malésrdce malésrdce komentáře u knih

☰ menu

Pekár a vôňa príbehov Pekár a vôňa príbehov Carsten Henn

Zdá se, že Carsten Henn se stává mým oblíbeným autorem. Je to již druhá kniha, kterou jsem si od něho přečetl a zase mne několikrát dojala. Úžasný lidský rozměr dává autor do svých knih.

02.01.2024 5 z 5


Starec a more príbehov Starec a more príbehov Carsten Henn

Prvních 20-30 stran mi chvilku trvalo, než jsem si vybudoval vztah s hlavními postavami. Potom jsem se však ponořil do kouzelného světa jednoho města, kde žijí lidé se svými radostmi i starostmi. A kde je hlavním spojovacím prvkem starý Carl a devítiletá Saša, kteří prostřednictvím knížek mění životy, ale i charakter lidí. Knihy jsou ústřední témou tohoto milého románu. Knihu jsem přečetl asi za 6. hodin a přiznám se, že na konci i nějaká ta slza zarosila mé oči. Je pěkné cítit, že jsem ještě člověčí... :-) Ta kniha má svou vlastní duši. Je to takové jemné pohlazení po vlasech. Kniha napsaná s nevšední lidskostí.

14.11.2023 4 z 5


Pád vzhůru Pád vzhůru Gary Van Haas

(SPOILER) Tuto knihu jsem přečetl za pár hodin a po přečtení mi zůstala jakási tajemná sladkost v duši. Kniha se mi četla lehce a čtivě. Přiznám se, že absolutně nechápu podhodnocené hodnocení mnoha zdejších čtenářů. A už vůbec nerozumím, jak někdo může dát této skvělé knize hodnocení odpad?!? Za mě rád řeknu, že knihu jsem si přečetl s velkým potěšením a skutečně mě velmi bavila. V jedné chvíli jste na výslunní společenského žebříčku, abyste v další chvíli spadli až na samé dno lidské společnosti. Je jedno, jak to budeme nazývat. Jestli karmou nebo životem, který jsme si naplánovali před naším narozením. Je to úplně jedno. Důležité je, že díky tomu pádu až na samé dno, si Gerald uvědomil mnoho věcí, které by si jinak nikdy neuvědomil. A po opětovném návratu do nového života, se už na známé věci dívá z úplně jiné perspektivy. Je sice pravdou, že pád na dno, odehrávající se v jeden jediný den, kdy Gerald zažívá jednu katastrofu za druhou je trochu nadnesený (Autorův záměr?). Opustí ho žena, zemře mu pes, zmlátí ho sousedka a potom ho zmlátí nějací puberťáci, propustí ho z práce, opustí ho nejlepší přítel, aby mu nakonec vyhořel celý dům v důsledku pokaženého kávovaru a nakonec se ocitne na ulici - to je skutečně hodně nadnesené, ale za to velice úsměvné. Gerald se s tím vším nějak dokáže vypořádat, ale nakonec se jeho život ocitne na pokraji jeho sil a v té chvíli se jeho život vychýlí díky tajemnému papírku na opačný pól kyvadlového pohybu a on strmě vystoupá vzhůru na společenském žebříku, kde má možnost novo získanými prostředky změnit svět k lepšímu. Gerald najednou získává vše, co ztratil. (Parafráze na starozákonního Jóba?) Získává milující ženu, nové přátele, nový dům, nového psa atd... Zdá se, že náš život je o našem vlastním vědomí a vše vychází z nás samých. Kniha je také humorně napsaná - například situační komedie mezi Bed, Carlosem a poručíkem mě hodně bavili. Knihu pokládám za kompaktní a vyváženou. Je psaná jednoduchým literárním jazykem, díky kterému se velmi dobře čte. Vůbec jsem si nevšiml, (jak někteří z komentujících čtenářů psali), že by jedna půlka knihy byla lepší než ta druhá. Naopak, všechny obrazy do sebe pozoruhodně zapadají. Takže za sebe říkám, že celá kniha je pozoruhodně vyvážená. Avšak to nejdůležitější poselství, které jsem si z knihy odnesl, bylo to, že Láska je to jediné na čem doopravdy záleží...

05.11.2023 5 z 5


Můj otec byl MIB Můj otec byl MIB Jan van Helsing (p)

Na jednu knihu je tam až neuvěřitelné množství informací. U této knihy existují dva tábory. Jedněm se kniha líbí, druzí ji pokládají za snůžku nesmyslů. Co se týká mne, tak mně se kniha velmi líbí. Čte se dobře. Kolikrát jsem se od ní nemohl ani odtrhnout:-) A na to, kolik má stran, tak jsem ji přečetl docela rychle. Ale to bylo tím zajímavým čtením. Dozvíte se tu mnoho informací a také to, že s tou historíí naší planety i historií lidí to nebude úplně tak, jak nám celý život vyprávěli. A že jsou tu jisté skutečnosti a bytosti, o kterých se nám ani nezdálo. Věřte mi, že po přečtení knihy zjistíte, že to naše lidstvo není středobodem Vesmíru a že vůbec nejsme páni světa, jak jsme si vždycky mysleli:-) Tuto knihu doporučuji už jen proto, že se tu dozvíte o mnoha tématech, která dále můžete zkoumat a hledat na vlastní pěst. Při hledání mějte vždy otevřené srdce, mysl, duši a Ducha. A potom se Vám Pravda vyjeví. Knihá má velké množství obrázků a fotografií, což je další velké plus.

27.02.2023 5 z 5


Sneh Sneh Maxence Fermine

Kouzelný příběh napsaný jednoduchým jazykem, tak jako haiku. Tato kniha je zřejmě určená jen pro básníky a jen básníci ji dokážou uchopit a pochopit, protože jen básníci vidí krásu, kterou jiní nikdy nespatří.

27.02.2023 5 z 5


37 vteřin: Pomoc shůry v okamžiku smrti – návrat matky k životu 37 vteřin: Pomoc shůry v okamžiku smrti – návrat matky k životu Stephanie Arnold

"V den, kdy se mi narodil syn, jsem zemřela. Měla jsem vidění, že se to stane, ale nikdo mi nevěřil." - silný příběh o ženě, která dopředu věděla, že zemře. Bylo pro mne rovněž zajímavé navštívit její web a spatřit některé fotografie a videa z té doby.

15.02.2023 3 z 5


Velké Evangelium Janovo Velké Evangelium Janovo Jakob Lorber

Nadpozemsky čistá Moudrost ukrytá v tomto 11. svazkovém díle je něco, s čím jsem se doposud nikdy nesetkal. Pro mne osobně jeden z největších duchovních klenotů, které mám ve své knihovně.

13.01.2016 5 z 5


Bhagavadgíta neboli zpěv vznešeného Bhagavadgíta neboli zpěv vznešeného neznámý - neuveden

Nejlepší překlad, jaký jsem kdy četl.

13.01.2016 5 z 5


Mimozemšťané v pozadí vlády USA Mimozemšťané v pozadí vlády USA Milton William Cooper

Není to žádný blábol - Ten, kdo se o tyto věci zajímá a sleduje, co se okolo nás děje, kdo chodí s očima otevřenýma, ten také vidí všechny ty jednotlivé střípečky souvislostí vysypaných z mozaikového obrazu mlžení světových vlád. William Cooper bojoval celý svůj život za odhalení pravdy a také za svobodu. To se samozřejmě nelíbilo některým vysoce postaveným lidem a proto ho 05.11.2001 zastřelili při policejním útoku na jeho dům. Čest Jeho památce! Kéž by na světě bylo více takto odvážných lidí!

13.01.2016 5 z 5


Dušemrdi Dušemrdi Natascha

Nejopravdovější kniha, kterou jsem kdy četl - koho by zajímala má recenze na tuto jedinečnou knihu, může si jí přečíst na adrese:

https://male-srdce.cz/dusemrdi-autenticky-pribeh-sedmnactilete-narkomanky/

13.01.2016 5 z 5


Mystický a činný život dnešní Indie Mystický a činný život dnešní Indie Romain Rolland

Romain Rolland touto úžasnou knihou o životě Rámakrišny a jeho žáka Vivékánandy dokázal svůj jedinečný literární um. Fantastická kniha, která nikdy nezestárne. Extáze lásky přesahující jakoukoli lidskou formu... Nadčasové dílo velké duchovní hodnoty!

12.01.2016 5 z 5