MajkaJirackova MajkaJirackova komentáře u knih

☰ menu

Z gauče vzhůru do divočiny Z gauče vzhůru do divočiny Renata Schritterová

Ze začátku knížka připomíná slohovou práci do hodin češtiny. Asi v polovině, kdy už jsem se chystala ji odložit nedočtenou, se styl psaní mírně zlepšil. I přes to je to jedna z nejhorších knih, kterou jsem letos četla.

02.12.2020 2 z 5


Vítejte ve svém mozku Vítejte ve svém mozku Sandra Aamodt

Uf, dočíst ji byla dřina :)
Různé vsuvky, pokusy a “víte, že..” poměrně zajímavé, ale hlavní text téměř všech kapitol je velmi limitován mou představivostí. Myslím si, že kniha není špatná, pouze není příliš vhodná pro čtenáře bez základních znalostí anatomie a funkce jednotlivých částí mozku.

18.10.2020 3 z 5


Jen zvířata Jen zvířata Ceridwen Dovey

Velmi mě zaujala anotace a grafická úprava knihy, která je opravdu zdařilá. Samotné texty moje očekávání bohužel nenaplnily. Do čtení jsem se musela nutit a pouze povídky kočky, želvy a slonice ve mně zanechaly hlubší dojem.

25.09.2020 2 z 5


Letní dny a noci: 12 prázdninových políbení Letní dny a noci: 12 prázdninových políbení * antologie

Pro mě jednoznačně zklamání. Čelala jsem něco na způsob Dárku z pravé lásky, ale letní povídky za zimními značně zaostávají. Líbily se mi z celé knížky jen asi 2 příběhy, ostatní v podstatě nestojí za zapamatování.

27.02.2020 2 z 5


Nedej se Nedej se Rainbow Rowell

Příběh je parádní, jak už bylo několikrát zmíněno. Závěrečné rozuzlení velmi zdařilé :) Baz dodával příběhu šťávu a nad jeho údernými komentáři se budu usmívat při každém dalším čtení.. a že jich bude nepočítaně!

24.08.2017 5 z 5


Smrt krásných srnců Smrt krásných srnců Ota Pavel

Souhlasím s vetšinou komentářů zde. Knížku jsem četla poprvé k maturitě, takže v podstatě "z musu", ale vůbec nelituji. Nyní jsem si čtení zopakovala, a nad některými pasážemi opravdu přemýšlela. Obdivuji, jak Ota Pavel dokázal něžně a s lehkostí vyprávět o velmi těžkých věcech doby, ve které žil. Pro mě styl celé knížky vystihuje věnování.. "Mamince, která měla za muže mého tatínka."

13.03.2016 5 z 5