Potřebuji tvou lásku

Potřebuji tvou lásku https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/115626/potrebuji-tvou-lasku-115626.jpg 4 18 8

Tuto knihu ocenili mnozí rodiče, pedagogové a další lidé, přicházející do styku s dětmi mezi druhým a dvanáctým rokem. Autor, který je profesorem pediatrie a psychiatrie na universitě v Tennessee, pomáhá ve své práci porozumět důležitosti bezpodmínečné lásky pro zdravý vývoj dítěte. Kniha obsahuje množství příkladů a pomáhá tak vidět nejen význam role rodičů, ale stává se praktickou přiručku pro každodenní kontakt s dětmi.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Literatura naučná , Rodina

Vydáno: , Návrat domů
Originální název:

How to Really Love Your Child


více info...

Varjohukka
Varjohukka
22.08.2022 3 z 5

Zrovna čtu knihu Děti a pět jazyků lásky, kterou napsal Gary Chapman právě spolu s R. Campbellem, a jelikož byla tato kniha zmiňována, četla jsem ji jako doplňující literaturu. Něco jsem si z knihy vzala, ale ne se vším souzním a některé věci na mě byly moc...moc americké a pobožné. Beru ale v potaz, v jakém roce byla kniha původně napsána a z jakého prostředí pochází.

Guepp
Guepp
15.01.2022 2 z 5

Ocenuji prvni kapitolu, ve ktere autor upozornuje, ze je pro vychovu dulezita harmonie mezi rodiči. Mnoho knih na tento fakt zapomina.
Osobne mi vadilo citovani z Bible a odkazy na viru. Verim, ze je to pro autora dulezite, ale me to opravdu rusilo.
Kniha Vam celkove rekne mnoho obecne znamych veci, ktere jsou ale tezko aplikovatelne. Jednoduse se napisi, ale chce to hodne sebezapreni a motivace k aplikaci. Nemusi se na prvni pokusy zadarit a efekt neni okamzity.
Preji plno sil vsem, kteri se snazi o zmenu. Je to skvele! :) Doporucuji napriklad knihy Zkoušeli jsme všechno! Respektující a klidné výchovné postupy, Aha! Rodičovství, Cesta ke šťastnému dětství, Dětský mozek vysvětlený rodičům apod.
Ono co si budem... diteti je fakt jedno, ze ma spinave teplaky, ale chce aby ho rodice sledovali pri cinnosti, ocenili ho, podporili a dali mu pusu. :)


michaela0040
michaela0040
02.12.2020 5 z 5

Ač svoje vlastní děti ještě nemám, knížku jsem si pořídila, protože jsem chtěla dětem rozumět lépe jako pedagog. Musím říct, že to je jedna z nejlepších knížek o výchově, které jsem kdy četla. Nepřijde mi nepřenosná, právě naopak. Velmi klíčový pojem pro mě zde byl "citová nádrž".

JancaMia
JancaMia
18.08.2019 4 z 5

moc hezká knížka o výchově apsychice dětí, nicméně místy byly opravdu přitažená a nepřenosná ... tzv. "amerika ve spreji"

hrdlickova_61
hrdlickova_61
14.04.2019 5 z 5

Knížku jsem četla v devadesátých letech a moc se mi líbil její námět - chovat se tak, aby bylo dětem jasné, že je i přes všechny jejich nedostatky máme rádi. Spousta lidí si ani neuvědomuje, že v tom mohou nastat různá nedorozumění. Chybí-li například oční kontakt a podobné "drobnosti", mohou si děti špatně vykládat různé přísné kroky a bát se odmítnutí. Nebo je to často přímo součástí výchovy, takové ty výhrůžky typu: "Když neposlechneš, nebudeme tě už mít rádi". A protože to zdánlivě nese dobré výsledky, používá se to v rodinách i školách a může za tím stát třeba i velmi dobrý úmysl, přesto se tím nadělají velké škody. Autor o tom ve své knize s rodiči rozmlouvá, uvádí příklady, a co se mi líbí nejvíc, sám se chová tak, jak doporučuje. Nepůsobí dojmem nadřazeného mentora, ale někoho, kdo sice kritizuje naše chyby, nás samotné ale za ně neodsuzuje a má nás rád. Některé konkrétní rady se sice v českém prostředí nedají moc dobře využít, ale to si každý snadno přebere a přizpůsobí : o)

lagina
lagina
29.08.2018 3 z 5

Kniha se mi líbila, ale v některých momentech mi přišla příliš "americká"

StihOMam
StihOMam
21.03.2017 4 z 5

Zvyraznene pasaze v knize dokazuji, ze me oslovila a nabidla mi novy pohled na vec. Ne se vsim se coby ctenar ztotoznuji; nektere priklady jednani povazuji za otazku selskeho rozumu... pripisuji je tedy zemi puvodu vzniku. Autor zminuje a rozvadi zkusenosti, se kterymi se rodic drive ci pozdeji setka, ale pridava i nektera vysvetleni, diky nimz je mnohem snazsi chovani ratolesti pochopit. Proto hodnotim kladne.

"Skutecna laska si neklade zadne podminky a mela by utvaret vsechny nase vztahy."
"...bezpodminecna laska? To znamena milovat sve dite bez ohledu na to, jake je."

Betuse7
Betuse7
14.05.2015

Moc dobrá kniha, je mi smutno, jak tak jednoduchá fakta o výchově a vztazích vůbec stále opomíjíme. Myslím, že je pro naši generaci výzvou vychovat, vymazlit a provést k samostatnosti a k schopnosti nesobecké lásky naše děti, aby tak došlo k uzdravení celé společnosti.