Martina192 Martina192 komentáře u knih

☰ menu

Dům špionů Dům špionů Daniel Silva

Raději čtu skutečné příběhy agentů odtajněné po mnoha letech a životopisy bývalých příslušníků elitních jednotek po celým světě. Knížka se mi dostala do rukou na vyplnění čekání, než mi dorazí nová zásoba čtení, ale za mě dobrý. Jak píše autor na konci v poznámce: "Je to román určen k pobavení a tak se má i číst". I když jsou podobnosti s některými skutečnnostmi evidetní, je to pořád fikce. Místami úsměvná, odlehčená, ale aspoň dvě z mých parametrů na dobrou knížku splňuje a to je všudepřítomné napětí a čtivost, takže za mě dobrý

18.05.2021 4 z 5


Příliš mnoho a nikdy dost: Jak moje rodina stvořila nejnebezpečnějšího muže světa Příliš mnoho a nikdy dost: Jak moje rodina stvořila nejnebezpečnějšího muže světa Mary L. Trump

Žádné šokující odhalení se nekonalo, nic zásadního jsem se nedozvěděla. Přijde mi to taková "drbárna". Kniha nesplnila mé očekávání a ani mě nerozesmála. Paní psycholožka podle mě nedodala čtenáři postřehy, které by si ten všímavý nemohl domyslet mezi řádky.

28.01.2021 2 z 5


Rozpojené státy: Amerika nejen televizní kamerou Rozpojené státy: Amerika nejen televizní kamerou Martin Řezníček

Opravdu dobrá kniha. Asi to, co jsem od něho čekala. Autentická, úplně se mi vybavovaly místa, kde jsem Ameriku navštívila, akorát doplněné o odpovědi, ke kterým Vám otázky v hlavě často vyvstanou, ale když nejste novinář, tak se k nim nedopracujete.

28.01.2021 5 z 5


Svět bez stížností Svět bez stížností Will Bowen

21 denní výzvu jsem nedokončila, ale pomohla mi uvědomit si svoje myšlenky a i když jsem si před tím myslela, že se docela znám, ukázala mi opak. Co jsem našla pod povrchem mě docela překvapilo a přinutilo neustále na sobě pracovat a pracovat.

10.07.2019 5 z 5


Vztahy bez stížností Vztahy bez stížností Will Bowen

Myslím, že mi změnila život. Pomohla mi uvědomit si, že negativním žvatláním škodím v konečném důsledku jen sobě a je jedno jestli to bylo před tím ve vztazích v práci (podřízeni, nadřízení) nebo doma. Tolik energie a chuti, o kterou jsem se před tím připravovala, teď můžu využít na kreativnější činnosti. Dobrá knížka na cestě sebepoznání.

10.07.2019 5 z 5


Nepřítel Nepřítel Erich Maria Remarque (p)

Jediná nevýhoda je: velice tenoučká knížka :-) četla bych ho ještě 10 krát více, tak jsem si pořídila Čas žít a čas umírat. Obdivuji, že dokáže i v tématu jako je válka, vnímat přírodu, tichost, psát s lidskou tváří a zbytečně nesoudit. Vane na mě přirozená pomíjivost lidského bytí z jeho díla. ...a přece se točí, i když už...

07.07.2019 5 z 5


Pěšky mezi buddhisty a komunisty Pěšky mezi buddhisty a komunisty Ladislav Zibura

Četla jsem Arménii- Gruzii, Jeruzalém a teď i mezi budhisty...ale kdyby vyšla další, už si ji asi nekoupím (když tak, kvůli hezkym naivním obrázkům :-)) Lehké letní čtení... Autor optimista, motivator, místama však zdlouhavé a humor dost předvídatelný. Nenáročné.

18.06.2019 3 z 5