Lovec mafiánů - Příběh jednoho policajta

Lovec mafiánů - Příběh jednoho policajta https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/484018/bmid_lovec-mafianu-pribeh-jednoho-polica-MNk-484018.jpg 4 89 18

Syrově autentický příběh „lovce mafiánů“, místy úsměvný, místy drsný, když bojoval s těmi nejtěžšími kalibry pražského podsvětí. Žádná ředěná polívčička, ale pěkně silný vývar okořeněný pikantními poznatky napsaný skutečným policistou - operativcem, který stál tváří v tvář nejen Mrázkovi a Krejčířovi, ale i mnoha dalším zločincům. Přes pětadvacet let bojoval proti ekonomickým deliktům, v čele operativců prokazatelně zachránil státu miliardy korun, zatímco mnozí nekonali, nebo nechtěli konat. Strčil však hlavu do oprátky, když si stěžoval u nadřízených, že je mu bráněno ve vyšetřování. Odplatou mu bylo pronásledování inspekcí ministra vnitra, likvidace jeho týmu operaticů a podlomené zdraví. Následoval hořký konec u policie v podobě vynuceného odchodu do civilu.... celý text

Přidat komentář

KatyM.
21.12.2023 5 z 5

Velmi zdařilá kniha o české mafii, politicích a korupce.

Izu
08.11.2023 4 z 5

Pan Tichý výborně popsal naši banánovou republiku Kniha se četla moc dobře, škoda že byla tak krátká.


jefff
03.10.2023 5 z 5

Potřebuji další informace! Na knize mi nejvíc vadilo, že končí. Kdyby měla dvojnásobek - vlastně ne - trojnásobek stran, budu nadšený. Tichý píše stroze a informativně, ale mě to vůbec nevadilo a k té policejní práci to tak nějak pasovalo. Informace, které tu zazní jsou fascinující, i když hodně z toho člověk zná od Kmenty (kterého pro mě překvapivě autor nemá rád). Občas něco nakousne a člověk by chtěl vědět víc, ale chápu, že některé informace podléhají ochraně. Ta jména, která tu zazní, jsou notoricky známá a nepřekvapí, ale překvapí celková zkorumpovanost systému. Věřím že tak moc špatné už to není, ale já jsem optimista...

MartinProtschke
09.09.2023 5 z 5

Z politiky jsem zhnuseny obecně, ale tohle byla fakt síla. A díky knížce se mi bohužel zase vybavil ten arogantní Langrův ksicht....

Gibis
25.07.2023 5 z 5

Čím více čtu příběhů na téma, slovy autora "o prorůstání organizovaného zločinu a korupce do politiky a státní správy", tím jsem zděšenější a skeptičtější. Ztrácím víru v poctivost, v právní a soudní systém, v lidi, kteří vedou tento stát. Je vůbec možné vyhrát? Je to jako bojovat s hydrou, které jednu hlavu useknete a vyrostou dvě další. A před kriminalisty typu pana Tichého já hluboce smekám a hvězdičku přidávám za jeho zarputilost a odhodlání při tom nerovném boji! Ale je mi moc smutno z toho, jak tito lidé nakonec končí, s podlomeným zdravím, zneváženi, odejiti, ale díky této knize snad ne zapomenuti!

hana1039
21.05.2023 5 z 5

Audiokniha:
Pravdivě ( věřím, že ano ) podaný příběh podaný operativcem p.Tichého tak,jak to zažíval s kolegy i s ,,nekolegy,, O těchto kauzách jsme byli sice informováni prostřednictvím různých médií, ale ty ,, lahůdky,, které se odehrávaly mimo nás obyčejných lidí,jsme nedostali,ty dostanete jen z úst povolaných aktérů...je něco úplně jiného, když si dosadíte jména , která v té době byla zvučná jak v politice,tak i u soudců, právníků, ministrů atd. a jen kroutíte hlavou, jaký jsme ( stále ) zkorumpovaný stát,politika je špinavá věc,to se všeobecně ví, ale když vás někdo zasvětí podrobněji do zákulisí vyšetřování,tak je mi z toho všeho smutno ( lehce řečeno ) ... :-(((

Petr874
21.04.2023 5 z 5

Uf, co k tomu dodat. Syrové to bylo dost a kniha krásně ukazuje, jak to "funguje". Jsem rád, že jsem se mohl touto cestou dozvědět o mnohých, pro mě známých i neznámých, kauzách i z policejního (operativního) pohledu. Tímto bych Vám chtěl poděkovat pane Tichý za to, co vše jste udělal a že jste vytrval i v těžkých chvílích.

TomHr
07.12.2022 4 z 5

V předmluvě autor předesílá, že není spisovatel. Na knize je to znát. Autorovy paměti jsou studnicí zajímavých, až neuvěřitelných příběhů. Ty jsou ale vyprávěny strohým reportážním stylem, přitom by byly výborným námětem na detektivku, na napínavý román. Jen menší část uváděných kauz se stala předlohou knih, filmů a seriálů.
Málokde najdeme tak autentický a zasvěcený vhled do největších politických a ekonomických kauz porevolučních dvaceti let. Tichý otevřeně jmenuje politiky, mafiány, novináře a ekonomické šíbry, uvádí jejich vztahy, zájmy, střety a mocenské boje. Kniha vrhá světlo na mnoho známých figur, takže kdo sledoval polistopadový vývoj víceméně odkázán na sdělovací prostředky, ten si knihu opravdu užije, i přes jistou roztříštěnost vyprávění. Asi dnes už nikdo nemá valné iluze stran všech těch Íček, Káček a dalších ksindlů, přesto stále překvapuje hloubka bahna, do kterého naše dětsky kapitalistická společnost zabředla. Přes veškerou snahu ta špína nakonec semele samotného autora. Neodbytně se vkrádá otázka: v čem je dnes situace lepší oproti divokým devadesátkám?

Obelix15
17.09.2022 5 z 5

Příběhů o "divokých devadesátkách" je všude plno. Ovšem osobní zpověď napřímo zaujatého policisty? I když o Káčku a Mrázkovi člověk četl mnoho knih a viděl mnoho filmů, dozvídáme se zde pikantní detaily průběhu vyšetřování. Člověk by neřekl, jak byly celé kauzy zamotané a kolik lidí v tomto klubku bylo zamotáno. Dobře napsáno, poutavé a hlas Hynka Čermáka všemu dodává ten správný šmrnc. Za mě plný počet!

dyger
13.09.2022 5 z 5

Kniha nešla přečíst jedním dechem, i když je velice poutavě napsaná. Možná, nepremyslet nad tím, co je tam napsané a nevědět, ze je to skutecne, šlo by to přečíst rychleji

Hakate
05.09.2022 5 z 5

Uff, co k tomu to říci...
Drsně, ale i humorně popsány známé i méně známé případy a kauzy našeho podsvětí z přední linie, tedy perem jednoho z nejdůležitějších policistů těchto kauz.

Většina z nás zná Karla Tichého, coby sympatického policisty v podání Lukáše Vaculíka z filmu Příběh kmotra, stejně tak i já, z toho důvodu a i mnoha jiných jsem po knize sáhla.
A opravdu nelituji.
Člověku je až smutno v jaké době žije a co o čem všem normální člověk nemá ani v nejmenším páru, ano jsou kauzy, které jsou mediálně známé, jsou kauzy, které jsou méně známé, ale většinu pak známé jen a pouze z médií, tedy to, co se zrovna hodí.
V této knize se dozvídáme spousty podrobností k jednotlivým kauzám, tak jak se staly a to bez servítek a bez vlivu médií.

Knihu vystihuje i moc pěkná citace.

„Bylo to jako jízda vlakem. Ze začátku jsou zajímavé zastávky a výhled do kraje. Ale pak se z osobáku stává rychlík, který neustále zrychluje. Zastávky už nejsou žádné a vyhlídky taky nic moc. Jen se vší silou a s vytřeštěnýma očima držíte a spolucestující přesvědčujete s ledovým klidem a s úsměvem na tváři, že se nic neděje. A přitom se modlíte, aby ten zatracenej vlak už konečně zastavil."

 A tak lze Shrnout celou knihu.
A ještě si dovolím doplnit jednou trochu upravenou citací...

"Nebojte se a běžte do toho, i když to bude občas o hu... Ústa."

Určitě mohu knihu doporučit. Pokud se pan Tichý rozhodne napsat nějaké další pokračování, rozhodně nebudu váhat.

Belanna
12.08.2022 5 z 5

Drsné, autentické a čtivé. Jsem ráda, že jsem se mohla podívat na známé kauzy i z dalšího úhlu pohledu.

martina5641
30.07.2022 5 z 5

Ty bláho, protože jsem se do teď pořádně ke knize nedostala, využila jsem audioknihy. Vůbec není špatné knížku poslouchat. Vlastně tomu přicházím na chuť. Vzala jsem si do parády právě tuto knihu a můžu říci, že to opravdu stojí za to. Nejen příjemný hlas pana Čermáka, ale příběh samotný je odhalení tolika věcí, o kterých jsme neměli ani tušení, co vše se odehrávalo v době, kdy někteří z nás zhruba končili základní školu.
Pan Tichý je neuvěřitelný borec. Kniha odhaluje špínu, ať jde o korupce, zatajování informací, politickou scénu a Krejčíře s Mrázkem.
Síla. Víc nedokážu říci. Nejsem zrovna fanoušek politiky, takže kniha je pro mě opravdovým šokem, který však ochotně vstřebávám, protože není špatné se na takové věci podívat.
Našla jsem zalíbení v knihách, kde právě policisté vypráví příběhy z práce, stejně tak samotnou literaturu, no pokud se do toho dá započítat i Kriminalistický sborník , o policejní a kriminalistické práci a tak jsem i zde sáhla po této knize s myšlenkou, že je tu další policista a já se zas budu bavit nad vyšetřováním a kolikrát i komickými situacemi pachatelů. Tady jsem se však spletla. V dobrém ale. Mám za sebou půlku a místo smíchu, i když i takové situace zde jsou, jsem se spíše přistihla, že sedím s otevřenou pusou.
Prostě s klidným svědomím říkám, přečtěte si jí. Fakt to je síla, která za to stojí.

Timkim
28.07.2022 5 z 5

Při poslechu této audioknihy jsem měl pocit, že jsme někde na divokém západu. Jako hustý a nedělám si iluze, že je to v současnosti jinak. Kudla se mi otevírá v kapse, když si představím, že lidé, voleni lidem, mohli dělat takové věci. A na místech nejvyšších. Každopádně obdivuji "spisovatele" že měl koule na to, aby to vše popsal. Respekt a děkuji za osvětu. Tohle by si měli přečíst, nebo poslechnout masy a ne jen jejich bezduché plkaní o ničem.

nero 13
28.06.2022 5 z 5

Informace z této knihy jsou tedy síla, nikdy jsem si nedělal o politice žádný iluze a pan Karel Tichý mi bohužel potvrdil že je to ještě horší než jsem si myslel. On a jeho tým pracoval na těch nejhorších mafiánech z přelomu tisíciletí, Mrázkovi a Krejčířovi a jejich kumpánech, a musím bohužel konstatovat že ti kumpáni nebyli jenom zločinci, ale hlavně politici, soudci, státní zástupci, advokáti a jiní policisté.
S ohledem na dnešní kauzu Dozimetr mají tehdejší události přesah do dnešní doby, a jsou v ní určitě namočeni i politici jiných stran než jenom od Starostů, budu citovat pana Tichého - Gross, Langer, Kubice, Chovanec, Hamáček .... najdi pět rozdílů.
Také mně zaujala postava advokáta mafiánů Tomáše Sokola, podle zdejších informací to vypadá že nebyl jenom jejich advokát, minimálně měl dostat z vytunelovaného Čepra desetimístnou částku, což asi není standartní advokátní palmáre.

ondrej.b
16.04.2022 5 z 5

Drsná kniha především tím, co popisuje za sviňárny. Politici a mafiáni si tady dělali a dělají nejspíš pořád co chtějí, ze státu je dojná kráva na peníze a kdo má dobré kontakty, žije si jako pán. Obdivuji odvahu autora s tím takto vyjít na světlo, i když některá jména a události nelze rozkrýt všechny.

Dant76
18.03.2022 5 z 5

Pěkně napsaná kniha o věcech, které se u nás skutečně dějí a bohužel málo kdo s tím chce něco dělat. Když už se někdo takový najde je jich jen hrstka a další jim všemožně hází klacky pod nohy. Doporučuji přečíst všem těm co mají o našich politicích a nejen o nich dobré mínění. Jistě se najdou i dobří, ale těch pár to jistě časem semele. Škoda, že nelze v knize uvést jména všech těch křiváků co jsou dodnes v politice a nebo se nějakým způsobem snaží ovlivňovat veřejné dění... Překvapil mě názor autora na novináře Kmentu, ten zde uvádět nebudu, ať si ho každý najde v knize sám.

8v8
08.02.2022 5 z 5

Smekám před Karlem Tichým. Pan podplukovník je u mě hrdina. Pokud se mi podaří se s ním někde osobně setkat, tak se mu hluboce pokloním a řeknu mu jak moc si ho vážím! Z knihy je cítit, že je napsaná pravdivě jak jen to šlo. Obsahuje informace, které mi rozšířili mé obzory. Všem doporučuji a doufám, že pan Tichý časem přidá nějaké knižní pokračování.

Štítky knihy

kriminální podsvětí české krimi české detektivky podle skutečných událostí

Autorovy další knížky

Karel Tichý
česká, 1958
2021  88%Lovec mafiánů - Příběh jednoho policajta
2023  82%Kudy kráčel zločin

Kniha Lovec mafiánů - Příběh jednoho policajta je v

Právě čtených3x
Přečtených106x
Čtenářské výzvě10x
Doporučených6x
Knihotéce99x
Chystám se číst71x
Chci si koupit24x
dalších seznamech1x