Mamie Mamie komentáře u knih

☰ menu

Tramvaj do stanice Touha Tramvaj do stanice Touha Tennessee Williams (p)

Úžasně vykreselné charaktery hlavních postav a silné téma. Touha Blanche začít tak nějak znova a jinak versus Stanleyho hrubiánství.. a vlastně celá ta atmosféra, která se mezi těmito postavami pomalu ale jistě stupňuje a spěje ke svému závěru, dělá z tohoto dramatu mistrovské dílo. Rozhodně bych moc ráda viděla toto drama i na divadelních prknech (mimo to doporučuji i skvělé filmové zpracování z roku 1951). A určitě tohle nebylo to poslední, co jsem od Tennesseeho Williamse četla.

16.03.2014 5 z 5


Obraz Doriana Graye Obraz Doriana Graye Oscar Wilde

Upřímně řečeno, byly okamžiky, kdy jsem uvažovala nad tím, že se čtením přestanu a knihu odložím. Některé pasáže mi přišly opravdu poměrně zdlouhavé a možná i zbytečné, ale jsem ráda, že jsem se dokázala určitým způsobem překonat a knihu dočetla do konce. A vzhledem k tomu, že jsem knihu už tak nějak začínala číst s menšími předsudky, že toto opravdu nebude nic pro mne, byla jsem ve finále mile překvapená, že mi to vlastně nepřišlo vůbec tak zlé a ráda si přečtu i nějaké další dílo od Oscara Wildea.

27.02.2014 4 z 5


Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Nádherná filozofická pohádka plná překrásných citátů. Když jsem byla malá knížka se mi moc nelíbila, dneska bych řekla, že jsem tehdy spíš nedokázala pochopit a uznat, v čem je ukryto její kouzlo.

24.02.2014 5 z 5


Marley a já aneb Život s nejhorším psem na světě Marley a já aneb Život s nejhorším psem na světě John Grogan

Jedna z těch knížek, které mě dokázaly rozesmát i rozbrečet.

24.02.2014 5 z 5


Králova přízeň Králova přízeň Philippa Gregory

Mám hrozně ráda historické romány a tenhle patří k těm, co mě vážně ohromily. Sice tam není naprosto všechno úplně hostoricky správně, ale kdo by to řešil, když se to tak dobře čte.

24.02.2014 5 z 5


Děti z Bullerbynu Děti z Bullerbynu Astrid Lindgren

Jedna z nejoblíbenějších knížek mého dětství.

23.02.2014 5 z 5