem si pořídila, protože jsem chtěla dětem rozumět lépe jako pedagog. Musím říct, že to je jedna z nejlepších knížek o výchově, které jsem kdy četla. Nepřijde mi nepřenosná, právě naopak. Velmi klíčový pojem pro mě zde byl "citová nádrž".

02.12.2020 5 z 5


Helimadoe Helimadoe Jaroslav Havlíček

Tato kniha na mě byla až příliš sentimentální. Přestože jsem od samého začátku uvažovala o tom, zda ji neodložit, dočetla jsem ji nakonec. Jediné, co mě možná zaujalo na této knize, bylo, jakým způsobem autor vykreslil tehdejší maloměšťáctví. Doktor Hanzelín je pro mne taková zvláštní těžko uchopitelná postava. Rozhodně ne černobílá. Na jednu stranu lékař, který nezištně pomáhá chudým, na stranu druhou člověk plný předsudků vůči ženám. Dle mého soudu Hanzelín jakožto kritik tehdejší společnosti stává se kritizovaným sebou samým, ani si to zřejmě uvědomuje.

02.12.2020 1 z 5


Šikmý kostel Šikmý kostel Karin Lednická

Výborná kniha, nemohla jsem se odtrhnout od jejích stránek. Už se nemohu dočkat, až vyjde pokračování této trilogie.

02.12.2020 5 z 5


Kuňka a rybníček Kvákykvák Kuňka a rybníček Kvákykvák Ludmila Loderová

Knížku poslouchám na pokračování na Rádiu 7 a je to velmi podařené dílo. Tak mě zaujala, že jsem se jí rozhodla koupit pro sebe i pro naši křesťanskou školu. Tento hodnotný text jistě ocení všechny křesťanské rodiny s malými dětmi, ale i rodiny ostatní, jimž je biblické poselství a morální hodnoty blízké. Vřele doporučuji.

02.12.2020 5 z 5