Martasss Martasss komentáře u knih

☰ menu

Znamenitá mrtvola Znamenitá mrtvola Agustina Bazterrica

Nápad, který se dal velice dobře vytěžit.. Téma, které mě svou myšlenkou nadchlo.. Bohužel veškeré naděje mi tato autorka zašlapala. Těžkopádně napsáno.. nuda, bez akce, bez napětí, vlastně ani ta nechutnost se u mě nedostavila, protože když už UŽ by to mohlo být zajímavé, tak to zase zabila. Dávám dvě hvězdy, ale jen za to, že oceňuji nápad. Chjo..

19.12.2023 2 z 5


Jak se rodí sériový vrah Jak se rodí sériový vrah Hannes Råstam

Vlastně ani nevím co o této knize napsat. Když nad tím přemýšlím, tak by asi byla zajímavá, jen kdyby to bylo pojato krapet zkráceně. Na můj vkus je kniha zbytečně zdlouhavá. Téma mě překvapilo, do přečtení jsem o této kauze vůbec nevěděla a je dobře, že se našel někdo kdo do rozuzloval, ale zpracováno je to nešťastně. Vždy všechny knihy dočtu, bez ohledu na kvalitu, ale u této mi to trvalo hezkých pár měsíců, vůbec se mi do další a další kapitoly nechtělo.

02.10.2022 2 z 5


Narkothing Narkothing Tomáš Šimek

U této knihy mám rozporuplné pocity.. Kdybych tušila jak to bude podané, určitě knihu vynechám. Knihy s tématem drog, prostituce a podobných lidských situací mám načteno dost. Se závislými se stýkám.. ale tento člověk je pro mě absolutně bezvýznamná, sebestředná osobnost. Pochybuji, že ve stavech ve kterých byl, si pamatuje takové detaily, které v knize popisuje.. Chvilkama se to skoro zdá, že je to takový návod jak s tím/čím začít. Nikomu bych knihu nedoporučila ke koupi. Snad se teď už dal dohromady.

04.01.2021 2 z 5


Dítě zvané „To“ Dítě zvané „To“ Dave Pelzer

Je zvláštní si uvědomit, že to není jen smyšlená knížka, ale že to je něco, co někdo skutečně zažil. A vlastně uvědomění si reality, že se to může dít v bytě vedle vás a absolutně o tom nevíte, nebo nechcete vědět.. Stojí to za přečtení, pana Pelzera obdivuji, že to dokázal vše napsat a vlastně se tím vrátit do toho pekla. Konec knihy mi sice mírně naštval tím, že skončil snad během 3 stránek, ale asi to má důvod.

09.11.2020 5 z 5


Zátah na ďábla Zátah na ďábla Richard Lourie

Nejedná se o knihu, kterou bych si přečetla zas. Je brána spíše z historického hlediska. Tzv. "co se dělo po celou dobu řádění Čikatila v Rusku atd." . V tomto žánru mám raději více životopisné a psychologické hledisko. Ale přečtení beru pozitivně, dozvěděla jsem se opět o něco více z daného období.

01.03.2019 3 z 5


Kateřina v zemi Ásů Kateřina v zemi Ásů Marcela Košanová

Zbožňuji tuto knížku :) Četla jsem jí neteři před spaním a klidně bych si ji před spaním četla sama pořád dokola. Krásná pohádka :)

04.07.2017 5 z 5


Skutečná Středozem Skutečná Středozem Brian Bates

Krásně napsaná a ne moc známá kniha. Vlastně jsem na ní narazila před pár lety v antikvariátu za pár kaček náhodou a byl to skvělý kup. Určitě přečtu ještě jednou. Autor píše velice příjemně.

04.07.2017 4 z 5