Martia945 Martia945 komentáře u knih

☰ menu

Čekání na sníh v Havaně Čekání na sníh v Havaně Carlos Eire

Nádherná kniha, která barvitě a bez servítek zprostředkovává spoustu informací o životě na Kubě před a v průběhu revoluce. Autor zde uvádí mnoho svých dětských zážitků, které jsou až neuvěřitelné. Stejně tak vás zahltí spoustou svých myšlenek a také bádáním po důkazech Boží existence. Téma křesťanství se v knize objevuje na můj vkus až moc často, religionista se v autorovi nezapře. Kniha není úplně jednoduchá, obsahuje hluboké myšlenky, některé pasáže jsem musela přečíst alespoň 2x, abych pochopila, co chtěl autor říci. A právě takové knihy miluji, ty, nad kterými musím přemýšlet.

13.08.2023 4 z 5


Skryté dimenze Skryté dimenze Jiří Mazurek

Kniha mě bavila především po odborné stránce, spousta informací, ke kterým bych se za normálních okolností nedostala. Bylo zajímavé číst o budoucnosti, která nám není až tak vzdálená. Epilog byl pro mě top. Co se samotného příběhu týče, je až neuvěřitelné, co vše hlavní hrdinové přežili. Milostná linka mezi Samanthou a Alexem mi místy překážela. Jinak, jak už se psalo v komentářích přede mnou, dialogy byly trošku toporné a jazyk by mohl být košatější.

15.02.2023 3 z 5


Cyklistka: Osud poslední baronky Cyklistka: Osud poslední baronky Jana Poncarová

Samotný příběh o baronce a rodu Battagliů byl zajímavý, ale dějová linka mě nebavila. Měla jsem místy pocit, že čtu červenou knihovnu, od příběhu jsem čekala víc. Kniha mi dala alespoň tip na další čtení: Ota Pavel - Syn celerového krále, jejíž součástí je také povídka "Baroni na kolech".

26.07.2022 3 z 5


Bratrstvo bílého opojení Bratrstvo bílého opojení Robert Sanders

Knihu jsem našla na chatě po svém pradědečkovi. Protože jsem si s sebou zapomněla vzít svou rozečtenou knihu, nepohrdla jsem touto a vrhla se do čtení. Klasická detektivka, nechybí napětí ani nečekaný závěr, rychlý a svižný příběh. Rozhodně se nedá srovnat s dnešními severskými detektivkami a thrilery, ale na svou dobu, je to povedené dílo.

07.02.2022 3 z 5


Vagina Vagina Catherine Blackledge

Kniha velice obšírně popisuje ženský pohlavní orgán. Vagína je rozebrána do největších podrobností, široký záběr od octomilek po hyeny, přes úctívání vagíny až po její zatracení křesťanstvím. Kniha v mnohém otevře oči a po jejím přečtení na vagínu opravdu nahlížem jinak. Dávám o jednu hvězdu méně především z důvodu přílišné odbornosti, která mě mnohdy odrazovala od čtení, případně jsem tyto části četla jen zběžně.

04.01.2022 4 z 5


Polární záře Polární záře Jiří Mazurek

Co se žánru týče, je to moje prvotina, tudíž nemám s čím srovnávat. Nicméně kniha mi rozšířila mé obzory, rozhodně mě nezklamala a určitě se k podobným tématům v budoucnu ještě vrátím. Poutavý a napínavý děj, který svižně ubíhal. Bude-li pokračování, budu jen ráda.

11.04.2021 5 z 5