The Happy Prince and Other Tales / Šťastný princ a jiné pohádky (dvojjazyčná kniha, 7 pohádek)

The Happy Prince and Other Tales / Šťastný princ a jiné pohádky (dvojjazyčná kniha, 7 pohádek) https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/38760/bmid_stastny-princ-a-jine-pohadky-the-ha-3Zq-38760.jpeg 5 66 6

Jazyková úroveň: Středně pokročilí. Wildovy pohádky nejsou odvozeny z lidových pramenů, ale jsou tvorbou výlučně literární. Ne vždy v nich vítězí dobro a zlo nebývá vždy potrestáno, je však souzeno autorovým výsměchem a ironií. Sbírka obsahuje kromě Šťastného prince dále povídky Slavík a růže, Sobecký obr, Oddaný přítel, Podivuhodná raketa, Mladý král a Dítě hvězdy.... celý text

Pro děti a mládež Pohádky
Vydáno: , Garamond
Originální název:

The Happy Prince and Other Tales


více info...

Přidat komentář

Booky84
19.07.2021 5 z 5

Krásné, smutné a někdy až děsivé pohádky, kreré stojí za přečtení.

Simona99
06.12.2020 5 z 5

Tradiční četba, jež by neměla čtenáři v souboru přečtených knih chybět...
Poněkud drsné, ale hodnotné pohádky přinesou člověku jisté ponaučení.


michaela0040
02.12.2020 5 z 5

Pohádky Oscara Wildea jsou klasikou, která má čestné místo v mé knihovně. Jde o příběhy tak silné, že i po letech si člověk pamatuje detaily každého z nich. Chytnou Vás za srdce a už nepustí. Ráda se k nim čas od času vracím.

Kristys
15.02.2013 5 z 5

Nejsem člověk, který by měl rád smutné příběhy a už vůbec ne v podobě pohádek. Proto je smutných příběhů, které bych si opravdu oblíbila, jen velmi málo. Šťastný princ a jiné pohádky k nim přitom neodmyslitelně patří. Odpověď na otázku proč tomu tak je, je v podstatě velmi prostá.. Šťastný princ, Slavík a růže, Sobecký obr.. Všechno jsou to vcelku kratinké povídky, které jsou přečtené za chvilinku. Přesto na čtenáře během té krátké doby, co je čte, stihnou silně zapůsobit, nutí ho, aby nad nimi přemýšlel a vzbuzují v něm řadu emocí. Zkrátka a dobře čtenáře nenechají chladným a nejen dějem, ale i stylem psaní, si ho zcela získají. Mezi mé nejoblíbenější pohádky patří Šťastný princ a Sobecký obr. Obě tato dílka mají sice smutný konec, zároveň je však tento konec spojen s nadějí. S nadějí, že ačkoli jedna etapa života tamějších hrdinů již smutně skončila, brzy začne etapa nová, mnohem lepší..

Pohádky od Oscara Wilda jistě nepatří k těm, které by se mohly číst malým dětem před spaním. Jakožto dospělá jsem jim však velmi ráda vyhradila místo ve své knihovně..

bosorka
09.12.2011 5 z 5

Jedním slovem. Krásné!

sharkamellita
09.12.2011

Jedna z mých nejoblíbenějších knížek vůbec. Nejvíc se mi líbí Šťastný princ, Slavík a růže a Sobecký obr. Doporučuji, i když to je velmi smutné..