Maras Maras komentáře u knih

☰ menu

Bowie 75 Bowie 75 Martin Popoff

Nádherně zpracovaná biografická kniha/fotožurnál jedné z nejzajímavějších britských pop - rockových legend s opravdu velkým množstvím krásných fotografií. Kniha Bowie 75 je jedinečnou oslavou tohoto všestranného umělce!

30.01.2023 5 z 5


Svědkyně ohně Svědkyně ohně Lars Kepler

Svědkyně ohně je moje první kniha od této manželské autorské dvojice a hned za 5⭐. Napínavé čtení obsahující všechny rysy kvalitní detektivky.

27.10.2018 5 z 5


Všichni žijem' v blázinci Všichni žijem' v blázinci Radkin Honzák

Pan doktor Radkin Honzák je vzdělaný a moudrý člověk, používající zdravý selský rozum, ovšem podložený dlouholetou praxí a studiem.

07.10.2018 5 z 5


Magorovy labutí písně Magorovy labutí písně Ivan Martin Jirous

Musím se přiznat, že "klasická" poezie není zrovna můj šálek kávy, ale Magorovy labutí písně mě opravdu velmi silně zasáhly. Možná to bylo i tím, že jsem před touto úžasnou básnickou sbírkou četl neméně vydařený životopis Ivana Martina Jirouse od Marka Švehly.

26.09.2018 5 z 5


Magor a jeho doba Magor a jeho doba Marek Švehla

Výborně zpracovaný životopis básníka, publicisty, výtvarného kritika, manažera Plastiků, ale hlavně jednoho z vůdčích osobností českého undergroundu Ivana Martina Jirouse. Bravo, pane Švehlo!

25.09.2018 5 z 5


Mefisto Mefisto Klaus Mann

Román Klause Manna o herci Hendriku Höfgenovi, pro kterého je charakteristické přísloví "kam vítr tam plášť", je aktuální v každé době, i té dnešní. Mnohokrát jsem z úst našich národních a zasloužilých umělců, kteří podepsali antichartu, slyšel slova "já jsem chtěl jenom hrát" nebo "já jsem chtěl jenom zpívat" a "vůbec nevím co jsem podepsal". Ano, je to těžké rozhodování, práce, peníze, moc a sláva versus svědomí, chudoba, nezaměstnanost a perzekuce. Myslím si, že takových "herců" je mezi námi více, než si myslíme...

23.09.2018 5 z 5


Tatér z Osvětimi Tatér z Osvětimi Heather Morris

Silný a dobře zpracovaný příběh o lásce v nelidských podmínkách. Osobně mám s knihami, které jsou psány podle skutečných událostí problém, protože často předem vím, jak příběhy skončí a přicházím tak o napětí v závěru knihy. Je to jako, když jdete do kina na film a až potom si přečtete knihu. Tomuto příběhu to ale naštěstí příliš neuškodilo.

23.09.2018 4 z 5


Tereza Raquinová Tereza Raquinová Émile Zola

Moje první kniha od Émila Zoly. Chladnokrevný zločin a následný trest v podobě výčitek svědomí, duševního trýznění a rozkladu osobnosti ze kterého mrazí. Síla! Už se těším na Zabijáka.

23.09.2018 5 z 5