martina5641 martina5641 komentáře u knih

☰ menu

Lovec mafiánů - Příběh jednoho policajta Lovec mafiánů - Příběh jednoho policajta Karel Tichý

Ty bláho, protože jsem se do teď pořádně ke knize nedostala, využila jsem audioknihy. Vůbec není špatné knížku poslouchat. Vlastně tomu přicházím na chuť. Vzala jsem si do parády právě tuto knihu a můžu říci, že to opravdu stojí za to. Nejen příjemný hlas pana Čermáka, ale příběh samotný je odhalení tolika věcí, o kterých jsme neměli ani tušení, co vše se odehrávalo v době, kdy někteří z nás zhruba končili základní školu.
Pan Tichý je neuvěřitelný borec. Kniha odhaluje špínu, ať jde o korupce, zatajování informací, politickou scénu a Krejčíře s Mrázkem.
Síla. Víc nedokážu říci. Nejsem zrovna fanoušek politiky, takže kniha je pro mě opravdovým šokem, který však ochotně vstřebávám, protože není špatné se na takové věci podívat.
Našla jsem zalíbení v knihách, kde právě policisté vypráví příběhy z práce, stejně tak samotnou literaturu, no pokud se do toho dá započítat i Kriminalistický sborník , o policejní a kriminalistické práci a tak jsem i zde sáhla po této knize s myšlenkou, že je tu další policista a já se zas budu bavit nad vyšetřováním a kolikrát i komickými situacemi pachatelů. Tady jsem se však spletla. V dobrém ale. Mám za sebou půlku a místo smíchu, i když i takové situace zde jsou, jsem se spíše přistihla, že sedím s otevřenou pusou.
Prostě s klidným svědomím říkám, přečtěte si jí. Fakt to je síla, která za to stojí.

30.07.2022 5 z 5


Smrdutý kojot Smrdutý kojot Rosana Zvelebilová

Neumím moc psát recenzi, mohla bych říci "svině recenze" . Když jsem zkusila Bedny, zaujalo mě to, protože jsem přesně ten čtenář, co má rád trochu toho násilí a sexu v jednom. Když se pak zjevil Smrdutý kojot, bylo jasné, že neodolám a budu ho muset mít také. Rosanin styl mě fakt bere natolik, že už si říkám, kdy bude další knížka.
Co říci ke Kojotovi? Mohu snad říci jen "do háje, proč Winton?" Netrpělivě jsem četla dál a říkala si, že přeci takhle ne? Vice nechci psát, abych nedala spojler, ale rozhodně musím dodat jen "Svině čas". Kdybych mohla, čtu na jeden zátah, protože jsem se opět nedokázala odtrhnout a příběh s komiksy, všema těma blbinkama okolo, postavy, kde každá byla rozlišená písmem, každý svou květinou, vše je tak jak má být. Nenašla jsem nic, co by tak nemělo být. Teď jen smutně koukám, protože mi dochází, že jsem dočetla a nevím, co teď budu dělat.
Kupte si to a zažijte příběh z westernu. Příběh, který bych si normálně nekoupila, protože takové příběhy normálně vůbec nečtu. Možná změním názor, ale už teď vím, že jiný western nebude tak super, jako byl tento. Styl, posun, postavy, láska, sex, krev, střílení, násilí a hlavně specifická mluva, to vše tu proběhne na 440 stránkách, asi... Díky Rosi, "Svině konec!"

28.07.2022 5 z 5


Stoka Stoka N. P.

Musím k této knize napsat komentář, i když jsem teprve před půlkou. Tuto knihu jsem vzala spíše ze zvědavosti, protože kniha Modrá košile mě bavila, už proto, že se hodně zajímám o policejní práci. Sama totiž chci napsat něco podobného a znáte to, inspirace je dobrá a co víc, než inspirace z knihy, kde se vše zakládá na skutečnostech, které jsou samozřejmě změněny, pro mlčenlivost.
Teď ale ke Stoce. Začetla jsem se. Samotný pohled policisty a následný druhý pachatelem, to je naprosto skvělý tah. Samozřejmě to není čtení pro někoho, kdo čte romantické knížky, kde láska vítězí, to rozhodně ne. Situace a myšlenky jsou takové, že občas vidím, co vidí pachatel a jak smrdí, fuj, umím si to představit . Fakt skvělý popis . Myslím, že je mi jasné, proč spisovatel vystupuje pod iniciály, ale na druhou stranu, hej chlape,... nebo snad ženo? Ne, to se mi nezdá, budeme doufat, že takhle musí psát muž, i když... tak znovu. Hej, chlape, tebe bych fakt ráda poznala a pokecala, protože rady a inspirace od tebe by byla určitě velkým přínosem. Knížka je prostě psána naprosto dokonalé, přitom úplně obyčejně a přirozeně, žádné blbinky a mazání medu kolem huby. Prostě na férovku. Takže za mě jednoznačně pět hvězdiček.

26.03.2022 5 z 5


Modrá košile Modrá košile N. P.

Když jsem knihu brala, čekala jsem cokoliv, ale že se fakt zasměji nad situacemi, které jsou tak pěkně odvyprávěné, to bych nepočítala. Čtu to na etapy, protože mám ještě další knížky, které čtu pro studijní účely před psaním své nové knížky z detektivní zápletkou, přesto se k ní vracím co nejčastěji, protože je to opravdu skvělá zábavná kniha z policejního prostředí jednoho příslušníka, který vypráví svůj postup a praxi

29.01.2022 5 z 5