Marry524 Marry524 komentáře u knih

☰ menu

Porodní sestra z Osvětimi Porodní sestra z Osvětimi Magda Knedler

Udělala jsem obrovskou chybu a to tu, že jsem se do čtení této knihy pustila těsně po porodu. Na jednu stranu mě to více vtáhlo do povědomí, jak strášná zvěrstva musely těhotné ženy prožít…. Myslela jsem, že po všech přečtených knihách s touto tématikou už budu nahlížet zvěrstvům s větším otupěním… nestalo se… pořád nemůžu uvěřit, čeho byli lidé schopni.
Kniha samotná je opravdu trochu chaotická. Skáče od jednoho k druhému, ale nakonec mi to tak zásadní nepřišlo, abych knihu nedočetla a řekla si, že není povedená.
A moje pocity? Nesmíme nikdy zapomenout a nesmíme nikdy opakovat stejné chyby!

13.07.2021 3 z 5


Život po tobě Život po tobě Jojo Moyes

Příjemné pokračování příběhu o Lu, která ztratila v životě někoho, kdo ji dal nový pohled na svět. Se ztrátou člověka se jen těžko vyrovnává, kor, když jde o city silné jako je sama láska. Chvilkami mě opravdu vytáčelo, proč některé situace není schopna racionálně řešit. Neměla bych tolik trpělivosti s chováním Lily. Ale to je to krásné, v knihách nacházet i jiné postoje k situacím, než jsou ty naše. Těším se na další díl této série.

04.12.2019 3 z 5


Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Prvně jsem měla příležitost vidět film, který mě oslovil svým příběhem, nicméně ne svým zpracováním. Proto jsem se obrátila na knížní předlohu, která je daleko víc šťavnatá a rozvinutá. Je to krásný příběh o sympatické hlavní hrdince, která mě chvilkami štve a chvilkami s ní naopak soucítím. Hlavně nejde o přeslazený román o nekonečném vyznání citů. Těším se na pokračování.

16.09.2019 5 z 5


Mengeleho děvče Mengeleho děvče Viola Stern Fischerová

Velice silný příběh... celou dobu si říkáte, že toto nemůže být pravda, nemohly se všechny ty strašné věci přece stát... A ony staly a někdo je opravdu prožil a já nerozumím, jak tohle jedna lidská mysl mladého děvčete mohla zvládnout. Měl by si knížku přečíst každý, každý by měl vědět, co se dělo a co už se nikdy stát nesmí!

02.09.2019 5 z 5


Nebezpečná laskavost Nebezpečná laskavost Darcey Bell

Pečlivě odkrývaná tajemství, která nechají čtenáře netrpělivé. Čte se rychle.

28.08.2018 3 z 5