Vagina

Vagina https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/141223/bmid_vagina-NYe-141223.jpg 4 16 3

Je sídlem sexuální slasti žen, místem, kde vznikají noví lidé, cestou, kterou se dereme na svět. Může být i zdrojem mocného sexuálního vzrušení. Přesto o vagině – o její stavbě a funkci – víme méně než o kterémkoli jiném orgánu lidského těla. Proč tomu tak je? Tato kniha zkoumá různé historické i novodobé pohledy na ženské a samičí genitálie, a to představy jak správné, tak zcela mylné. Do této oblasti bylo už dávno třeba vnést nové, svěží světlo. Západní kultura měla po dobu více než dvou tisíciletí o vagině k dispozici jen nepřesné informace. Výsledkem je dnešní stav, kdy se o ni raději nezmiňujeme ani ji neodhalujeme; kdy se veřejné obnažení tohoto orgánu běžně pokádá za pornografii; a kde ze všech orgánů lidského těla zůstává právě vagina nejvíc zastřena závojem tajemna, mýtů a mylných, zastaralých představ. V minulosti vykládala lékařská věda ženskou sexuální anatomii často nesprávně, redukovala obdivuhodnou složitost ženských genitálií na model pouhé pasivní nádoby. Jak ale v této knize ukážeme, vědci dnes začínají odhalovat skutečnou stavbu a funkci ženských a samičích genitálií a dynamickou úlohu, jakou vagina hraje jak v oblasti sexuální slasti, tak i v reprodukci. Výsledky jejich bádání se dají právem označit za skutečnou vaginální revoluci!... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Zdraví

Vydáno: , Triton
Originální název:

The Story of V: Opening Pandora , 2003


více info...

Přidat komentář

Martia945
04.01.2022 4 z 5

Kniha velice obšírně popisuje ženský pohlavní orgán. Vagína je rozebrána do největších podrobností, široký záběr od octomilek po hyeny, přes úctívání vagíny až po její zatracení křesťanstvím. Kniha v mnohém otevře oči a po jejím přečtení na vagínu opravdu nahlížem jinak. Dávám o jednu hvězdu méně především z důvodu přílišné odbornosti, která mě mnohdy odrazovala od čtení, případně jsem tyto části četla jen zběžně.

Tadeash
29.11.2020 4 z 5

Autorka si dala hodně práce se studiem zdrojů a předkládá nám obsáhlý pohled na historii a současnost ženského ústrojí a pohledu na ženy vůbec.
Trochu své dílo kazí přílišnou snahou popsat vše rozumově - vědecky. Což jí nelze mít za zlé - žijeme v době, kde je věda bůh, a co není podloženo výzkumem, jako by nebylo nebo bylo zbytečné... Například otázky typu "jsou orgasmus a svalové stahy potřebné pro početí?" působí trochu hloupě a já bych řekl, že asi jo, když to tak od přírody máme.
Ale není to nic vážného a celkově je to pěkná knížka.


VeronikaLancar
08.09.2019 5 z 5

Naprosto výborná kniha, tolik důležitých a nových informací.

Štítky knihy

ženy gynekologie ženský klín

Autorovy knížky

Catherine Blackledge
britská, 1968
2005  73%Vagina

Kniha Vagina je v

Právě čtených1x
Přečtených20x
Doporučených1x
Knihotéce7x
Chystám se číst10x
Chci si koupit7x
dalších seznamech1x